Video

11 Jun, 2025 Ώρα 13:23

Δείτε την ταινία μικρού μήκους της Alpine, για τον εορτασμό των 70 χρόνων της (βίντεο)

Thumbnail

Στο πλαίσιο μιας καμπάνιας που θα ξεκινήσει στη Γαλλία στις 14 Ιουνίου 2025, η Alpine ανατρέχει στα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας της και σε εκείνα που πρόκειται να έρθουν σε μια τρίλεπτη ταινία. Μελοποιεί το όραμα του ιδρυτή της Alpine, Jean Rédélé, και το μότο της μάρκας: «η ελαφρότητα είναι δύναμη».

Close

Αυτή η επετειακή δημιουργία αποτίει φόρο τιμής στις κορυφαίες στιγμές της επικής διαδρομής της Alpine: από τις πρώτες νύχτες που πέρασαν φωτίζοντας τα 4CV στο παριζιάνικο γκαράζ του Jean Rédélé το 1950 μέχρι τη δημιουργία της μάρκας το 1955 και τη συμμετοχή της στο Mille Miglia, στις 24 ώρες του Le Mans, στο Ράλι Μόντε Κάρλο, την επανεκκίνηση της μάρκας το 2017 και την ιστορική νίκη της F1 στο Grand Prix της Ουγγαρίας το 2021.

Η ιστορία συνεχίζεται σήμερα με το Alpine’s Dream Garage, το αποτέλεσμα ενός φιλόδοξου στρατηγικού σχεδίου με στόχο την ανάπτυξη της μάρκας και το λανσάρισμα των πρώτων 100% ηλεκτρικών σπορ μοντέλων της: τα A290 και A390, τα πρώτα σπορ fastback της μάρκας. Αυτά τα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για τους λάτρεις που εκτιμούν την οδηγική απόλαυση, την καθαρή ευελιξία και το ωμό συναίσθημα.

Close

Σε σκηνοθεσία του Antoine Bardou-Jacquet, η ταινία υιοθετεί ένα τολμηρό οπτικό στυλ, συνδυάζοντας πλάνα από vintage μοντέλα με σκηνές κινουμένων σχεδίων εμπνευσμένες από κόμικς, έναν γραφικό κώδικα εμβληματικό για τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της Alpine. Αυτό το μείγμα πραγματικότητας και εικονογράφησης προσδίδει στην ιστορία μια νοσταλγική και αποφασιστικά σύγχρονη διάσταση. Το soundtrack, δημιουργημένο από την Start Rec, συνοδεύει αυτό το ταξίδι στο χρόνο.

 

Close
13 Jun, 2025 Ώρα 11:48

Το Xiaomi SU7 Ultra έγινε το ταχύτερο όχημα παραγωγής στο Nurburging (βίντεο)

Thumbnail

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Xiaomi, γνωστός κυρίως για τα smartphones του, επεκτείνεται εδώ και μερικούς μήνες κατασκευάζοντας αυτοκίνητα. Το SU7 είναι το εναρκτήριο μοντέλο της εταιρείας και έχει ήδη λάβει μια έκδοση (Ultra) υψηλών επιδόσεων. Τον περασμένο Οκτώβριο, ένα πρωτότυπο έκανε τον γύρο του Nürburgring στα εκπληκτικά 6 λεπτά και 46,8 δευτερόλεπτα. Τότε, η Xiaomi υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στην πράσινη κόλαση και θα επαναλάβει τον γύρο με ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Και το έκανε.

Close

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το SU7 Ultra δεν μπόρεσε να φτάσει τις επιδόσεις του απογυμνωμένου πρωτοτύπου. Παρ’ όλα αυτά, ο χρόνος γύρου 7 λεπτών και 4,95 δευτερολέπτων που σημείωσε, αποτελεί αξιοσημείωτο επίτευγμα, καθιστώντας το ηλεκτρικό σούπερ σεντάν της Xiaomi ταχύτερο από την Porsche Taycan Turbo GT, η οποία διέσχισε την απαιτητική γερμανική πίστα σε 7 λεπτά και 7,55 δευτερόλεπτα.

 

Close

 

Το Xiaomi SU7 Ultra είναι επίσης λίγο πιο γρήγορο από το Rimac Nevera, εκθρονίζοντας ουσιαστικά το κροατικό ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο από την κορυφή του πίνακα των EV μοντέλων παραγωγής. Το εξωτικό δίθυρο EV ολοκλήρωσε τον γύρο σε 7 λεπτά και 5,29 δευτερόλεπτα. Προς διευκρίνιση, όλοι οι χρόνοι που αναφέρονται αφορούν τη μεγαλύτερη διαμόρφωση του Nürburgring, η οποία εκτείνεται σε 20,8 χιλιόμετρα.

 

 

Το ρεκόρ της Mercedes-AMG One για το ταχύτερο όχημα παραγωγής (όμως αποτελεί μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, άρα και άλλη κατηγορία) δεν κινδυνεύει προς το παρόν. Το hypercar με κινητήρα F1 ολοκλήρωσε τον γύρο σε 6 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα πέρυσι. Όσο για το απόλυτο ρεκόρ πίστας (όχι μοντέλου παραγωγής), αυτό ανήκει στην αποκλειστικά για πίστα Porsche 919 Hybrid Evo, με έναν εκπληκτικό χρόνο γύρου 5 λεπτών και 19,55 δευτερολέπτων. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένα αυτοκίνητο για το δρόμο θα πλησιάσει ποτέ αυτό το ρεκόρ.

 

 

Τα πλάνα που μοιράστηκε η Xiaomi δείχνουν το SU7 Ultra να φτάνει σε μια επιβεβαιωμένη από το GPS ταχύτητα 346χλμ./ώρα. Αυτό καθιστά το SU7 Ultra το ταχύτερο sedan παραγωγής που έχει υπάρξει ποτέ, είτε πρόκειται για βενζινοκίνητο είτε για ηλεκτρικό. Ο τίτλος ανήκε προηγουμένως στην Maserati Ghibli 334 Ultima, με τελική ταχύτητα 334χλμ./ώρα.

Ως υπενθύμιση, το τρικινητήριο EV έχει συνδυασμένη ισχύ 1.527 ίππων και μπορεί να φτάσει τα 100 σε 1,98 δευτερόλεπτα. Ξεκίνησε να πωλείται στην Κίνα στα τέλη Φεβρουαρίου με βασική τιμή 70.000 ευρώ.