Νέα μοντέλα

13 Jun, 2024 Ώρα 09:42

Αποκαλύφθηκε το νέο 5θυρο MINI Cooper

Thumbnail

Λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα του νέου 3θυρου MINI Cooper, ήρθε η ώρα και για την πιο πρακτική, 5θυρη έκδοση να κάνει την εμφάνιση της.

Close

Διαστάσεις

Αρχικά και σε ότι αφορά τις διαστάσεις, με μήκος 4.036χλστ. πλάτος 1.74χλστ. και ύψος 1.464χλστ. οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές του προκατόχου του. Έτσι μην περιμένετε κάποια μεγάλη αλλαγή στο μέγεθος του οχήματος (όπως στο Countryman), να περιμένετε όμως ακόμα περισσότερους χώρους στο εσωτερικό.

 

Close

 

Η πιο μοντέρνα εκδοχή MINI

Σχεδιαστικά το μοντέλο, ακολουθεί τη γνωστή μοντέρνα και ιδιαίτερη γραμμή της εταιρίας, κάνοντας το να ξεχωρίζει από μακριά. Κοντοί πρόβολοι, μικρό καπό, μακρύ μεταξόνιο και μεγάλοι τροχοί, συνθέτουν το σκηνικό όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση, η οποία φυσικά συμπληρώνεται με εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς. Μάλιστα η νέα γενιά διαθέτει  τους εμβληματικούς στρογγυλούς προβολείς MINI οι οποίοι μαζί με την οκταγωνική μάσκα, συνθέτουν το χαρακτηριστικό πρόσωπο MINI. Οι στάνταρ προβολείς LED με τα ανεξάρτητα ρυθμιζόμενα στοιχεία φώτων ημέρας ολοκληρώνουν την εντυπωσιακή εμφάνιση.

Close

Είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις (Essential – Classic – Favoured – JCW) με δεκάδες επιλογές customization, ενώ η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει 11 αποχρώσεις για το αμάξωμα και 3 για την οροφή.

 

 

Με την κορυφαία OLED οθόνη

Περνώντας στο εσωτερικό, κυριαρχεί ο μινιμαλισμός. Έτσι, η καμπίνα αρκείται σε μικρότερο αριθμό εξαρτημάτων, τα οποία είναι έξυπνα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με υψηλά πρότυπα. Πίσω από το τιμόνι, το προαιρετικό και λεπτό head-up display διασφαλίζει ότι όλες οι σχετικές πληροφορίες θα προβάλλονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ως αποτέλεσμα, το ταμπλό στην πλευρά του οδηγού δεν απαιτεί την παρουσία πρόσθετης οθόνης που να περιορίζει την ορατότητα προς τα εμπρός. Highlight ξεκάθαρα είναι η κεντρική οθόνη OLED με διάμετρο 24εκατ., η οποία εκτός από απίστευτη ανάλυση, εξοπλίζεται και με το MINI Operating System 9, η λειτουργία του οποίου θυμίζει πολύ αυτή των smartphones.

 

 

Με 12 αισθητήρες υπερήχων και 4 κάμερες

Για όσους σιχαίνονται το άγχος του παρκαρίσματος, το νέο Parking Assistant Plus κάνει τη διαδικασία στάθμευσης ακόμα πιο εύκολη. Χάρη στους 12 αισθητήρες υπερήχων και τις τέσσερις κάμερες surround-view, το όχημα μπορεί να αναγνωρίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις πιθανές θέσεις στάθμευσης αλλά και να επιχειρεί από μόνο του ελιγμούς στάθμευσης σε περιορισμένο χώρο.

 

 

Κινητήρες

Το νέο 5θυρο MINI Cooper διατίθεται με δύο αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης. Στην εισαγωγική έκδοση Cooper C, διαθέτει τρικύλινδρο κινητήρα απόδοσης 156 ίππων με ροπή 230 Nm. Αυτό επιτρέπει στο όχημα να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 8 δευτερόλεπτα και να πετυχαίνει τελική ταχύτητα 225χλμ./ώρα.

Η ακόμα πιο γρήγορη έκδοση Cooper S, διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα 204 ίππων με μέγιστη ροπή 300 Nm. Επιταχύνει από τα 0 στα 100χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 242χλμ,/ώρα.

16 Sep, 2024 Ώρα 13:49

Αυτό είναι το υβριδικό Toyota Hilux

Thumbnail

Ακόμα και τα «αγροτικά» φαίνεται ότι είναι υποχρεωμένα να μπουν και αυτά στην εποχή του εξηλεκτρισμού.

Close

Για περισσότερο από μισό αιώνα, το Toyota Hilux έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια φήμη για την εξαιρετική αντοχή και ανθεκτικότητα, εξυπηρετώντας πιστά τους πελάτες του στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα του κόσμου.

Το νέο Toyota Hilux Hybrid 48V σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του εμβληματικού Hilux, συνδυάζοντας τη φημισμένη ανθεκτικότητά του με ένα σύγχρονο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα κίνησης.

Close

Σχεδιασμένη τόσο για επαγγελματίες όσο και για λάτρεις του off-road, αυτή η έκδοση ενισχύει τις επιδόσεις του Hilux χωρίς να υποβαθμίζει τις επαγγελματικές του ικανότητες.

 

Close

 

Το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, που συνδυάζεται με έναν κινητήρα turbodiesel 2,8 λίτρων, διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και έναν μετατροπέα DC-DC, παρέχοντας πρόσθετη ισχύ 12 kW και ροπή 65 Nm.

Η μπαταρία διαθέτει 13 κυψέλες και χωρητικότητα 4,3Αh. Με βάρος μόλις 7,6 kg, είναι επίσης αρκετά συμπαγής ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τα πίσω καθίσματα του οχήματος.

Ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 204 ίππους στις 3.400 στροφές και ροπή 500 Nm μεταξύ 1.600 και 2.800 σ.α.λ.. Διαθέτει ψεκασμό καυσίμου common rail, υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας και υδρόψυκτο Intercooler.

 

 

Στα βασικά οφέλη του συστήματος περιλαμβάνονται η ομαλότερη επιτάχυνση, ο μειωμένος θόρυβος και οι κραδασμοί και η βελτιωμένη οικονομία καυσίμου μέσω της αναγεννητικής πέδησης.

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια είναι τοποθετημένος αρκετά ψηλά, ώστε να διατηρείται η ικανότητα του οχήματος να βαδίζει στα 700 χιλιοστά.

Το υβριδικό σύστημα μειώνει επίσης τις ταχύτητες ρελαντί του κινητήρα από τις 720 στις 600 σ.α.λ., βοηθώντας τις επιδόσεις εκτός δρόμου.

Επιπλέον, το νέο σύστημα Multi-Terrain Select (MTS) ενισχύει την πρόσφυση και τη σταθερότητα σε έξι συνθήκες οδήγησης, όπως άμμος, λάσπη και χιόνι.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την ικανότητα μεταφοράς φορτίου καθώς το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 1.000 kg και η ικανότητα ρυμούλκησης τα 3.000 kg.

 

 

Η βασική αρχιτεκτονική παραμένει ίδια με πλαίσιο τύπου σκάλας, ανάρτηση με φύλα σούστας και διπλά αμορτισέρ στον πίσω άξονα, τετρακίνηση με κοντό κιβώτιο, και εξαιρετικά off road χαρακτηριστικά.

Οι υψηλές προδιαγραφές εξοπλισμού περιλαμβάνουν το σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect και ένα πακέτο ήχου JBL premium με εννέα ηχεία.

Το Toyota Safety Sense, συμπεριλαμβανομένου ενός βελτιωμένου συστήματος Pre-Collision System και Adaptive Cruise Control, προσφέρει όλα τα συστήματα υποβοήθησης που είναι πλέον απαραίτητα και στα pick-up.

To σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect προσφέρει πλοήγηση μέσω cloud και ενσωμάτωση smartphone, βελτιώνοντας τη συνολική οδηγική εμπειρία.