Ειδήσεις

24 May, 2024 Ώρα 09:42

Nilu27: New Kid(hypercar) on the block!

Thumbnail

Το teaser βίντεο ενός νέου hypercar πάντα τραβάει το ενδιαφέρον. Όμως, το συγκεκριμένο είναι παντελώς άγνωστης προέλευσης.

Close

Και ο λόγος αυτού έγκειται στο γεγονός ότι μιλάμε για μία νεοσύστατη μάρκα, τη Nilu27. Η πρεμιέρα της είναι προγραμματισμένη την ημέρα που θα παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο παραγωγής, στις 15 Αυγούστου στο Pebble Beach της Καλιφόρνια.

Η εταιρεία δεν αναλαμβάνει τυχαία την εξέλιξη και παραγωγή μόνο υπεραυτοκινήτων. Ο ιδρυτής της ακούει στο όνομα Sasha Selipanov, ιδιοκτήτης της Hardline27 και πρώην σχεδιαστής των Koenigsegg, Bugatti και Genesis.

Close

Το teaser βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τη νεοσύστατη μάρκα μας δείχνει μόνο το πίσω μέρος του εναρκτήριου μοντέλου της. Διακρίνονται αμέσως οι πόρτες gullwing και το πολύ τολμηρό ντιζάιν.

Ο διαχύτης από ανθρακονήματα είναι τεράστιος, αλλά το βλέμμα μαγνητίζει αμέσως η τριπλή απόληξη της εξάτμισης που βρίσκεται μεταξύ των δύο μικρών αεροτομών.

Close

Κλείνοντας με τον σχεδιασμό του πίσω μέρους, η σχεδίαση των LED φωτιστικών σωμάτων είναι απλή, ενώ η απουσία του παραδοσιακού προφυλακτήρα μας δίνει μία γεμάτη εικόνα των τροχών.

Στο κλιπάκι ακούμε και λίγο το hypercar να «στροφάρει» και η πρώτη μας εντύπωση είναι πως πιθανότατα μιλάμε για έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Ακόμα δε γνωρίζουμε πως προχωράει η εξέλιξη του πρώτου μοντέλου της Nilu27 ή πόσες μονάδες θα βγουν από το εργοστάσιο, αλλά θα γνωρίζουμε περισσότερα στην επίσημη παρουσίαση, αν όχι νωρίτερα.

 

25 Apr, 2025 Ώρα 13:28

BMW Σειρά 1: Ο νέος «Άσσος» θα τα αλλάξει όλα

Thumbnail

Η BMW επιβεβαιώνει την επιστροφή της Σειράς 1 με μια ριζικά ανανεωμένη τέταρτη γενιά, η οποία αναμένεται γύρω στο 2028 και θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ηλεκτρικές εκδόσεις.

Close

Ενώ ανταγωνιστές όπως η Mercedes-Benz και η Audi αποσύρουν αντίστοιχα μοντέλα (A-Class, A1, Q2), η BMW δεσμεύεται να συνεχίσει την παρουσία της στην κατηγορία των μικρών hatchback.

Η νέα Σειρά 1 θα αποτελέσει την είσοδο στον ηλεκτρικό κόσμο της Neue Klasse, μιας νέας γενιάς μοντέλων με έμφαση στην τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Close

Ο επικεφαλής προϊόντων της BMW, Bernd Körber, τόνισε ότι η Σειρά 1 παραμένει στρατηγικά σημαντική για την εταιρεία.

Σε αγορές όπως η Ιταλία και η Γαλλία, το μοντέλο κατέχει μερίδια έως και 40%, καθιστώντας το αναγκαίο για τη διατήρηση της παγκόσμιας απήχησης της μάρκας.

Close

Παράλληλα, προσφέρει ένα οικονομικότερο σημείο εισόδου για νεότερους αγοραστές, διατηρώντας το brand «νεανικό».

Η παραμονή της BMW στην απαιτητική και χαμηλού περιθωρίου κερδών αγορά των μικρών αυτοκινήτων, όπως αναφέρει ο Körber, ενισχύει την ευελιξία και την αποδοτικότητα της εταιρείας.

Αν και δεν αποκαλύφθηκαν ακόμα λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο, αναμένεται να προσφέρεται τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και με ηλεκτροκίνηση.