Γενικά

01 Mar, 2019 Ώρα 20:06

H Alfa Romeo στηρίζει το θρυλικό αγώνα "1000 Miglia"

Thumbnail

H 37η αναβίωση του αγώνα που ο Enzo Ferrari συνήθιζε να χαρακτηρίζει ως «τον πιο όμορφο αγώνα του κόσμου» θα πραγματοποιηθεί στην κλασσική διαδρομή Μπρέσια-Ρώμη-Μπρέσια την περίοδο 15-18 Μαΐου.

Close

Το "1000 Miglia" αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός και η Alfa Romeo για ακόμα μία φορά θα υποστηρίξει την διοργάνωση, όντας χορηγός για τα επόμενα 3 χρόνια. Όπως πάντα, μια σειρά ιστορικών μοντέλων της Alfa Romeo που διατηρούνται στο μουσείο της μάρκας στο Αρέζε σε συνεργασία με την FCA Heritage, θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Δίπλα τους θα βρεθούν 30 Giulia και Stelvio που θα αποτελέσουν τα επίσημα αυτοκίνητα του "1000 Miglia".

 

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί για περισσότερα από 90 χρόνια την απόλυτη έκφραση του πάθος για την αυτοκίνηση. Δημιουργήθηκε το 1927 και με αφετηρία την Μπρέσια η διαδρομή έφτανε στη Ρώμη, ενώ στη συνέχεια οδηγούσε πίσω στην αφετηρία καλύπτοντας 1.600χλμ. ή 1.000 μίλια ("1000 Miglia"). Το 1928, στη 2η χρονιά της διοργάνωσης, η Alfa Romeo κατέκτησε τόσο τον τίτλο των οδηγών, όσο και εκείνο των κατασκευαστών, με συνολικά 8 αυτοκίνητα της να ολοκληρώνουν την εξοντωτική διαδρομή. Μέχρι το 1957 που διατηρήθηκε η αρχική μορφή του αγώνα, η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες, ένα ρεκόρ που δεν ξεπεράστηκε ποτέ.

Close
 

Οι νίκες στο "1000 Miglia" αποτελούν μόνο ένα τμήμα της αγωνιστικής κληρονομιάς της Alfa Romeo, η οποία είναι γεμάτη από διακρίσεις και σε άλλες διοργανώσεις, όπως το DTΜ, το Targa Florio και βέβαια τη Formula 1, όπου η εταιρεία κατέκτησε τα δύο πρώτα πρωταθλήματα του θεσμού το 1950 και το 1951. Φέτος η ομάδα συμμετέχει στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την ονομασία Alfa Romeo Racing και κινητήρες από την Ferrari.  

Close

 

18 Oct, 2025 Ώρα 09:29

Σήμερα ο τελικός του Rok Cup Superfinal στην Ιταλία με τον Στέλιο Κυθρεώτη να δίνει τη δική του μάχη (link live μετάδοσης)

Thumbnail

Μέσα από μια διαδικασία πέντε αγώνων (heats) ο Στέλιος Κυθρεώτης αγωνίζεται σήμερα το απόγευμα στον τελικό της κατηγορίας Expert Plus ενάντια στα θηρία της Ιταλίας και άλλων χωρών. Ο Στέλιος Κυθρεώτης αποτελεί μέρος της ελληνικής ομάδας GSR, του Σωτήρη Γαλάτση.

Close

Μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, ο Κυθρεώτης βρίσκεται στην 9η θέση που τον αδικεί μιας και οι χρόνοι του είναι πολύ κοντά στους πρώτους και όπως έδειξε στον αγώνα για μεγάλο διάστημα ήταν και ο πιο γρήγορος από όλους στην πίστα!

 

Close

 

Όμως ένας αγώνας περιλαμβάνει και τις μάχες, τα χτυπήματα και τις ποινές… ο Κυθρεώτης υστερεί σε σχέση με τους πανίσχυρους Ιταλούς στις μάχες σώμα με σώμα, λόγω έλλειψης εμπειρίας σε μεγάλες διοργανώσεις σε σχέση με τους περισσότερους. Είναι όμως πολύ γρήγορος οπότε, όλα μπορεί να συμβούν!

Close

 

στελιοσ

 

Ο Κυθρεώτης δήλωσε: « Ήμασταν άτυχοι στα τρία από τα τέσσερα heats όπου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με χτυπήματα και επαφές και πέσαμε πίσω σε θέσεις. Οι χρόνοι μας είναι από τους καλύτερους και για κάποια διαστήματα γυρνάγαμε και με best lap. Αυτό με οπλίζει, με μια σωστή στρατηγική αλλά και λίγη τύχη στις επαφές στην πίστα, να ελπίζουμε για το καλύτερο. Νιώθω καλά, είμαι έτοιμος και θα πολεμήσω για το καλύτερο. Ήδη για μένα, όντας σε ένα τελικό όπως αυτόν με μεγαθήρια παγκόσμιους ή Ιταλούς πρωταθλητές, έχω κερδίσει».

Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 4.00 ώρα Κύπρου και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από εδώ: