Γενικά

21 Nov, 2023 Ώρα 21:13

Η ώρα για τον πρώτο αγώνα των CYPRUS CROSSCAR CHALLENGE έφτασε!

Thumbnail

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, οι αγωνιζόμενοι των Crosscar θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν για πρώτη φορά σε αγώνα Rallycross στην Achna Speedway by STS Events !!!

Close

Οι αγώνες τύπου Rallycross βασίζονται στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος RX, με έως έξι Crosscars να βρίσκονται συγχρόνως στην πίστα. Η διαδικασία του αγώνα θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 10:30 με τα τέσσερα πρώτα σκέλη των προκριματικών γύρων (Q), όπου οι οδηγοί θα αποκομίζουν βαθμούς από το καθένα Q ξεχωριστά (15-10-8-6-5-4). Στο Q1, η σχάρα της εκκίνησης θα καθοριστεί με κλήρωση, ενώ στα τρία επόμενα ανάλογα με τους βαθμούς που θα έχουν αποκομίσει στο αμέσως προηγούμενο. 

Με την ολοκλήρωση των «Q», οι δώδεκα πρώτοι στην κατάταξη, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί, προκρίνονται στην επόμενη φάση των ημιτελικών, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν στις 14:00. 

Close

Στον μεγάλο τελικό, με διαδικασία knock out, θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι κάθε ημιτελικού, και ένας από αυτούς θα αναδειχθεί ο νικητής του αγώνα. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διάρκεια των προκριματικών θα είναι τέσσερις γύροι, ενώ αυτή των ημιτελικών και του τελικού έξι!

Στη σελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκίνητου, και εδώ, μπορείτε να βρείτε το συμπληρωματικό κανονισμό του αγώνα, με όλες τις λεπτομέρειες για αγωνιζόμενους αλλά και θεατές.

Close

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από τους τοπικούς οδηγούς οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με τους κορυφαίους οδηγούς του είδους από την Ελλάδα. Πέντε ελλαδίτες οδηγοί αναμένεται να δώσουν το παρόν τους στον αγώνα μας με τον πρωταθλητή του Ελληνικού θεσμού «DIRT GAMES» να δηλώνει επίσης παρών!

Ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) ακολουθούμενος από τον Χρήστο Παπαδογεωργός (Semog Bravo), τον Δημήτρη Παλαιοκώστα (Semog Bravo Sport), τον Μιχάλη Τακιδέλλη (Yacar Sport) και τον Παναγιώτη Λάτση (Speedcar Wonder), όπου αναμένεται να κυνηγήσουν με κάθε τρόπο τη νίκη.

Περνώντας στους τοπικούς μας οδηγούς, παρών δηλώνει ο φετινός πρωταθλητής ταχύτητας στην κατηγορία RCK2 Μίλτος Μιλτιάδους (Speedcar Wonder). Ανάμεσα στα φαβορί είναι ο Γιώργος Γεωργίου (Edge Competition),  Κύρος Γεωργίου (Semog Bravo Sport) καθώς επίσης και ο Λούκας Χριστοφόρου (Semog Bravo Sport). Οι Νίκολας Χούτρης και  Harutun Katchatrian, αμφότεροι με Semog Bravo Sport έχουν αποδείξει πως είναι ικανοί να παλέψουν για μια θέση στο βάθρο, ενώ αντίστοιχες βλέψεις έχουν και οι Κυριάκος Κυριακού (Speedcar Xtrem), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (Speedcar Xtrem), Κυριάκος Γεωργίου (Speedcar Xtrem) και Σωκράτης Φανή (Semog Bravo Sport), καθώς έδειξαν πως έχουν την ταχύτητα που απαιτείται για να πρωταγωνιστήσουν.

Οι Κωνσταντίνος Σιόφερος (Semog Bravo Sport) γνωστός σε όλους μας από τους αγώνες αυτοκίνητου, ο θεαματικός Γιώργος Χατζησάββας και ο γνωστός σε όλους καταξιωμένος συνοδηγός αγώνων αυτοκίνητου Αντώνης Χρυσοστόμου (Semog Bravo Sport), θα εμφανιστούν για πρώτη φορά σε αγώνα με Crosscar, έτοιμοι να αναμετρηθούν με τους πιο έμπειρους οδηγούς του είδους.

Ο Adar Melamed (Semog Bravo Sport) από το Ισραήλ, ο οποίος «συστήθηκε» στους Ελληνικούς αγώνες EKO Racing Dirt Games έδειξε πως έχει την ταχύτητα που απαιτείται για να πρωταγωνιστήσει και να κερδίσει των αγώνα.

Τον αγώνα χορήγει η εταιρία λιπαντικών GAND OIL Lubricants με υποστηριχτές τις εταιρίες, Diamantides Yachting, Costas Petrou Motors LTD, Chips Security, GEPA Mechanical Installations, Socks LAB, Sotirchos Engineering, THOMASON Machinery LTD, Harut Autoworx, G.S Hadjisavvas Auto Airconditioning, Mobile Phone Clinic και τη εταιρεία STS EVENTS.

Χορηγός επικοινωνίας το car.com.cy.

04 Apr, 2025 Ώρα 08:12

Ο Τζιωρτζής παρουσίασε το HTFX Ford Mustang V8, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν

Thumbnail

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής παρουσίασε το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang V8, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 02 Απριλίου, στη Γαλλία και την πίστα Circuits De Vendee Fontenay-Le-Comte, ιδιοκτησίας της νέας ομάδας του, SPEEDHOUSE.

Close

Ο 28χρονος οδηγός θα λάβει μέρος για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR, συμμετέχοντας για τρίτη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία PRO. Στις πόρτες του νέου αυτοκινήτου του θα είναι αναγραμμένος ο αριθμός 64.

 

Close

 

«Είμαι ευγνώμων που γι’ ακόμη μια χρονιά θα εκπροσωπήσω το νησί  μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR. Είμαι πιο έτοιμος και πιο αποφασισμένος από ποτέ και, με τη δέσμευση της ομάδας, είμαι βέβαιος ότι έχουμε έναν κοινό στόχο, τον ευρωπαϊκό τίτλο, στον οποίο ήμασταν πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια» δήλωσε κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου ο Τζιωρτζής, που συμπλήρωσε: «Εκπροσωπώντας το νησί μου, την Κύπρο, από το 2020 σε ένα πρωτάθλημα πιστοποιημένο από τη FIA(Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου), με κάνει ακόμα πιο δυνατό και είμαι έτοιμος να φέρω το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην γενέτειρα μου, την Λευκωσία». 

Close

Επί ευκαιρίας, ευχαρίστησε τους χορηγούς και την οικογένειά του. «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Πλατινένιο μου χορηγό, την εταιρεία HTFX, καθώς και τους υποστηρικτές μου, Alco Filters, Psaltis Auto Parts, Televantos Used Trucks, Panayiotides Gifts, Daytona Raceway και το Sana Hiltonia, αλλά και την οικογένειά μου, χωρίς τη συνδρομή της οποίας δεν θα ήταν δυνατόν να φθάσω μέχρι εδώ».

 

 

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας HTFX, κ. Κυριάκος Χατζηκυριάκου, ο οποίος σημείωσε: «Η ΗΤFX βρίσκεται για δεύτερη χρονιά δίπλα στις προσπάθειες του συμπατριώτη μας, πλέον ως Πλατινένιος Χορηγός, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR με κύριο στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην σεζόν, αλλά και στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία, καθώς είναι και η αγαπημένη του πίστα».

Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν θα γίνει στην πίστα Circuit Ricardo Tormo της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, ενώ ακολούθως στο καλεντάρι είναι οι αγώνες σε Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.