Η Porsche & Ducati Experience δημιουργήθηκε για τους ενθουσιώδεις που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε ονειρεμένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Το Porsche Experience Center Franciacorta θα φιλοξενήσει αυτή την εκδήλωση, σε μια αριστοκρατική τοποθεσία όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν με ασφάλεια τη συγκίνηση της οδήγησης των οχημάτων δύο θρυλικών εταιρειών σε μία μόνο μέρα. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές στην ιστοσελίδα της Ducati για τη συμμετοχή στην εμπειρία που έχει προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουνίου.

Μετά την επιτυχία της έκδοσης του 2024, η Porsche & Ducati Experience, η αποκλειστική και καινοτόμος εκδήλωση για τους λάτρεις των δύο και τεσσάρων τροχών, επιστρέφει. Η ιδέα αυτή που δημιουργήθηκε από τις Ducati και Porsche Italia, έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις επιθυμίες των ενθουσιωδών που θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη μέρα γεμάτη συναισθήματα.

Από τη μία πλευρά η γκάμα της Ducati (εκτός της οικογένειας Panigale), από την άλλη τρία πολυτελή αυτοκίνητα της Porsche: οι νέες 911 Carrera και 911 Carrera GTS και Cayenne/Cayenne Coupé. Όλα τα οχήματα θα είναι διαθέσιμα στους συμμετέχοντες στο εντυπωσιακό Porsche Experience Center Franciacorta. Στην τοποθεσία αυτή είναι ένα από τα εννέα Porsche Experience Centers (PEC) που υπάρχουν στον κόσμο, και το μεγαλύτερο από όλα σε έκταση και υπηρεσίες που προσφέρονται. Χάρη στις πέντε διαφορετικές πίστες, από υψηλής ταχύτητας σε πίστες με χαμηλό κράτημα έως εκτός δρόμου, το Porsche Experience Center Franciacorta είναι ένας προορισμός που δεν έχει όμοιό του στη σκηνή της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για όλους, από αρχάριους έως πιο έμπειρους οδηγούς και αναβάτες. Μισή ημέρα θα αφιερωθεί σε εξάσκηση με μοτοσυκλέτες, ενώ το δεύτερο μέρος θα είναι αφιερωμένο στα αυτοκίνητα, ώστε να μαθευτούν καλύτερα όλα τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης και στους δύο κόσμους. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να διατηρούν τη σωστή θέση, τόσο στη σέλα όσο και πίσω από το τιμόνι, πώς να χρησιμοποιούν σωστά την όρασή τους, πώς να εκμεταλλεύονται τη δύναμη πέδησης και των δύο οχημάτων και πώς να διαχειρίζονται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με ασφαλή και συνειδητοποιημένο τρόπο. Η διδασκαλία που αφορά την οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι σχεδιασμένη και αναπτυγμένη για όλους τους τύπους μοτοσυκλετιστών, από εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν το επίπεδο οδήγησής τους, μέχρι όλους εκείνους που επιθυμούν να δοκιμάσουν τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της γκάμας Ducati.

Η απαιτούμενη τεχνική ενδυμασία για το πρόγραμμα περιλαμβάνει κράνος πλήρους κάλυψης προσώπου, δερμάτινο ή Cordura τζάκετ και παντελόνι, εξοπλισμένα με προστασίες ώμων, αγκώνων και γονάτων, προστατευτικό πλάτης, γάντια και μπότες. Για εκείνους που δεν διαθέτουν, θα είναι δυνατό, υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας, να ζητήσουν τεχνική ενδυμασία κατά την αγορά του προγράμματος.

Η Porsche & Ducati Experience αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, που μαρτυρά τη δέσμευση της Ducati στην αριστεία και προέκυψε χάρη στη συνεργασία με μια άλλη μάρκα του ομίλου Volkswagen.
Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 28 και 29 Ιουνίου και οι εγγραφές είναι ήδη ανοιχτές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις εγγραφές, μπορείτε να επισκεφτείτε την ενότητα DRE Academy στην ιστοσελίδα της Ducati ή να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη Πελατών DRE: [email protected]

Τζιωρτζής: «Όλα έτοιμα για την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR»
«Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, το καλύτερο μισό της χρονιάς που είχαμε από το 2020 στην ανώτατη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR» τόνισε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (24/7) για τον απολογισμό της πορείας του στο πρώτο μισό του 2025 στην έκτη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR.

Ο Κύπριος οδηγός μετά από τους πρώτους τρεις αγώνες σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 164 βαθμούς, μόλις δύο πίσω από την έκτη θέση και σε κοντινή απόσταση από την τριάδα. «Είχαμε συνέχεια καλούς τερματισμούς και μαζέψαμε πολλούς βαθμούς που μας βάζουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος» ανέφερε ο Τζιωρτζής και πρόσθεσε: «Αν αφαιρέσουμε τα δύο χειρότερα αποτελέσματα, που αναγκαστικά θα αφαιρεθούν μετά τον επόμενο αγώνα στην Τσεχία τέλος Αυγούστου, η διαφορά μηδενίζεται».
Ο Κύπριος επαγγελματίας οδηγός εστίασε επίσης και στο γεγονός ότι με τις βελτιωμένες ρυθμίσεις που έγιναν στο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang, από τον προηγούμενο αγώνα στην πίστα Brands Hatch στην Αγγλία αλλά και στα δοκιμαστικά που έγιναν, θα ενισχυθεί η προσπάθειά του να βρεθεί στο βάθρο στους τρεις αγώνες που ακολουθούν για την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Εξάλλου, τόνισε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνέπεια και τη σταθερότητα που δείχνει η νέα του ομάδα, η γαλλική SPEEDHOUSE. «Μου δίνει ένα αυτοκίνητο που δεν με προδίδει με μηχανικά προβλήματα και τους ευχαριστώ πολύ. Σίγουρα να είσαι σε μία καινούργια ομάδα δεν είναι το πιο εύκολο να δεις τα αποτελέσματα από την αρχή, γι’ αυτό είναι θετικό ότι πλέον η διεκδίκηση του τίτλου είναι κοντά» σχολίασε και συμπλήρωσε με έμφαση: «Να είστε σίγουροι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να το πετύχουμε και τον ερχόμενο Οκτώβριο εδώ μπροστά να είναι η κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης».

Διπλοί βαθμοί στους δύο τελευταίους αγώνες
Η σεζόν θα συνεχιστεί με τον τέταρτο αγώνα που θα γίνει στις 30-31 Αυγούστου στην πίστα Autodrom Most στην Τσεχία όπου μέχρι τότε απομένουν ακόμη τρία δοκιμαστικά με την ομάδα. Έπειτα θα ακολουθήσουν τα ημιτελικά στη Motorsport Arena Oschersleben στην Γερμανία στις 20-21 Σεπτεμβρίου και ο τελικός στη Circuit Zolder στο Βέλγιο στις 11-12 Οκτωβρίου. «Οι ημιτελικοί και οι τελικοί είναι οι σημαντικότεροι αγώνες της χρονιάς, αφού οι βαθμοί σε αυτούς τους αγώνες μετράνε διπλοί» σημειώνει ο Τζιωρτζής.
Προανήγγειλε ευχάριστα νέα
Στο μεταξύ, ο Κύπριος οδηγός προανάγγειλε και την άφιξη στην Κύπρο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθούν ευχάριστα νέα που έχουν προκύψει για εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου που έχει τεθεί εδώ και καιρό. Περισσότερα θα αποκαλυφθούν τον Νοέμβριο.
Στη συνέντευξη Τύπου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ευχαρίστησε και όσους βρίσκονται δίπλα του στην προσπάθεια για επίτευξη των στόχων του. Τον Πλατινένιο Χορηγό, την εταιρεία HTFX και τους υποστηρικτές ALCO Filters, Psaltis Auto Parts, Panayiotides Gifts, Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και πίστα Daytona Raceway.
