Τη νέα Vanquish παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να παίρνει κίνηση από έναν V12 5,2-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 835 ίππων με 1.000 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 345 χλμ/ώρα.
Το αυτοκίνητο διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο, ανάρτηση με διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω με αμορτισέρ Bilstein DTX, με το μεταξόνιο να έχει μεγαλώσει κατά 8 εκατοστά συγκριτικά με την DBS. Έχει παχύτερες αντιστρεπτικές, ζάντες 21″, σύστημα διεύθυνσης με νέες ρυθμίσεις, νέο ESP και φρένα με δίσκους 410 χλστ. μπροστά και 360 χλστ. πίσω.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″, οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 10,25″, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και ηχοσύστημα Bowers & Wilkins με 15 ηχεία.

Η παραγωγή της νέας Aston Martin Vanquish θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος και θα περιορίζεται σε λιγότερες από 1.000 μονάδες ετησίως, σε μια προσπάθεια της βρετανικής εταιρίας να διατηρήσει την αποκλειστικότητά της.

Αποκαλυπτήρια στις 23 Απριλίου για τη νέα ναυαρχίδα της Lexus, το ES
Η Lexus είναι ένα βήμα πριν αποκαλύψει την επόμενη γενιά του ES, και μας δίνει μία πρώτη γεύση με ένα επίσημο teaser. Το πολυτελές σεντάν θα αποκαλυφθεί στις 23 Απριλίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης στην Κίνα, ενώ αναμένεται να πωλείται σε όλες τις αγορές του κόσμου.
Είναι ενδιαφέρον ότι το νέο ES χαρακτηρίζεται ως «παγκόσμια ναυαρχίδα», μια ονομασία που μπορεί να σηματοδοτεί μια αλλαγή στη γκάμα της Lexus και ενδεχομένως να υπονοεί την ενδεχόμενη κατάργηση του μεγαλύτερου σεντάν LS. Από την εικόνα teaser, το τελευταίο ES φαίνεται να υιοθετεί ένα πιο κομψό, πιο αεροδυναμικό προφίλ, με μια γραμμή οροφής τύπου fastback που εκσυγχρονίζει τη σιλουέτα του.
Μπροστά, το ES διαθέτει μια επανασχεδιασμένη διάταξη προβολέων LED που χωρίζεται σε δύο στοιχεία, μαζί με μια νέα εκδοχή της χαρακτηριστικής ατρακτοειδούς μάσκας της Lexus. Το πίσω μέρος παρουσιάζει πίσω φώτα πλήρους πλάτους, σμιλευμένους ώμους και ψεύτικους αεραγωγούς. Οι ζάντες αλουμινίου μεγάλης διαμέτρου και πολλαπλών ακτίνων ολοκληρώνουν την ανανεωμένη εμφάνιση, δίνοντας στο sedan μια πιο εκλεπτυσμένη και επιβλητική στάση.
Αναμονή για τις 23 Απριλίου όπου θα αποκαλυφθεί κάθε λεπτομέρεια του μοντέλου
