Νέα μοντέλα

17 Oct, 2018 Ώρα 09:30

Επίσημο: Νέες Porsche Panamera GTS

Thumbnail

H Porsche πρόσθεσε δύο νέες εκδόσεις στην γκάμα της Panamera, τις Panamera GTS και Panamera GTS Sport Turismo. Η νέα έκδοση ξεχωρίζει για τον αναβαθμισμένο κινητήρα και τα σπορ εξοπλιστικά χαρακτηριστικά.

Close

Αναλυτικότερα, οι νέες Panamera GTS εφοδιάζονται με έναν 4λιτρο biturbo V8 που αποδίδει 460 ίππους και 63,2 kgm ροπή. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, αποδίδει επιπλέον 20 ίππους και 10,2 kgm, ενώ διαθέτει και φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων (GPF). Συνεργάζεται με 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK που στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να διαρκεί 4,1”. Η τελική ταχύτητα της Panemera GTS ακουμπά τα 292 km/h και της Panamera GTS Sport Turismo τα 289 km/h.

Close

Οι νέες Panamera GTS διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό την ρυθμιζόμενη αερανάρτηση για απόλυτο έλεγχο των κινήσεων του 4θέσιου μοντέλου, που τις φέρνει και 10 mm πιο κοντά στο έδαφος. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στο σύστημα πέδησης, με δίσκους 390 mm εμπρός και 365 mm πίσω, καθώς και στον ήχο της έκδοσης χάρη στην στάνταρ σπορ εξάτμιση.

Close

Αισθητικά, οι GTS ξεχωρίζουν από το πακέτο Sport Design που διαθέτει μαύρες εξωτερικές λεπτομέρειες, τροχούς 20” και επένδυση Alcantara σε καθίσματα και τιμόνι. Πρωτιά για τις Panamera GTS και για ολόκληρη την γκάμα του μοντέλου, αποτελεί το νέο head-up display με μεγάλη δυνατότητα διαρρύθμισης των ενδείξεων.

 

12 Sep, 2025 Ώρα 13:18

Volkswagen ID. Cross Concept

Thumbnail

Μετά το ID. Polo, η Volkswagen ετοιμάζει ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με compact διαστάσεις, όπου πρακτικά θα αποτελεί την crossover έκδοση του πρώτου. Ο λόγος για το ID. Cross Concept, το οποίο αποκαλύφθηκε έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση κινητικότητας του Μονάχου.

Close

 

 

Έτσι, μετά το ID.2 all, το ID. GTI Concept (βασισμένο στο ID.2 all) και το ID. Every1, το ID. Cross Concept είναι το τέταρτο μικρό ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο. Οι εκδόσεις παραγωγής αυτών των νέων μοντέλων της Volkswagen θα κυκλοφορήσουν στην αγορά από το 2026, με την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ID. Polo (έκδοση παραγωγής του ID.2 all) να έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2026. Θα ακολουθήσει το ID. Polo GTI, με το ID. Cross να κάνει την πρεμιέρα του το καλοκαίρι του 2026.

 

Close

 

Η έκδοση παραγωγής του ID. Every1 concept, το οποίο θα βρίσκεται στο Μόναχο, αν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε μορφή πρωτότυπου αυτοκινήτου, θα αποτελέσει ένα από τα highlights του 2027.

Γυρνώντας στο ID. Cross Concept, αυτό βασίζεται στην MEB+ πλατφόρμα του VW Group και το μήκος του αγγίζει τα 4.161 χλστ., το πλάτος τα 1.839 χλστ. και ύψος στα 1.588 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.601 χλστ.

 

Close

 

Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθός του είναι παρόμοιο με αυτό του τρέχοντος T-Cross. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει για τον συνδυασμό ζαντών/ελαστικών στο πρωτότυπο αυτοκίνητο, με τους σχεδιαστές της γερμανικής εταιρίας να τοποθετούν ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών ειδικά για το πρωτότυπο, που ονομάζονται Balboa.

Σε συνεργασία με την Goodyear, σχεδιάστηκαν ειδικά ελαστικά 235/40 για το πρωτότυπο αυτοκίνητο, τα οποία συνεχίζουν το σχεδιασμό της ζάντας στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού.

 

 

Στο εσωτερικό και χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο, σύμφωνα με την εταιρία το 5θέσιο ID. Cross Concept είναι πολύ ευρύχωρο, με χώρο αποσκευών στα 450 λίτρα, άνω του μέσου όρου. Υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 11″ και οθόνη αφής 13″.

Ένας επιπλέον χώρος (25 λίτρα) κάτω από το καπό παρέχει επιπλέον χώρο, με το πλάτος του οχήματος και τον ευάερο σχεδιασμό του εσωτερικού να δημιουργούν μια μεγαλύτερη αίσθηση χώρου, προορισμένη για αστική χρήση.

 

 

Μηχανικά, το ID. Cross Concept διαθέτει ένα πρόσφατα ανεπτυγμένο σύστημα κίνησης. Ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και αποτελείται από δύο κεντρικές μονάδες. Αποδίδει 155 kW (211 άλογα), με την μπαταρία να είναι τοποθετημένη στο δάπεδο, χωρίς να γίνεται γνωστή η χωρητικότητα της. Η προβλεπόμενη αυτονομία για το νέο ID. Cross Concept είναι έως και 420 χλμ.