Ειδήσεις

08 Mar, 2024 Ώρα 13:59

Οι Γυναίκες ψήφισαν: Το KIA EV9 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου για το 2024

Thumbnail

Το Kia EV9 ανακηρύχθηκε το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου για το 2024 από τις δημοσιογράφους του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή». Αυτή η σημαντική ανακοίνωση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια σημαντική στιγμή που όχι μόνο ενδυναμώνει τις γυναίκες, αλλά υπογραμμίζει και τη σύνδεση μεταξύ προσωπικής αυτονομίας και αυτοκινήτων σε πολλές χώρες.

Close

Πριν ψηφίσουν, οι 75 γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 52 χώρες δοκίμασαν προσεκτικά πολλά μοντέλα, αξιολογώντας κάθε πτυχή τους. Από τα 63 υποψήφια αυτοκίνητα του 2024 προέκυψαν τα καλύτερα σε κάθε κατηγορία μέσα από τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας. Οι νικητές ήταν οι εξής:

  • Volvo EX30 (Family Car)
  • BMW Series 5 (Large Car)
  • Kia EV9 (SUV)
  • Volkswagen Amarok (4×4 & Pick-up)
  • Aston Martin DB12 (Exclusive Car)

Στον επόμενο γύρο οι κριτές ψήφισαν μεταξύ των πέντε αυτοκινήτων, εκείνο που θα έπαιρνε τον τίτλο του Καλύτερου Αυτοκινήτου στον Κόσμο για το 2024.

Close

 

 

«Η εφετινή εκλογή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του εξαιρετικού επιπέδου όλων των υποψηφίων αυτοκινήτων, είπε η Marta Garcia, εκτελεστική πρόεδρος της WWCOTY. Κάθε ένας από τους νικητές των κατηγοριών θα μπορούσε άξια να αποσπάσει το τρόπαιο. Το Kia EV9 κέρδισε τους ανταγωνιστές του επειδή είναι ένα όχημα που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών παντού.»

Το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV, παρά το μεγάλο μήκος, ξεχωρίζει για την αεροδυναμική του, που συμβάλλει στην εξαιρετική του απόδοση. Ειδικότερα, το Kia EV9 έχει κορυφαίο σχεδιασμό, με προηγμένη τεχνολογία ενώ προσφέρει δυνατότητα φόρτισης διπλής κατεύθυνσης όσο και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Σχετικά με το Women’s Worldwide Car of the Year

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή» είναι το μοναδικό βραβείο αυτοκινήτων στον κόσμο που η κριτική επιτροπή του αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφους αυτοκινήτου. Δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή δημοσιογράφο αυτοκινήτου Sandy Myhre το 2009.  Αυτό το μοναδικό βραβείο έχει ως στόχο την ανάδειξη των καλύτερων αυτοκινήτων κάθε χρονιάς και να δώσει φωνή στις γυναίκες στον αυτοκινητιστικό κόσμο.

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.