Video

05 Jul, 2024 Ώρα 09:06

Το σώσιμο της χρονιάς; (βίντεο)

Thumbnail

Ο οδηγός μιας διπλά υπερτροφοδοτούμενης Lamborghini Huracan 1.500 ίππων, έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, καθώς κατάφερε να αποφύγει ένα σχεδόν βέβαιο ατύχημα, χάρη στις ικανότητες και την ψυχραιμία του.

Close

Όλα συνέβησαν σε έναν αγώνα Drag στην Αυστραλία στο Sydney Motorsport Park, όταν η λευκή Lamborghini Huracan βρέθηκε απέναντι σε ένα Mitsubishi Lancer Evo VIII.

Τα πλάνα δείχνουν ότι λίγο αφότου ο οδηγός της Lamborghini πάτησε το γκάζι, το αυτοκίνητο άρχισε να χάνει την πρόσφυση και κατευθυνόταν με ταχύτητα προς τον τσιμεντένιο τοίχο.

Close

Αμέσως μετά την παρ’ ολίγον καταστροφή, οι θεατές της εκδήλωσης ακούγονται να ζητωκραυγάζουν δυνατά. Τα πλάνα από το ατύχημα έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Αυστραλία.

Δεν είναι σαφές πόση ισχύ βγάζει αυτή η Huracan, αλλά πληροφορίες που συνοδεύουν τα βίντεο κάνουν λόγο για πάνω από 1.500 ίππους. Παρόλο που το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο, τόσο μεγάλη ισχύς δεν είναι ποτέ εύκολη, ακόμη και με κολλώδη drag ελαστικά.

Close

Δες ολόκληρο το βίντεο και απόλαυσε πολλές κόντρες

 

17 Jul, 2025 Ώρα 09:27

Η Koenigsegg Sadair’s Spear, έγινε το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία του Goodwood FoS (βίντεο)

Thumbnail

Το Goodwood Festival of Speed είναι από τις πιο γνωστές μηχανοκίνητες διοργανώσεις. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ετήσιο φεστιβάλ μηχανοκίνητου αθλητισμού που περιλαμβάνει σύγχρονα και ιστορικά αγωνιστικά οχήματα, τα οποία πραγματοποιούν την γνωστή ανάβαση μήκους 1.86χλμ. Το τριήμερο που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε και η φετινή διοργάνωση, με απίστευτους χρόνους και νέα ρεκόρ.

Close

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που δοκίμασαν την τύχη τους, ήταν και το νέο ριζοσπαστικό hypercar της Koenigsegg, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Το σύνολο έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας που κατέκτησε το διάσημο hillclimb.

Ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε μόλις 47,14 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, το Czinger 21C, κατά 1,68 δευτερόλεπτα. Το Czinger σημείωσε το ρεκόρ του πέρυσι, αρπάζοντάς το από το Rimac Nevera που έτρεξε τη διαδρομή σε 49,32 δευτερόλεπτα το 2023.

Close

 

Close

 

Το Sadair’s Spear είναι μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της Jesko Attack. Χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα V8 5,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση, αλλά μπορεί να αποδώσει έως και 1.650 ίππους.

Το αυτοκίνητο διαθέτει αναθεωρημένη αεροδυναμική που συμβάλλει στη βελτίωση της downforce σε χαμηλότερες ταχύτητες και της ροής του αέρα προς τον κινητήρα και τα συστήματα ψύξης, κάτι που το αυτοκίνητο φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε πλήρως στην πορεία του στο Goodwood. Τα ελαστικά Michelin Pilot Cup 2 είναι στάνταρ, με διαστάσεις 275/35/20 εμπρός και 335/30/21 πίσω.

Η Koenigsegg θα παράγει μόνο 30 Sadair’s Spear, ενώ το μοντέλο το αποκάλυψε σε πιθανούς πελάτες πίσω από κλειστές πόρτες, ξεπουλώντας το «αμέσως».