Ειδήσεις

02 Jul, 2024 Ώρα 10:13

Η Toyota πήρε τον τίτλο του «Καλύτερου Κατασκευαστή της Χρονιάς» για το 2024

Thumbnail

Η Toyota πήρε τον τίτλο του «Καλύτερου Κατασκευαστή» στα ετήσια βραβεία του Βρετανικού Autocar για το 2024. Ο τίτλος αναγνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο η κάθε μάρκα συμμετέχει με τα προϊόντα της σε κάθε κατηγορία της αγοράς αλλά και με την αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα των αυτοκινήτων της. Όσον αφορά την Toyota, το περιοδικό υπογραμμίζει και το γεγονός ότι η εταιρεία ηγείται από ανθρώπους που αγαπούν τα αυτοκίνητα και την οδήγηση, μια ποιότητα που αντικατοπτρίζεται στα οχήματα που κατασκευάζει. Με τον τίτλο αυτό, η Toyota γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κερδίζει το βραβείο δύο φορές, έχοντας προηγουμένως κερδίσει το 2020.

Close

 

 

Ανακοινώνοντας το βραβείο σε τελετή στο Λονδίνο, ο συντάκτης του Autocar Mark Tisshaw είπε: «Σε σχεδόν όλα τα σημεία της αγοράς αυτοκινήτων, από το πιο προσιτό μικρό αυτοκίνητο πόλης, μέχρι το πιο ικανό 4×4, η Toyota πρωταγωνιστεί. Και αυτός είναι ο λόγος που αναδείξαμε την Toyota σαν τον καλύτερο κατασκευαστή για το 2024».

Στην αξιολόγηση των ιδιοτήτων που έφεραν τη διάκριση στην Toyota, το Autocar υπογραμμίζει τη φήμη της μάρκας για «εξαιρετική αντοχή και αξιοπιστία, κάτι που κερδήθηκαν με κόπο για δεκαετίες κατασκευάζοντας εξαιρετικά αυτοκίνητα». Αναφέρεται επίσης στα υβριδικά μοντέλα της Toyota και στην αποδεδειγμένη «μεγάλη αποτελεσματικότητά τους στην καθημερινή οδήγηση».

Close

 

 

Παράλληλα, κατά τη γνώμη των κριτών του Autocar, η Toyota ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, και από το γεγονός ότι η εταιρεία «διοικείται από την κορυφή προς τα κάτω από ανθρώπους που κατανοούν και αγαπούν τα αυτοκίνητα και την οδήγηση».

Ο Stuart Sanders, Διευθυντής Επικοινωνίας της Toyota στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «Η κατάκτηση του τίτλου του καλύτερου κατασκευαστή είναι ιδιαίτερα σημαντική τιμή για εμάς. Είμαστε ευγνώμονες για το βραβείο και την αναγνώριση που δίνει το Autocar στις συνεχείς προσπάθειές μας να προσφέρουμε ποιότητα, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία σε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε. Παραμένουμε σταθερά σε αυτήν την αρχή καθώς επιταχύνουμε την πρόοδο προς ένα μέλλον κινητικότητας ουδέτερου άνθρακα, παρέχοντας τις σωστές λύσεις στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή».

05 Jul, 2024 Ώρα 13:32

Πόσα χιλιόμετρα είναι πολλά για την αγορά ενός μεταχειρισμένου;

Thumbnail

Με την αύξηση του κόστους των νέων αυτοκινήτων και την αύξηση των επιτοκίων, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να αγοράσουν μεταχειρισμένα οχήματα.

Close

Ωστόσο, η προοπτική της αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, ιδίως ενός με πολλά χιλιόμετρα, μπορεί να είναι τρομάζει.

Το βασικό ερώτημα είναι: πόσα χιλιόμετρα είναι πολλά για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Close

Για να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι θεωρείται μεγάλη χιλιομετρική απόσταση και ποιους παράγοντες πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την αξιολόγηση ενός οχήματος με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση.

Τα πολλά χιλιόμετρα δεν είναι ένας σταθερός αριθμός, αλλά γενικά θεωρείται ότι είναι μεταξύ 150.000 και 200.000 στο σημερινό αυτοκινητιστικό τοπίο.

Close

Το εύρος αυτό έχει μετατοπιστεί προς τα πάνω με την πάροδο των ετών λόγω της προόδου στην τεχνολογία, τη μηχανική και τις μεθόδους παραγωγής.

Παλαιότερα, ένα αυτοκίνητο με 100.000 χιλιόμετρα θεωρούνταν συχνά ως όχημα που έχει ήδη «φάει τα ψωμιά του».

Οι μεγάλοι κατασκευαστές λιπαντικών κινητήρα, όπως η Valvoline, η Mobil 1 και η Pennzoil, διαμορφώνουν πλέον λιπαντικά υψηλής χιλιομετρικής απόστασης για οχήματα που ξεπερνούν τα 130.000 χιλιόμετρα, γεγονός που δείχνει ότι τα αυτοκίνητα σήμερα μπορούν να ξεπεράσουν αξιόπιστα αυτό που κάποτε θεωρούνταν υψηλή χιλιομετρική απόσταση.

Ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την αξιολόγηση ενός οχήματος με υψηλά χιλιόμετρα είναι το ιστορικό σέρβις του.

Η τακτική συντήρηση, είτε προληπτική είτε αναγκαία, εξασφαλίζει τη μακροζωία και την αξιοπιστία του οχήματος.

Εάν ένα αυτοκίνητο έχει συντηρηθεί τακτικά σε μια μονάδα επισκευής, τα αρχεία αυτά θα πρέπει να είναι προσβάσιμα.

Για οχήματα που συντηρούνται από ανεξάρτητα συνεργεία ή από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, τα αρχεία σέρβις μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρεθούν, εκτός αν φυλάσσονται σχολαστικά από τον ιδιοκτήτη.

Οι συνήθειες οδήγησης του προηγούμενου ιδιοκτήτη παίζουν σημαντικό ρόλο στη φθορά ενός οχήματος.

Τα αυτοκίνητα που οδηγούνται σκληρά είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν πρόωρη φθορά σε εξαρτήματα όπως η ανάρτηση, τα φρένα και το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Ο προσδιορισμός του τρόπου οδήγησης ενός οχήματος μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά η επιθεώρηση των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σημάδια απερίσκεπτης οδήγησης ή η επιλογή ενός επαγγελματικού ελέγχου μπορεί να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες.

Ορισμένα οχήματα είναι πιο εύκολο και λιγότερο δαπανηρό να συντηρηθούν από άλλα. Για παράδειγμα, οι εν σειρά τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι κινητήρες είναι γενικά απλούστεροι στις εργασίες, γεγονός που μπορεί να μειώσει το κόστος εργασίας.

Αντίθετα, τα οχήματα που απαιτούν εξειδικευμένα εργαλεία και εργασία μπορεί να έχουν υψηλότερο κόστος συντήρησης, οδηγώντας ενδεχομένως τους ιδιοκτήτες να παραμελούν τις απαραίτητες επισκευές.

Η υπερθέρμανση του κινητήρα, για παράδειγμα, μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρή αντικατάσταση φλάντζας κεφαλής εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Συνεπώς, ο σχεδιασμός και η πολυπλοκότητα του οχήματος είναι σημαντικές παράμετροι.

Ορισμένοι τύποι οχημάτων, όπως τα pick-up και τα SUV, είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν μεγαλύτερη κακομεταχείριση λόγω της στιβαρής κατασκευής τους.

Αυτά τα οχήματα διαθέτουν συχνά εξαρτήματα πιο βαρέως τύπου και μπορούν να αντέξουν περισσότερο σε απαιτητικές συνθήκες. Ωστόσο, τα καλά κατασκευασμένα αυτοκίνητα μπορούν επίσης να είναι αξιόπιστα και ανθεκτικά.

Η σύγκριση αυτοκινήτων με παρόμοια χιλιόμετρα αλλά διαφορετικούς τύπους μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με την πιθανή μακροζωία και τις ανάγκες συντήρησής τους.

Το περιβάλλον στο οποίο οδηγείται ένα όχημα επηρεάζει σημαντικά τη φθορά του. Η οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο επιφέρει γενικά μικρότερη φθορά σε σύγκριση με την οδήγηση στην πόλη λόγω των σταθερών ταχυτήτων και των λιγότερων στάσεων και εκκινήσεων.

Επιπλέον, τα οχήματα που οδηγούνται σε σκονισμένο, αμμώδες, χιονισμένο ή παράκτιο περιβάλλον μπορεί να απαιτούν συχνότερη συντήρηση και να είναι πιο επιρρεπή στη σκουριά και τη διάβρωση.

Συνοψίζοντας, τα οχήματα με υψηλά χιλιόμετρα μπορούν να αποτελέσουν μια αξιόλογη επένδυση αν διεξάγετε ενδελεχή έρευνα και εξετάζετε παράγοντες πέρα από τα χιλιόμετρα.

Ένα καλά συντηρημένο αυτοκίνητο με υψηλή χιλιομετρική απόσταση, με σταθερό ιστορικό σέρβις, κατάλληλες συνθήκες οδήγησης και αξιόπιστο σχεδιασμό μπορεί να προσφέρει εξαιρετική αξία και αξιοπιστία.

Μην σας τρομάζουν λοιπόν τα πολλά χιλιόμετρα αν το αυτοκίνητο έχει όλες τις αποδείξεις ότι έχει “δουλευτεί” σωστά από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Για πολλά μοντέλα τα 200.000 χιλιόμετρα είναι απλά παιχνιδάκι και ίσως μία ιδανική ευκαιρία να αποκτήσετε ένα καλό μεταφορικό μέσο με ελάχιστα χρήματα.