Rally

17 Jan, 2019 Ώρα 19:50

Τα χρώματα του C3 WRC του Ogier για το 2019

Thumbnail

Ο Γάλλος οδηγός στοχεύει στην κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου τίτλου του και πρώτου με τα χρώματα της Citroen.

Close
Με την πρεμιέρα του φετινού WRC να πλησιάζει (24-27 Ιανουαρίου στο Rallye Monte Carlo), ήρθε η ώρα της αποκάλυψης των «όπλων» που θα διεκδικήσουν τους τίτλους. Αυτή έγινε στο Autosport International Show στο Birmingham της Αγγλίας και την παράσταση έκλεψε το νέο «γραφείο» του παγκόσμιου πρωταθλητής Sebastien Ogier: το Citroen C3 WRC 2019.

Ακολουθούν όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σεζόν:

- Ο Γάλλος είχε στο πλευρό του τον συνοδηγό του Julien Ingrassia καθώς και τον νέο του teammate στη Citroen Total World Rally Team, Esapekka Lappi, με τον δικό του συνοδηγό, Janne Ferm.

Close
- Τα νέα χρώματα του C3 WRC σχεδιάστηκαν για να γιορτάσουν την εκατονταετηρίδα της γαλλικής μάρκας αλλά και την επιστροφή της Red Bull στους μεγάλους χορηγούς, παρέα με τις Total και Michelin. - Φέρει το χαρακτηριστικό διπλό λοχιόσημο που αποτελεί το logo της μάρκας, καθώς αναφορές στο 1919, τη χρονιά ίδρυσής της.
Close
- Ο Ogier κυνηγά τον έβδομο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, έχοντας μεταπηδήσει στη Citroen από την M-Sport Ford. Όσο για τον Φινλανδό Lappi, ήρθε από την Toyota. - Ο Φινλανδός Teemu Suninen αντικαθιστά τον Ogier στην M-Sport Ford, ενώ ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Hyundai βάσει του οποίου θα αγωνιστεί σε έξι γύρους του πρωταθλήματος. - Ο Βέλγος Thierry Neuville παραμένει στη Hyundai έχοντας καταλάβει τη δεύτερη θέση το 2018, ενώ ο τρίτος στην τελική βαθμολογία, ο Εσθονός Ott Tänak, συνεχίζει στην Toyota Gazoo Racing. - Η δράση αρχίζει στο Rallye Monte Carlo στις 24-27 Ιανουαρίου, με 13 αγώνες ανά την υδρόγειο να ακολουθούν και το φινάλε να είναι τον Νοέμβριο στην Αυστραλία. - Η Citroën Total WRT, που έχει κατακτήσει 99 νίκες στο WRC από το 1999, ξεκινά τη νέα σεζόν αποφασισμένη να ξεπεράσει το ορόσημο των 100!

 

01 Jul, 2025 Ώρα 10:43

Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Ακρόπολις, με 1η και 3η θέση στο βάθρο των νικητών!

Thumbnail

Ο Ott Tänak, με συνοδηγό τον Martin Järveoja, ήταν οι θριαμβευτές του Ράλι Ακρόπολις 2025, με το δεύτερο πλήρωμα, τους Adrien Fourmaux και Aledandre Coria ν’ ανεβαίνουν στην τρίτη θέση του βάθρου! Το τρίτο πλήρωμα, με οδηγό τον Thierry Neuville και συνοδηγό τον Martijn Wydaeghe, τερμάτισαν στην 5η θέση, αφού είχαν σπασμένο ελαστικό.

Close

 

 

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα σκληρός και ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων υποχρέωσε τον Tänak να συρθεί κυριολεκτικά στο τέρμα στην τελευταία ειδική διαδρομή της Κυριακής! Παρά το πρόβλημα, η διαφορά που είχε εξασφαλίσει ο νικητής του χάρισε την πρώτη θέση. Το νικηφόρο αποτέλεσμα ανεβάζει τον Tänak στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας οδηγών.

 

Close

 

“Ήμουν πολύ ανήσυχος”, δήλωσε ο Tänak. “Στην τελευταία ειδική διαδρομή, η τρίτη ταχύτητα έκανε πολύ θόρυβο και κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα. Σύντομα όλο το κιβώτιο είχε πρόβλημα και φοβήθηκα μήπως δεν τερματίσουμε. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη η επικράτηση μας”.

Ο Adrien Fourmaux γιόρτασε τη δεύτερη παρουσία του στο βάθρο των νικητών, μετά από μια δραματική εμφάνιση. Ο Thierry Neuville έσωσε την παρτίδα ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση παρά το σπασμένο λάστιχο και το πρόβλημα στην ανάρτηση που δημιουργήθηκε, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος.