Νέα μοντέλα

09 Feb, 2024 Ώρα 11:11

Αυτό είναι το Abarth 600e

Thumbnail

H Abarth έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του Abarth 600e, στην έκδοση Scorpionissima. Το αυτοκίνητο παράγει 240 άλογα, διαθέτει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα πέδησης αποτελούμενο από μεγάλους δίσκους και δαγκάνες.

Close

Η παραγωγή του Abarth 600e Scorpionissima θα περιοριστεί σε 1.949 μονάδες, προς τιμήν της 75ης επετείου από το έτος ίδρυσης της εταιρείας και θα προσφέρεται στο μωβ χρώμα Hypnotic Purple, με ζάντες διαστάσεων 20″.

Τα ελαστικά του επωφελούνται από την αγωνιστική τεχνολογία της Formula E και χρησιμοποιούν μαλακή σύνθεση στην εξωτερική άκρη και τη μέση του πέλματος, ώστε να εξασφαλίζουν το μέγιστο δυνατό κράτημα χωρίς υψηλή φθορά, ενώ το ενσωματωμένο στο πέλμα φιλμ πολυουρεθάνης μειώνει το θόρυβο κύλισης κατά 20%.

Close

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συναντάμε σπορ καθίσματα με 4 διαφορετικά είδη αφρού ώστε να παραμένουν άνετα ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Το Abarth 600 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, εμπλουτίζοντας την γκάμα της εταιρίας. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 7 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ/ώρα.

Close

Η ενέργεια αποθηκεύεται στην ίδια μπαταρία με του 600, ήτοι με χωρητικότητα 54 kWh (51 kWh ωφέλιμη), προσφέροντας αυτονομία λίγο μικρότερη από 400 χιλιόμετρα.

10 May, 2024 Ώρα 08:21

Αυτή είναι η νέα BMW M4 CS των 550 ίππων

Thumbnail

Η νέα BMW M4 CS είναι εδώ, τοποθετημένη ανάμεσα στις Competition και CSL για να φέρει περισσότερη ισχύ, λιγότερο βάρος και ατελείωτη απόλαυση.

Close

Το μοντέλο εξοπλίζεται με τον 3λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 550 άλογα και 650 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με το 8τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων M Steptronic, το οποίο στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.

 

Close

μ4 2024

 

Close

Το 0-100 έρχεται σε 3.2 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 303χλμ./ώρα.

Το μοντέλο ζυγίζει 1.760 κιλά, όντας αρκετά ελαφρύτερο από την M4 Competition χάρη στην έγχυση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα για πολυάριθμα πάνελ του αμαξώματος στο εξωτερικό, όπως το καπό, αλλά και στο εσωτερικό όπως σε διακοσμητικά στοιχεία και το χειριστήριο των ταχυτήτων.

 

 

Σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του πλαισίου και της ανάρτησης που είναι ειδική για την CS, το αποτέλεσμα είναι ένα γρήγορο κουπέ που λατρεύει τις στροφές. Όχι, δεν είναι ταχύτερο στο Nürburgring από την CSL, αλλά είναι απίστευτα κοντά. Η BMW σημείωσε επίσημο χρόνο 7 λεπτών 21,99 δευτερολέπτων – περίπου 1,5 δευτερόλεπτο πιο αργό από τη σαφώς πιο σκληροπυρηνική CSL.

 

μ4dash

 

Για να βοηθήσει τους αγοραστές να αξιοποιήσουν στο έπακρο την CS σε μια αγωνιστική πίστα, η BMW προσφέρει είτε ελαστικά πίστας είτε ελαστικά «ultra-track» ως επιλογή χωρίς κόστος. Τοποθετούνται σε ένα σετ ζαντών αλουμινίου M που προσφέρονται είτε σε μαύρο είτε σε χρυσό χρώμα, με διαστάσεις 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω.

Άλλες πινελιές περιλαμβάνουν ένα διακριτικό μαύρο εσωτερικό με κόκκινα διακοσμητικά, γεμάτο δέρμα και Alcantara. Η μεγάλη μάσκα νεφρών – τώρα χωρίς πλαίσιο για εξοικονόμηση βάρους – έχει κόκκινη επένδυση για να ξεχωρίζει σε σχέση με τη στάνταρ M4.

Η παραγωγή ξεκινά τον Ιούλιο και οι παραδόσεις θα γίνουν αργότερα μέσα στο έτος.