Γενικά

15 Feb, 2024 Ώρα 15:04

To NASCAR ενέκρινε τη συμμετοχή του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή σε αγώνες της ΗΠΑ

Thumbnail

Σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή του σε αγώνες NASCAR στην ΗΠΑ έκανε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αφού την Τετάρτη (14/2) έλαβε το τελικό πράσινο φως και την σχετική άδεια από την οργάνωση του NASCAR για την συμμετοχή του επίσημα και σε αγώνες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στα πρωταθλήματα Xfinity Series, Craftsman Truck Series και ARCA Menards Series.

Close

Έτσι, το 2024 ο Κύπριος οδηγός της Ιταλικής Academy Motorsports, παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR WHELEN EURO SERIES θα αγωνιστεί και σε επιλεγμένους αγώνες στις ΗΠΑ.

 

Close

«Ένα όνειρο και στόχος πραγματοποιείται»

«Ακόμη ένα όνειρο και στόχος πραγματοποιείται και νιώθω περήφανος για αυτό! Η αίτηση έχει σταλεί εδώ και αρκετό καιρό, όμως οι αιτήσεις προς την οργάνωση του NASCAR ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μια μικρή καθυστέρηση στην έγκριση. Νιώθω πανέτοιμος για την συμμετοχή μου και στις ΗΠΑ. Σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μου το 2024» δηλώνει ο Τζιωρτζής και προσθέτει: «η έγκριση είναι για τρεις κατηγορίες και όχι για μία όπως αναμέναμε και όπως γίνεται συνήθως σε οδηγούς που προέρχονται από χώρες εκτός των ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε οβάλ πίστες με απόσταση εώς ενός μιλίου αλλά και κανονικές. Αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη καθώς μου δίνει μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια ώστε να γίνω  ο πρώτος Κύπριος στην ιστορία του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του τόπου που περνάει την πόρτα του NASCAR στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Θέλω να απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που δίνει τέτοιες ευκαιρίες στους οδηγούς της αλλά και στους υποστηρικτές μου μαζί με την ENEOS Motor Oil που έχουμε ανανεώσει την συνεργασία μας την περασμένη εβδομάδα» προσθέτει ο Βλαδίμηρος ο οποίος αυτή τη βδομάδα βρίσκεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ όπου θα παρευρεθεί στο φημισμένο αγώνα πεντακοσίων μιλίων DAYTONA 500, όπου είχε βρεθεί και το 2023. Πέρσι τον αγώνα παρακολούθησαν 175.000 θεατές.

 

Close

 

Το NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) είναι ένα κορυφαίος οργανισμός μηχανοκίνητου αθλητισμού στις ΗΠΑ και ένας από τους σημαντικότερους στον κόσμο. Υπάρχουν περισσότεροι από 1000 αγώνες κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών κατηγοριών NASCAR Cup Series, το NASCAR Xfinity Series, το NASCAR Craftsman Truck Series και ARCA Menards Series.

Με αυτή την εξέλιξη ο Τζιωρτζής εγκρίθηκε για τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες, η οποία έγκριση έρχεται βάσει του επιπέδου των οδηγών και των αποτελεσμάτων που έχουν πετύχει στην καριέρα τους.

Το πρόγραμμα του Τζιωρτζή για τις ΗΠΑ στηρίζει σε θέμα καθοδήγησης ο ιδιοκτήτης και διοργανωτής Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR WHELEN EURO κύριος Jerome Galpin ανέφερε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που βλέπουμε τι πέτυχε ο Βλαδίμηρος από τότε που έκανε στροφή στην καριέρα του προς το NASCAR το 2020 χάρη στο Πρόγραμμα Ανάδειξης Οδηγών. Είναι πλέον ένας από τους καλύτερους οδηγούς NASCAR στην Ευρώπη και θα είναι σίγουρα διεκδικητής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το 2024. Επίσης φέρνει μαζί του μεγάλη υποστήριξη και ενθουσιασμό από όλο το νησί της Κύπρου κάτι που του δίνει μεγάλη δύναμη. Με αυτές τις εγκρίσεις που έχει λάβει πλέον είμαστε πολύ χαρούμενοι να συνεχίσουμε να τον στηρίξουμε στρατηγικά για τους επιλεγμένους αγώνες που έχει στόχο σαν πρώτο βήμα στην Αμερική για το 2024». 

 

29 Aug, 2025 Ώρα 09:52

Στην Τσεχία για τους προημιτελικούς του EURONASCAR PRO ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Επαναρχίζει η δράση στο EURONASCAR PRO 2025, μετά την διακοπή για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή να βρίσκεται στην Τσεχία. Εκεί όπου το διήμερο 30-31 Αυγούστου θα γίνει, στην πίστα Autodrom Most, ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, ο τελευταίος πριν από τους ημιτελικούς σε Γερμανία και τους τελικούς στο Βέλγιο.

Close

«Η Autodrom Most είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες όπως αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και προσθέτει: «Στόχος είναι να σκοράρουμε ψηλές θέσεις έτσι ώστε να διατηρούμε τις ελπίδες  μας για τον τίτλο».

Στο διάστημα της διακοπής ο Κύπριος οδηγός, σε συνεργασία με την ομάδα του, SPEEDHOUSE, εργάστηκαν εντατικά ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για επίτευξη των στόχων τους. «Δουλέψαμε πάρα πολύ με την ομάδα αυτή την περίοδο και είμαι θετικός ότι όλα είναι στον σωστό δρόμο για την διεκδίκηση του τίτλου» σημειώνει ο 28χρονος.

Close

 

 

Ο Τζιωρτζής μετά τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην όγδοη θέση, ευρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και είναι έτοιμος για την τελική αντεπίθεση πριν από τους δυο τελευταίους αγώνες, όπου οι βαθμοί θα μετράνε διπλοί. 

Την Παρασκευή οι οδηγοί θα κάνουν τις τελευταίες δοκιμές, ενώ το πρωινό του Σαββάτου (30/08) θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά και η Superpole για τον καθορισμό των θέσεων εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα στην Τσεχία, που είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, το μεσημέρι θα γίνει ο δεύτερος αγώνας.

Η πίστα Autodrom Most είναι απόστασης 4,212χλμ και οι οδηγοί θα κληθούν να κάνουν 17 γύρους σε κάθε αγώνα. 

Σημειώνεται ότι οι δυο αγώνες του Σαββατοκύριακου θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε μαγνητοσκόπηση από τον Alpha Κύπρου. Στις 00:00πμ της Κυριακής θα προβληθεί ο αγώνας του Σαββάτου και την ίδια ώρα τη Δευτέρα θα μεταδοθεί ο αγώνας της Κυριακής.

Close

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.