H Tesla φημίζεται για την πρωτοπορία της στην ηλεκτροκίνηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φημίζεται για την αξιοπιστία και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της.

Έτσι η αρχική παρουσίαση του Tesla Roadster είχε γίνει το 2017, πριν από σχεδόν 7 χρόνια και μέχρι στιγμής ούτε το έχουμε δει ούτε η εταιρεία έχει ενημερώσει επίσημα για την όποια πρόοδο που έχει σημειωθεί.
Το μόνο που υπάρχει είναι μια πρόσφατη δήλωση του ισχυρού άντρα της Tesla, του Elon Musk ο οποίος το περιέγραψε ως ένα πρωτοποριακό δημιούργημα.

Το οποίο θα μπορεί να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερο από 1,0 δευτερόλεπτο, τιμή που αν επιβεβαιωθεί θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων και όχι μόνο.

Φυσικά και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές και τα δεδομένα του συστήματος πρόωσής του αλλά με δεδομένα τα σχεδόν 7 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την πρώτη θεωρητική του αποκάλυψη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως έχουν γίνει αλλαγές και αναπροσαρμογές.
Και φυσικά μπορούν να γίνουν και άλλες μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα.

Πάντως η Tesla δέχεται κρατήσεις για το Roadster της για όσους θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα το αποκτήσουν, με την τιμή του να κυμαίνεται θεωρητικά από τις 200 έως και τις 250 χιλιάδες ευρώ.

FIAT: Το Grande Panda κέρδισε το “Red Dot Award” 2025
Μια επιτροπή από 43 απόλυτα εξειδικευμένους ή/και ακαδημαϊκού επιπέδου εκλέκτορες, απένειμε στο ολοκαίνουργιο FIAT Grande Panda το “Red Dot Award” 2025. Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια του Designers’ Night στο Essen της Γερμανίας, ως ακόμα μια αναγνώριση στο μοναδικό σχεδιαστικό ταλέντο των Ιταλών.

Με αμέτρητες στιλιστικές λεπτομέρειες που δίνουν ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα, το Grande Panda κερδίζει τα πιο θετικά σχόλια με την εμφάνισή του. Με εμφανή SUV χαρακτήρα και τιμή στο εύρος του συμβατικού B-Segment, το Grande Panda εγκαινιάζει την ολοκαίνουργια, Pandastic εποχή της FIAT. Έχει μήκος 3,99 m, ύψος 1,57 m και απόσταση από το έδαφος έως 183 mm, γι’ αυτό και διακρίνεται για την πολυχρηστικότητα και την καθημερινή ευχρηστία.
Στους εκλέκτορες άρεσε η νέα σχεδίαση που δεν μοιάζει σε τίποτα με το προηγούμενο ιταλικό αυτοκίνητο. Το καινούργιο FIAT Grande Panda εμπνευσμένο από το σχήμα του κλασικού Panda, έχει νέα στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει και να συγκεντρώνει τα βλέμματα κυρίως των νεαρότερων σε ηλικία αγοραστών. Κάποια από αυτά είναι τα PXL LED φώτα, τα ανακυκλωμένα υλικά και το BAMBOX στο ταμπλό που είναι ντυμένο με ύφασμα από ίνες μπαμπού.

Είναι άνετο, οικονομικό και ασφαλές. Κάνει πανεύκολη την καθημερινότητα στην πόλη, εξασφαλίζοντας μέγιστη οικονομία και ευκολία χρήσης, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και περιορισμούς από τον Δακτύλιο.
Είναι διαθέσιμο ως υβριδικό με 110 HP και αυτόματο κιβώτιο, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό με 113 HP και 320 km μικτή αυτονομία WLTP χάρη στην μπαταρία των 44 kWh. Το Grande Panda Hybrid έχει εισαγωγική τιμή €20.800 ενώ το ηλεκτρικό €22.800, με τον εξοπλισμό σε κάθε περίπτωση να περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 10”, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κλιματισμό, αυτόματα φώτα και πολλά ακόμα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας.
