Τεχνολογία

23 Feb, 2024 Ώρα 14:06

Το φορητό wallbox που κάνει τη φόρτιση παιχνίδι

Thumbnail

Η Mercedes με το Flexible Charging System Pro έχει ως στόχο να κάνει πιο απλή και αποτελεσματική τη διαδικασία φόρτισης. Η γερμανική εταιρεία το ονομάζει «μεταφερόμενο wallbox» και αναλαμβάνει τα πάντα μετά αφού ο οδηγός συνδέσει τη πρίζα με το αυτοκίνητο.

Close

Η συσκευή αυτή είναι συμβατή με τους περισσότερους τύπους πριζών στην Ευρώπη και είναι ικανό να παρέχει φόρτιση με ισχύ έως και 22 kW. Ο φορτιστής αυτός είναι φορητός και μπορεί να αποθηκευτεί στο αυτοκίνητο, για χρήση ακόμα και σε δημόσιο σημείο φόρτισης, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και στον τοίχο του γκαράζ του κατόχου του οχήματος.

 

Close

 

Όσον αφορά την ασφάλεια, η συσκευή διαθέτει αυτόματη ανίχνευση και ρύθμιση της βέλτιστης ισχύος φόρτισης, καθώς επίσης έχει και αισθητήρες θερμοκρασίας. Επίσης είναι αδιάβροχη, τόσο σε βροχή, όσο και σε σύντομη «βύθιση» σε νερό.

Close

Το σύστημα αυτό είναι συμβατό με όλα τα ηλεκτρικά και Plug-in Hybrid αυτοκίνητα που διαθέτουν βύσμα τύπου 2. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, για να αποδώσει τα μέγιστα θα πρέπει να τοποθετηθεί στο όχημα ένας ενσωματωμένος φορτιστής (κωδικός 84B) που επιτρέπει να φτάσει έως και τα 22 kW ισχύος.

Οι ενημερώσεις γίνονται απομακρυσμένα (over-the-air), ενώ ο κάτοχος μπορεί να ελέγχει τη διαδικασία μέσω της εφαρμογής Mercedes-Benz Charger App στο κινητό του.

Το σύστημα φόρτισης Pro συνοδεύεται από μια ποιοτική τσάντα με το σήμα της Mercedes-Benz, που κρατά τακτοποιημένα όλα τα εξαρτήματα. Το βάρος του συστήματος είναι 5 κιλά, επιτρέποντας έτσι την εύκολη μεταφορά του. Σε αυτή τη φάση είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελβετία, ενώ σχεδιάζεται η διαθεσιμότητά του και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

10 May, 2024 Ώρα 11:51

Από πότε θα είναι στάνταρ το αυτόματο φρενάρισμα;

Thumbnail

Οι τεχνολογίες αιχμής, έχουν αλλάξει ριζικά τα επίπεδα ασφάλειας των αυτοκινήτων. Τα σύγχρονα οχήματα μπορούν να… δουν τον κόσμο γύρω τους και να ανιχνεύσουν σήμανση λωρίδων, οδικές πινακίδες, άλλα αυτοκίνητα και πεζούς.

Close

Τώρα, ένας νέος κανόνας από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) των Ηνωμένων Πολιτειών, θα επιβάλλει την αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, με αυξημένα πρότυπα στα νέα οχήματα.

Σύμφωνα με αυτό τον κανονισμό, έως το 2029 όλα τα νέα ελαφρά οχήματα που θα πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διαθέτουν τρεις τεχνολογίες: προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης για πεζούς . Σύμφωνα με τα στοιχεία NHTSA, η επιβολή αυτής της τεχνολογίας, θα σώσει τουλάχιστον 360 ζωές το χρόνο και θα αποτρέψει τουλάχιστον 24.000 τραυματισμούς.

Close

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι νέοι κανόνες, αρχικά θα εφαρμοστούν στις ΗΠΑ, αλλά είναι πολύ πιθανό να ισχύσουν αργότερα και για την Ευρώπη, με δεδομένο ότι η εξέλιξη αυτών των τεχνολογιών, απαιτείται απ’ όλους τους κατασκευαστές.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι σε καλό δρόμο, για να προσφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά ως βασικό εξοπλισμό, με την ώθηση για αύξηση της ασφάλειας να έρχεται από πολλές κατευθύνσεις.

Close

Στα τέλη του περασμένου έτους, 20 αυτοκινητοβιομηχανίες εκπλήρωσαν τη δέσμευση του Insurance Institute for Highway Safety να εξοπλίσουν περισσότερο από το 95% των οχημάτων που παράγουν στις ΗΠΑ με αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης.