Rally

24 Jan, 2024 Ώρα 10:28

Η Audi πήρε μια ιστορική νίκη στο φετινό Ράλι Ντακάρ

Thumbnail

Για μια ακόμη φορά Audi γράφει ιστορία. Για πρώτη φορά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο καταφέρνει να κερδίσει τον σκληρότερο αγώνα στον κόσμο. Ο λόγος για το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron που κέρδισε το Ράλι Ντακάρ. Νικητές οι Ισπανοί Carlos Sainz και Lucas Cruz που εξασφάλισαν την πρώτη νίκη της Audi στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας μετά από ένα αγώνα 7.900 χιλιομέτρων.

Close

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Carlos Sainz με τον Lucas Cruz στη θέση του συνοδηγού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες αλλά και την ανώτερη τεχνολογία του Audi RS Q e-tron, και με την σωστή στρατηγική της ομάδας της Audi, κατάφερε να πάρει την τέταρτη του νίκη στο θεσμό. Πήραν την πρωτοπορία από την έκτη ειδική διαδρομή, κάτι που κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το τέλος.

 

Close

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ειδικές διαδρομές ήταν συχνά άνω των 400 χιλιομέτρων, με περιορισμένο ή και καθόλου σέρβις. Συνολικά τα πληρώματα που έφτασαν στον τερματισμό κάλυψαν 4.600 χρονομετρημένα χιλιόμετρα σε ειδικές διαδρομές σε ένα σύνολο 7.883 χιλιομέτρων. Αυτό ήταν το Ράλι Ντακάρ του 2024.

Close

Πολύ καλή επίδοση είχαν επίσης και τα άλλα δύο πληρώματα της Audi. Οι Σουηδοί Mattias Ekström/Emil Bergkvist βρέθηκαν για κάποια στιγμή του αγώνα πίσω από τους Sainz/Cruz αλλά ένα πρόβλημα στον πίσω άξονα του έθεσε εκτός της διεκδίκησης της νίκης. Το ίδιο και για τον 14 φορές νικητή του Ντακάρ Stéphane Peterhansel αφού ένα πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα τον έριξε πίσω στη γενική κατάταξη.

 

 

Στη συνέχεια και τα δύο πληρώματα τέθηκαν στην υπηρεσία της Audi Sport και μέχρι τη ράμπα του τερματισμού εφάρμοσαν μια εξαιρετική στρατηγική για να μπορέσουν οι Carlos Sainz και Lucas Cruz να εξασφαλίσουν τη νίκη.

«Ήταν ένα εντυπωσιακό ομαδικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής του Audi Motorsport Rolf Michl. «Όλοι ενώθηκαν για να κάνουν αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα δυνατό για την Audi. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την υπέροχη ομάδα. Με αυτή τη νίκη έχουμε γράψει ένα νέο κεφάλαιο για την Audi, αλλά και στην ιστορία του Ράλι Ντακάρ».

 

 

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Dr. Leonardo Pascali, η Audi Sport έθεσε ακόμα ένα ιστορικό ορόσημο στην αγωνιστική ιστορία του αυτοκινήτου. Πρώτα με την τετρακίνηση quattro που άλλαξε για πάντα τους αγώνες ράλι τη δεκαετία του 1980, και στη συνέχεια με τις διαδοχικές της νίκης στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. 

16 May, 2024 Ώρα 11:28

Με υψηλές φιλοδοξίες οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης στην Πελοπόννησο

Thumbnail

Μετά τη νίκη τους στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης συμμετέχουν με υψηλές φιλοδοξίες στο 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ με κέντρο τον Πύργο Ηλείας. Το μικτό ελληνοκυπριακό δίδυμο θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έναν ιδιαίτερο αγώνα που διεξάγεται σε μια πανέμορφη περιοχή της Ελλάδας με τις ειδικές του να περνάνε μέσα από το φημισμένο δρυοδάσος της Φολόης.

Close

“Πιστοί στο φετινό μας πρόγραμμα συμμετέχουμε και στο δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος, το Ολυμπιακό Ράλλυ στην Ηλεία. Έχουμε ακούσει πολλά για τις ειδικές της περιοχής και το δάσος της Φολόης και ανυπομονούμε να τις δούμε από κοντά. Έχουμε επίσης μάθει ότι ο κόσμος της περιοχής διψάει για αγώνες και γεμίζει τις ειδικές διαδρομές  και εμείς θα είμαστε εκεί για να προσφέρουμε θέαμα” δήλωσε ο 33χρονος Κύπριος οδηγός που έχει θέσει ως στόχο φέτος την κατάκτηση του πρωταθλήματος της δικίνητης κατηγορίας F2 και όχι μόνο.

 

Close

 

“Είναι αλήθεια ότι ο συναγωνισμός στον πρώτο αγώνα της χρονιάς δεν ήταν αυτός που περιμέναμε οπότε δεν περιοριστήκαμε στη διεκδίκηση της νίκης στην κατηγορία μας, αλλά στοχεύσαμε και ψηλά στη γενική. Στον Πύργο όμως θα είναι διαφορετικά τα πράγματα αφού οι τοπικοί οδηγοί είναι εξαιρετικά γρήγοροι και υπολογίσιμοι αντίπαλοι. Η φύση των ειδικών μάλιστα είναι διαφορετική από τους αγώνες στην Κύπρο, με πιο στενά και τεχνικά κομμάτια, οπότε θα με βοηθήσει πολύ η εμπειρία του συνοδηγού μου Γιώργου Βότση σε αυτές τις συνθήκες. Είναι θετικό που πριν τον αγώνα θα υπάρχει shakedown, όπου θα ρυθμίσουμε κατάλληλα το αυτοκίνητο στις απαιτήσεις των ειδικών της περιοχής”, ήταν τα λόγια του Πανίκου Πολυκάρπου, ο οποίος δήλωσε αναφορικά με το στόχο του στον Πύργο: “Θα δώσουμε και εδώ τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Κύριο μέλημά μας είναι να κάνουμε έναν απροβλημάτιστο αγώνα και να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε σε χρόνους κάποια από τα τετρακίνητα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ολυμπιακό Ράλλυ. Ευχόμαστε καλό αγώνα σε όλα τα πληρώματα και καλή διασκέδαση στους πολυάριθμους θεατές που θα βρεθούν στα βουνά.”

Close

 

 

Οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης θα συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό Ράλλυ  με Peugeot 208 Rally4 των κατηγοριών F2 (N-A-R) και C5 της ομάδας του Shockslab, η οποία  συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα με δύο αυτοκίνητα. Ομόσταβλοι των Πολυκάρπου- Βότση είναι οι Δημήτρης Παλαιοκώστας- Ανδρέας Βίγκος με τα δύο πληρώματα της ομάδας να κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις της κατηγορίας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. 

Ο αγώνας έχει κέντρο τον Πύργο Ηλείας και αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές 80 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το Ολυμπιακό Ράλλυ αποτελεί τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ενός θεσμού που συνολικά απαρτίζεται από τέσσερις αγώνες.

Την προσπάθεια του πληρώματος στηρίζουν η εταιρεία Medea Trans, μια εταιρεία αφοσιωμένη στη μεταφορά ιατρικών προϊόντων, φαρμάκων και ιατρικών ειδών, που προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε πολλές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας και τα λιπαντικά αυτοκινήτου Mannol Oil. Η Shockslab, η Alkis Car Servicing και η Rally Art Technology είναι υπεύθυνες για την προετοιμασία και συντήρηση του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την προσπάθεια του Πανίκου Πολυκάρπου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  https://www.facebook.com/panik99