Video

13 Sep, 2023 Ώρα 09:59

Hamilton και Russell παίζουν στην «παιδική χαρά» της Mercedes

Thumbnail

Ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1 Lewis Hamilton και ο George Russell βρέθηκαν στην πίστα δοκιμών της Mercedes στο Immendingen, μία εγκατάσταση με έκταση 500 στρεμμάτων και 30 διαφορετικές πίστες μήκους άνω των 68χλμ.

Close

Εκεί, υπήρχαν οι δύο οδηγοί και τα κλειδιά από πέντε αυτοκίνητα τα οποία ήταν πίσω τους παρκαρισμένα. Δύο AMG ONE, μια AMG GT63 4Matic+, μία AMG S63 E Performance και μία AMG C63 SE Performance.

Όλα τα κλειδιά βρίσκοντας μέσα σε ένα κουτί και αφού τα διάλεγαν οι οδηγοί, συναγωνίζονταν σε προκλήσεις σλάλομ και ντριφτ.  Μάλιστα παίξανε και πέτρα μολύβι ψαλίδι χαρτί με τον Hamilton να κερδίζει την AMG S63 και να πηγαίνει τον Russell μία βόλτα.

Close

Αξίζει να αναφέρουμε την έκπληξη του Hamilton όταν οδήγησε την AMG ONE και δήλωσε ότι δεν περίμενε να έχει τόση δύναμη το συγκεκριμένο σύνολο. Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο σύνολο κινεί ένας 1.600άρης V6 κινητήρας με ηλεκτρικό τούρμπο και αποδίδει από μόνος του 574 άλογα. Παράλληλα όμως υπάρχουν και τέσσερα ακόμα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα στον στροφαλοφόρο άξονα, ένα στο turbo και δύο στον εμπρός άξονα) τα οποία εκτινάσσουν τη συνολική ισχύ στα 1.063 άλογα, με την κίνηση να πηγαίνει φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός νέου αυτοματοποιημένου κιβωτίου.

 

Close
16 May, 2024 Ώρα 11:36

Ο απίθανος τρόπος με τον οποίο κάνουν οδικά έργα στην Ελβετία (βίντεο)

Thumbnail

Στις περισσότερες χώρες και ειδικά στην Κύπρο, όταν πρόκειται να γίνουν έργα σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, προκαλείται… πανικός.

Close

Λωρίδες κλείνουν. Ταμπέλες που οδηγούν σε παρακάμψεις. Μποτιλιάρισμα. Και μάλιστα λέμε πάλι καλά, εάν γίνεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες νυχτερινές ώρες, αλλιώς το κομφούζιο «τραβάει» μέρες.

Στην Ελβετία όμως φαίνεται πως (αφού έχουν τα λεφτά), έχουν και τον τρόπο.

Close

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς εγκαθίστανται μία κινητή γέφυρα η οποία επιτρέπει στα οχήματα να συνεχίζουν ανενόχλητα την πορεία τους, ενώ από κάτω της, τα συνεργεία εργάζονται κανονικά. Μάλιστα εργάζονται προστατευμένα από τον ήλιο, τα διερχόμενα αυτοκίνητα και άλλους κινδύνους.

Παράλληλα, αυτή η έξυπνη γέφυρα μπορεί να μετακινείται και έτσι να «προχωράει» όσο προχωράνε και τα έργα από κάτω της.

Close