Νέα μοντέλα

23 Feb, 2024 Ώρα 11:34

Νέο Cupra Born VZ με 326 αμιγώς ηλεκτρικά άλογα, sport στήσιμο και αυτονομία 570χλμ.

Thumbnail

Η Cupra συνεχίζει να «καίει» καρδιές από το 2018 όταν και αποσπάστηκε από τη SEAT, παρουσιάζοντας εκπληκτικά ηλεκτρικά μοντέλα. Μοντέλα που συνδυάζουν τη σπορ εμφάνιση με κορυφαίες επιδόσεις και παράλληλα πρακτικότητα.

Close

Αυτή τη φορά η Cupra έκανε ακόμα πιο γρήγορο το μικρό σπορ μοντέλο της, Born, το οποίο πλέον αποκτά την κορυφαία έκδοση «VZ», από την ισπανική λέξη Veloz που σημαίνει γρήγορο.

 

Close

 

Το πισωκίνητο ηλεκτρικό hot hatch χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο κινητήρα που αποδίδει 326 ίππους και μια τεράστια στιγμιαία ροπή 545 Nm. Αυτά τα στοιχεία απόδοσης αντιπροσωπεύουν μια τεράστια αύξηση 96 ίππων και 235 Nm σε σχέση με την προηγούμενη πιο ισχυρή έκδοση του Cupra Born. Χάρη στη νέα αυτή ηλεκτρική ισχύ, το μοντέλο πλέον κάνει το 0-100χλμ./ώρα , σε 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 40χλμ./ώρα φτάνοντας πλέον τα 200χλμ./ώρα. Παράλληλα και η μπαταρία έχει μεγαλώσει κατά 2 kWh προσφέροντας αυτονομία στα 570χλμ.

Close

 

 

Οι αλλαγές φυσικά δεν είναι μόνο αυτές, καθώς το μοντέλο έχει αναβαθμισμένο πλαίσιο, νέα DCC Sport ανάρτηση, βελτιωμένα φρένα, πιο κοφτερό τιμόνι αλλά και ειδικό σύστημα για τον έλεγχο των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ.

Παράλληλα εξοπλίζεται με 20άρες ζάντες αλλά και με τα κορυφαία bucket καθίσματα που έχουμε δει και στο αντίστοιχο Formentor VZ5.

 

 

Στο εσωτερικό, για την κορυφαία έκδοση του Born, η Cupra αύξησε το μέγεθος της οθόνης του συστήματος infotainment κατά 0,9 ίντσες στις 12,9 ίντσες. Πιο σημαντικό είναι το ρυθμιστικό αφής για τη ρύθμιση του κλίματος και της έντασης του ήχου, αφού επιτέλους φωτίζεται. Με επιπλέον κόστος, οι αγοραστές μπορούν να αποκτήσουν προαιρετικά ένα ηχοσύστημα Sennheiser με 10 ηχεία και 425 watt. Στο βασικό εξοπλισμό, η έκδοση VZ αποκτά χειριστήρια ταχυτήτων τοποθετημένα πίσω από το τιμόνι για να επιλέξετε ένα από τα τρία επίπεδα ανάκτησης ενέργειας.

Το Born VZ θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του έτους.

10 May, 2024 Ώρα 08:21

Αυτή είναι η νέα BMW M4 CS των 550 ίππων

Thumbnail

Η νέα BMW M4 CS είναι εδώ, τοποθετημένη ανάμεσα στις Competition και CSL για να φέρει περισσότερη ισχύ, λιγότερο βάρος και ατελείωτη απόλαυση.

Close

Το μοντέλο εξοπλίζεται με τον 3λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 550 άλογα και 650 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με το 8τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων M Steptronic, το οποίο στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.

 

Close

μ4 2024

 

Close

Το 0-100 έρχεται σε 3.2 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 303χλμ./ώρα.

Το μοντέλο ζυγίζει 1.760 κιλά, όντας αρκετά ελαφρύτερο από την M4 Competition χάρη στην έγχυση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα για πολυάριθμα πάνελ του αμαξώματος στο εξωτερικό, όπως το καπό, αλλά και στο εσωτερικό όπως σε διακοσμητικά στοιχεία και το χειριστήριο των ταχυτήτων.

 

 

Σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του πλαισίου και της ανάρτησης που είναι ειδική για την CS, το αποτέλεσμα είναι ένα γρήγορο κουπέ που λατρεύει τις στροφές. Όχι, δεν είναι ταχύτερο στο Nürburgring από την CSL, αλλά είναι απίστευτα κοντά. Η BMW σημείωσε επίσημο χρόνο 7 λεπτών 21,99 δευτερολέπτων – περίπου 1,5 δευτερόλεπτο πιο αργό από τη σαφώς πιο σκληροπυρηνική CSL.

 

μ4dash

 

Για να βοηθήσει τους αγοραστές να αξιοποιήσουν στο έπακρο την CS σε μια αγωνιστική πίστα, η BMW προσφέρει είτε ελαστικά πίστας είτε ελαστικά «ultra-track» ως επιλογή χωρίς κόστος. Τοποθετούνται σε ένα σετ ζαντών αλουμινίου M που προσφέρονται είτε σε μαύρο είτε σε χρυσό χρώμα, με διαστάσεις 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω.

Άλλες πινελιές περιλαμβάνουν ένα διακριτικό μαύρο εσωτερικό με κόκκινα διακοσμητικά, γεμάτο δέρμα και Alcantara. Η μεγάλη μάσκα νεφρών – τώρα χωρίς πλαίσιο για εξοικονόμηση βάρους – έχει κόκκινη επένδυση για να ξεχωρίζει σε σχέση με τη στάνταρ M4.

Η παραγωγή ξεκινά τον Ιούλιο και οι παραδόσεις θα γίνουν αργότερα μέσα στο έτος.