Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 4ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου με το Time Attack Club αυτή την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στην Achna Speedway by STS Events!
Οι αγαπημένοι μας οδηγοί επιστρέφουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ανανεωμένοι για ακόμη μια μάχη απέναντι στα ρολόγια της πίστας.

Αυτή τη φορά οι μάχες προεκτείνονται και εκτός των γνωστών κατηγοριών και ειδικά στα πολιτικά αυτοκίνητα με πολλούς οδηγούς να παίζουν μεταξύ τους με μικρή διαφορά πόντων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Χρίστος Χατζηγεωργίου επιστρέφει με το αγαπημένο μας Radical κυνηγώντας το ανέβασμα του πήχη στο ρεκόρ πίστας για ακόμη μια φορά. Στην ίδια κατηγορία με Radical θα ξαναδούμε τον Ρένο Περικλέους για τον οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα τα πάει ακόμη καλύτερα αφού στους προηγούμενους αγώνες προσπαθούσε να εξοικειωθεί με το νέο του απόκτημα.

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους έχοντας το ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής θα οδηγήσει για την επικράτηση της πρώτης θέσης στη κατηγορία του. Φυσικά δεν λέμε όχι για καλύτερο χρόνο στα ρεκόρ της πίστας. Εξάλλου αυτό ειναι το Time Attack. Στην ίδια κατηγορία επιστρέφει και ο Μιχάλης Μιχαήλ με Mazda RX7.
Θα δούμε Μιχάλη Θεοδοσίου ενάντια στους ανανεωμένους Φάνο Παναγιώτου και Κωνσταντίνο Λοΐζου. Χρίστο Πίκκη ενάντια Χάρη Περίκκου, Αντρέα Καρασιαλή και Αργύρη Μπέλλου. Ο Στέλιος Κυθρεώτης θα έχει απέναντι του τον Μηνά Μηνά με τους Στέφανο Τσαγκαρίδη, Μάριο Μαυρίδη και Μάριο Κωνσταντινίδη να παραμονεύουν.

Στα πολιτικά αυτοκίνητα εννοείται ότι χρειαζόμαστε νέο ρεκόρ πίστας. Υποψήφιοι οι Paul Keddie με το γνωστό Supra αλλα και ο Κωνσταντίνος Ιωάννου με Lancer Evolution ο οποίος είναι και ο κάτοχος του σημερινού ρεκόρ. Θέλουμε επίσης να δούμε την ατελείωτη μάχη μεταξύ Κωνσταντίνου Κάκα και Λούκα Καρεκλά. Όπως επίσης και τον μικρό Σταύρο Χαραλάμπους ο οποίος φαίνεται να επιστρέφει ορεξάτος να κυνηγήσει τους υπόλοιπους στην κατηγορία του.

Μαζί, πολλές και δυνατές είναι και οι συμμετοχές στις υπόλοιπες κατηγορίες στις οποίες προστέθηκαν και νέοι οδηγοί, γεγονός που καθιστά την κυριακάτικη μας βόλτα στην Achna Speedway «a must»!
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 πμ και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 2.30μμ.
Χορηγοί του αγώνα και του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Time Attack είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts με τα λιπαντικά ENEOS και το School of Automotive Engineering.
Υποστηρικτής η Trust Racing, η Red Bull και η Toolwarehouse καθώς όπως πάντα και το αγαπημένο μας Boyz Stuff Show.
Ο αγώνας γίνεται πάντα με την υποστήριξη της STS Events, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλη διοργάνωση αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στο νησί μας.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι το car.com.cy και το onlyracingcy.com


Με μεγάλη επιτυχία ο 3ος αγώνας Time Attack!
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Οι θεατές απόλαυσαν για ακόμη μια φορά τα θηρία του Time Attack Club στη μοναδική πίστα ταχύτητας στο νησί, την Achna Speedway.
Οι 31 πιλότοι ολοκλήρωσαν 3 οδηγικά σκέλη με την συνδρομή των στελεχών της διοργανώτριας λέσχης, Time Attack Club Cyprus στο τεχνικό κομμάτι, και της ομάδας της Achna Speedway στο αγωνιστικό.

Οι πολλές συμμετοχές στις κατηγορίες πολιτικών αυτοκινήτων επιβεβαιώνουν τον σκοπό του θεσμού που είναι να λειτουργήσει ως φυτώριο νέων οδηγών και να δώσει την δυνατότητα στον κάθε χομπίστα και στον κάθε αγωνιζόμενο να προπονηθεί σε συνθήκες υψηλής πρόσφυσης με την μέγιστη ασφάλεια που προσφέρει η πίστα.
Πολλά ευχαριστώ στο Χορηγό του πρωταθλήματος Time Attack, Ψάλτης Ανταλλακτικά με τα λιπαντικά ENEOS αλλά και στους υποστηρικτές τους θεσμού, STS Events, H.F. Trust Racing, Αχναγάλ, Shell Cyprus, Satworks και Red Bull.

Πάμε στα αποτελέσματα ανα κατηγορία με την συνοδεία υπέροχων φωτογραφιών από την GiorkNos Media την οποία πρέπει να ακολουθήσετε εδώ.
Στις αγωνιστικές κατηγορίες δεν καταφέραμε να δούμε ρεκόρ πίστας μιας και το καλοκαίρι μας μπήκε για τα καλά με τους χρόνους να είναι λίγο ανεβασμένοι.
Στην RC BE έχουμε το μοναδικό Radical που τρέχει αυτή τη χρονιά με τον Ρένο Περικλέους να κυνηγά το ρεκόρ πίστας αλλά και το απόλυτο προσωπικό ρεκόρ. Τον είδαμε να το διασκεδάζει καταγράφοντας φυσικά τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1:02.066.

Στην κατηγορία Open O Μιχάλης Σοφοκλέους επιστρέφει κυνηγώντας επίσης τον απόλυτο χρόνο στα αυτοκίνητα παραγωγής μιας και φέτος στη κατηγορία τρέχει χωρίς ανταγωνισμό. Έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας και κράτησε τον πήχη ψηλά με το θηριώδες Mitsubishi Lancer EVO III.

Στην RC E1 2WD ο Θεόδωρος Αντωνίου επέστρεψε με ανανεωμένο το Honda Civic κερδίζοντας την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Λοίζου ο οποίος έκανε εμφάνιση με δανεικό αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην χάσει τους πολύτιμους βαθμούς του αγώνα.


Στην RC E2 2WD Ο Στέλιος Σάββα με το αναβασιάρικο κίτρινο Mazda MX5 πήρε τη πρώτη θέση της κατηγορίας χωρίς ανταγωνισμό.

Στην RC E2 4WD Ο Αργύρης Μπέλλου έφερε όμορφους ήχους στη πίστα με το θηρίο Toyota Corolla. Πήρε τη πρώτη θέση του αγώνα με τον Γιώργο Μακεδόνα (Toyota Celica GT4) να ακολουθεί στη δεύτερη. Περιμένουμε και από τους δύο ακόμη πιο χαμηλούς χρόνους. Στη τρίτη θέση ο Πρόεδρος του Time Attack Club, Χάρης Περίκκος με Lancer Evolution 7.


Στην RC S1 Ο Στέλιος Κυθρεώτης της STS Events κατέκτησε την πρώτη θέση με Honda Civic. Δεύτερος ο Στέφανος Τσαγγαρίδης, που έτρεξε με εφεδρικό αυτοκίνητο, καθώς το αγωνιστικό του δεν ήταν έτοιμο.


Tην RC S2 Κέρδισε ο Ανδρέας Κυριάκου με Honda Civic χωρίς ανταγωνισμό.

Στα πολιτικά αυτοκίνητα είχαμε "πόλεμο" με τους χρόνους να παίζουν στα χιλιοστά των δευτερολέπτων.
Στην M1 ο Andrei Matsipura με Mazda RX8 πήρε τη πρώτη θέση. Πίσω του στη δεύτερη θέση ο Μιχάλης Χριστοφή με Honda Civic και στη τρίτη θέση ο Μάριος Αρτεμίου με Honda Civic. Και οι τρείς μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο με διαφορά κάποιων χιλιοστών.



Στην M2 Ο Λούκας Καρεκλάς με Lancer Evolution 6, παρότι αντιμετώπισε προβλήματα, κράτησε την πρώτη θέση. Δεύτερος, απειλητικά κοντά, ο «μικρός» της παρέας, Σταύρος Χαραλάμπους, με Audi TT. Τρίτος ο Dmitry Kyrzyakov με Subaru Impreza, που φαίνεται να βρίσκει ξανά ρυθμό μετά από αποχή.



Στην Μ3 ο Sergey Byelyayev με το Porsche GT4 πήρε τη πρώτη θέση χωρίς ανταγωνισμό.

Στην S1 ο Kirill Smirnov με Suzuki Swift πήρε τη πρώτη θέση με τον Simon Emery να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση με Mazda MX5. Στη τρίτη θέση ο Παναγιώτης Αραμπατζής με Honda Civic.



Στην S2 ο Sergey Byelyayev της M3 πάλεψε τον ανταγωνισμό με τα Toyota MRS της κατηγορίας και πήρε την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση ο Iurii Kolesov με MRS και στη τρίτη θέση ο Ivan Mironov πάλι με MRS.



Στην S3 η Alina Orlova είχε ένα μικρό ατύχημα κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού της με το Porsche Boxster της. Τελείωσε τον αγώνα με δανεικό αυτοκίνητο έτσι ώστε να πάρει τους πολύτιμους πόντους της κατηγορίας.
Στην S4 ο Μάριος Τοφαλής με Lancer Evolution 9 πήρε τη πρώτη θέση. Στη Δεύτερη θέση ακολούθησε ο Kyrill Falco με Subaru Impreza Estate.


Όλα κύλησαν ομαλά, με τη θερμοκρασία ελαφρώς ανεβασμένη. Οι οδηγοί απόλαυσαν έναν ακόμη αγώνα πριν το καλοκαίρι και θα κάνουν μια μικρή διακοπή μέχρι τον Νοέμβριο, όταν θα επιστρέψουν για το Time Attack Superbattle International Series.
Μέχρι τότε, τους ευχόμαστε καλή ξεκούραση, επιτυχημένα upgrades και καλές βουτιές!

