Νέα μοντέλα

23 Sep, 2024 Ώρα 13:51

Η ανανεωμένη BMW M2 ανεβάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα στην κατηγορία της

Thumbnail

Οποιοδήποτε μοντέλο της BMW με το λογότυπο «Μ» έχει ήδη γίνει σημείο αναφοράς στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η νέα BMW M2 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Αντίθετα, ανεβάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα στα compact οχήματα υψηλών επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία. Η ανανεωμένη BMW M2 προσφέρει τώρα ακόμα περισσότερη ισχύ, πιο εντυπωσιακή από ποτέ εμφάνιση αλλά και καινοτόμα στοιχεία εξοπλισμού.

Close

Στο επίκεντρο αυτού του νέου κύκλου αναβαθμίσεων του αυτοκινήτου είναι η αύξηση της απόδοσης κατά 15 kW/20 hp, τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία στο εξωτερικό, το ανανεωμένο εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα εισάγει το BMW Operating System 8.5 που υποστηρίζει την τελευταία γενιά του BMW iDrive.

 

Close

 

Εξωτερικά, οι compact διαστάσεις και τα μεγάλα μετατρόχιά του μοντέλου συμβάλουν καθοριστικά για την δυναμική του εμφάνιση. Μαζί και τα τονισμένα πλευρικά σποϊλερ αλλά και οι μεγάλοι θόλοι των τροχών. Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά Μ  είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις για βελτιωμένη παροχή αέρα ψύξης και υψηλή αεροδυναμική ισορροπία. Η νέα BMW M2 διατίθεται επίσης προαιρετικά με οροφή M Carbon, η οποία όχι μόνο μειώνει το βάρος του αυτοκινήτου κατά περίπου έξι κιλά, αλλά και αυξάνει την ευελιξία, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους.

Close

 

 

Ο τρίλιτρος εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας αποδίδει πλέον 480 hp στις 6.250 σ.α.λ., ενώ το όριο περιστροφής του φτάνει τις 7.200 σ.α.λ. Όταν η ισχύς του εξακύλινδρου μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του στάνταρ οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic, η ροπή φτάνει τα 600 Nm και είναι διαθέσιμη σε ένα μεγάλο εύρος στροφών, και συγκεκριμένα μεταξύ 2.650 και 6.130 σ.α.λ.

Παράλληλα, έχουν γίνει περαιτέρω βελτιώσεις στη χαρτογράφηση και την απόκριση του γκαζιού σε όλα τα drive modes που μπορούν να επιλεγούν μέσω του μενού M Setup. Ως αποτέλεσμα, η νέα BMW M2 ανταποκρίνεται αισθητά πιο γρήγορα στις εντολές του οδηγού για επιτάχυνση, τόσο με το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic, όσο και με το προαιρετικό χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο τρίλιτρος κινητήρας της Μ2 διαφέρει από εκείνον που χρησιμοποιούν οι BMW M3/BMW M4 σε μερικές μόνο λεπτομέρειες. Για τα εκατό χιλιόμετρα από στάση η ανανεωμένη BMW M2 χρειάζεται μόλις 4,0 δευτερόλεπτα με το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο και 4,2 δευτ. με το προαιρετικό χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

 

 

Στο εσωτερικό, το στάνταρ δερμάτινο τιμόνι M της νέας BMW M2 διαθέτει τώρα στεφάνη με επίπεδο κάτω τμήμα ενώ τα προαιρετικά καθίσματα M Sport με δέρμα διατίθενται τώρα κατόπιν παραγγελίας. Επιπλέον, τα ελαφριά bucket καθίσματα M Carbon δεν διατίθενται μόνο σε συνδυασμό με το πακέτο M Race Track, αλλά τώρα και ως μεμονωμένη επιλογή. Περιττή κάθε αναφορά στον τομέα της άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας αφού η BMW φρόντισε να εφοδιάσει το μοντέλο με ότι πιο σύγχρονο έχει στη τεχνολογική της γκάμα.

23 Sep, 2024 Ώρα 13:55

Με πολλές καινοτομίες και αναβαθμισμένο εξοπλισμό η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLA

Thumbnail

Η Mercedes-Benz αναβαθμίζει σημαντικά το συμπαγές SUV GLA με πολυάριθμες καινοτομίες και περισσότερο στάνταρ εξοπλισμό. Μια κίνηση που θέλει να δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στις πωλήσεις σε ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της Γερμανικής μάρκας.

Close

Εξωτερικά, ξεχωρίζει από τον προκάτοχο του από τη νέα μάσκα, το διαφορετικό σχεδιασμό του καπό και τους έντονους θόλους των τροχών που προσφέρουν δυναμισμό και αυτοπεποίθηση στο όλο σύνολο. Σε αυτό προστίθενται και οι στάνταρ εμπρός προβολείς LED High Performance και στα πίσω φώτα LED.

 

Close

 

Η Mercedes-Benz έχει αναβαθμίσει σημαντικά τον στάνταρ εξοπλισμό της GLA και έχει προσαρμόσει τη λογική της προσφοράς προς τον πελάτη με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Για παράδειγμα, εκτός από το δερμάτινο τιμόνι και τους μπροστινούς προβολείς LED, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει συστήματα όπως το Highbeam Assist, μια εφεδρική κάμερα και το πακέτο USB. Από την έκδοση εξοπλισμού Progressive και μετά, οι πελάτες έχουν, μεταξύ άλλων, και το πακέτο στάθμευσης. Περαιτέρω λειτουργικός εξοπλισμός ομαδοποιείται σε πακέτα που βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες των πελατών. Οι τελευταίοι θα απολαμβάνουν και ψηλά επίπεδα εξατομίκευσης όσον αφορά τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως χρώματα, ταπετσαρίες, επενδύσεις και τροχούς.

Close

Στον αναβαθμισμένο εσωτερικό ξεχωρίζει η ανεξάρτητη διπλή οθόνη 7 ιντσών και 10,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και την οθόνη πολυμέσων αντίστοιχα. Ανάλογα με το πακέτο εξοπλισμού προσφέρονται δύο οθόνες 10,25 ιντσών.

 

 

Παράλληλα, η GLA διαθέτει επίσης την τελευταία γενιά MBUX με νέο σχεδιασμό οθόνης με προγράμματα όπως "Classic",  "Sporty" και "Discreet" που διαμορφώνονται ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη. Με την ενεργοποίηση των διαδικτυακών υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me, ο έξυπνος φωνητικός βοηθός γίνεται ακόμα πιο ικανός για διάλογο και μάθηση. Το σύστημα γνωρίζει τον οδηγό και θυμάται τις τυπικές ρυθμίσεις ή διαδρομές του. Την κατάλληλη στιγμή, προτείνει εξατομικευμένες λειτουργίες infotainment,  προσαρμοσμένες ακριβώς στην εκάστοτε οδηγική κατάσταση. Επιπλέον, ο φωνητικός βοηθός μπορεί να εξηγήσει τις λειτουργίες του οχήματος.

 

 

Η γκάμα των κινητήρων στην Κυπριακή αγορά περιλαμβάνει ήπια υβριδικές τετρακύλινδρες μονάδες με κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DCT επτά ή οκτώ σχέσεων. Βασική έκδοση ο βενζινοκινητήρας στα 1332 κ.εκ. με κίνηση στους εμπρός τροχούς απόδοσης 136 και 163 ίππων. Στη συνέχεια ο δίλιτρος κινητήρας απόδοσης 190 και 224 ίππων και σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Στη γκάμα περιλαμβάνεται και ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας απόδοσης 150 και 190 ίππων και 320 και 400Nm ροπής αντίστοιχα. Προσφέρεται με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς. Μαζί και η plug-in υβριδική έκδοση GLA 250 e που συνδυάζει ένα ηλεκτροκινητήρα με τον τετρακύλινδρο 1332 κ.εκ κινητήρα βενζίνης συνολικής απόδοσης 218 ίππων και 450 Nm ροπής. Σύστημα που προσφέρει μέχρι και 70 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.