Ειδήσεις

06 May, 2025 Ώρα 10:16

Akio Toyoda: «Τα ηλεκτρικά δεν είναι τόσο καθαρά όσο νομίζει ο κόσμος»

Thumbnail

Μπορεί τα ηλεκτρικά οχήματα να κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα και στις πολιτικές ατζέντες, αλλά ο δρόμος προς ένα καθαρότερο μέλλον δεν είναι μονόδρομος. Τουλάχιστον, όχι σύμφωνα με την Toyota, τη μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο και επί μακρόν υπέρμαχο της υβριδικής τεχνολογίας. Ενώ άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες τρέχουν προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση, η Toyota εξακολουθεί να κρατάει τη θέση της, επεκτείνοντας προσεκτικά τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, ενώ διπλασιάζει τα υβριδικά.

Close

Παρά τις πρόσφατες κινήσεις στην Κίνα με την ευρύτερη σειρά bZ, η Toyota έχει δεχτεί πολλά πυρά για τη σχετικά αργή ανάπτυξη των EV. Αλλά αν ρωτήσετε τον πρόεδρο Akio Toyoda, υπάρχει μέθοδος σε αυτό που οι επικριτές αποκαλούν δισταγμό. Γνωστός για τη σταθερή του στάση σε μια στρατηγική πολλαπλών πηγών ενέργειας-κίνησης, ο Toyoda εξήγησε για άλλη μια φορά γιατί η Toyota δεν έχει ακολουθήσει την αγέλη των αμιγώς ηλεκτρικών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Automotive News, ο Toyoda δήλωσε: “Όταν ο όρος ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έγινε δημοφιλής, είπαμε ως εταιρεία ότι ο εχθρός είναι ο άνθρακας. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε άμεσα για να μειώσουμε το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή είναι η βάση της απόφασής μας. Δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει”.

Close

Ο Toyoda επεσήμανε επίσης την ιστορία της Toyota με τα υβριδικά οχήματα. «Έχουμε πουλήσει περίπου 27 εκατομμύρια υβριδικά», είπε. “Αυτά τα υβριδικά είχαν τον ίδιο αντίκτυπο με 9 εκατομμύρια BEV στους δρόμους. Αλλά αν είχαμε κατασκευάσει 9 εκατομμύρια EV στην Ιαπωνία, στην πραγματικότητα θα είχαν αυξηθεί οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, δεν θα είχαν μειωθεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ιαπωνία βασίζεται στις θερμικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας”.

Αν και ο πρόεδρος της Toyota δεν ανέλυσε τα μαθηματικά που κρύβονται πίσω από αυτά τα στοιχεία, θέλησε σαφώς να δείξει ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι τόσο αθώα. Σίγουρα, τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης. Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τη φόρτιση τους είναι μια πιο περίπλοκη ιστορία. Προσθέστε σε αυτό την αποσπασματική κατάσταση των υποδομών φόρτισης σε πολλές περιοχές και γίνεται ευκολότερο να καταλάβετε γιατί τα υβριδικά εξακολουθούν να έχουν μεγαλύτερο νόημα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Close

Η προσέγγιση πολλαπλών πηγών ενέργειας και κίνησης του Toyoda δεν περιλαμβάνει μόνο υβριδικά οχήματα. Υποστηρίζει επίσης τα plug-in υβριδικά, τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, τα ηλεκτρικά οχήματα, ακόμη και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα. Για την Toyota, δεν είναι τόσο σημαντικό να ποντάρει σε έναν μόνο νικητή όσο να κρατήσει όλες τις επιλογές ανοιχτές.

«Πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές και να εργαστούμε προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε ο Toyoda.

12 Aug, 2025 Ώρα 16:53

21ο Boyz Stuff Show: Αρχίζει η προετοιμασία για το μεγαλύτερο event της χρονιάς!

Thumbnail

Στους ρυθμούς του 21ου Boyz Stuff Show μπαίνει η ομάδα της STS Events για το πιο σοβαρό και μαζικό event που γίνεται στους χώρους της κρατικής έκθεσης στη Λευκωσία!

Close

Πλέον έχει γίνει θεσμός, όντας εδώ και 21 χρόνια το σημαντικότερο αυτοκινητιστικό γεγονός που γίνεται στη Κύπρο, με χιλιάδες επισκέπτες από Κύπρο και Ελλάδα.

Φέτος όπως και κάθε χρονιά θα δούμε κορυφαίες εταιρείες του χώρου της βελτίωσης, του car audio, του detailing, των εργαλείων, των εξαρτημάτων και άλλες πολλές οι οποίες θα φέρουν ηχηρές προτάσεις και λύσεις για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες των επισκεπτών.

Close

Μαζί με το Boyz Stuff Show 2025 διοργανώνεται και το "Moto Stuff" στο οποίο συμμετέχουν εισαγωγείς νέων μοντέλων μοτοσυκλετών, εισαγωγείς εξαρτημάτων, accessories και άλλων υπηρεσιών. Παράλληλα η 16η έκθεση Κλασικού αυτοκινήτου με την συμμετοχή δεκάδων σπάνιων και μοναδικών εκθεμάτων τα οποία θα σας ενθουσιάσουν!

Το Boyz Stuff Show θα γίνει το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου στους χώρους της κρατικής έκθεσης στη Λευκωσία.

Close

Με ανυπομονησία αναμένουμε λοιπόν την μεγαλύτερη γιορτή του αυτοκινήτου στην Κύπρο, η οποία φέτος θα είναι πιο ενδιαφέρουσα και λαμπερή από ποτέ!

Για κρατήσεις και πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε την πιο κάτω αίτηση συμμετοχής ή να τηλεφωνήσετε στα τηλέφωνα: 99675910 Χάρης, 99051686 Κωνσταντίνος, 96425910 Αυγουστής, 99328015 Στέλιος.

Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα στις σελίδες του Boyz Stuff Show στο Facebook και στο Instagram.