Τεχνολογία

24 Aug, 2022 Ώρα 12:53

Acura Precision EV Concept: Το ηλεκτρικό μέλλον της Acura (βίντεο)

Thumbnail

Το Monterey Car Week, ήταν γνωστό για τα συλλεκτικά αυτοκίνητα αντίκες. Τώρα γίνεται η βιτρίνα για το μελλοντικό σχεδιασμό των εταιριών.

Close

Πήρε το όνομά του από ένα concept, που είδαμε το 2016, το Acura Precision EV, έχει τη μορφή ενός crossover, που φαίνεται λίγο μεγαλύτερο από το RDX, που ήδη κυκλοφορεί. Σε αντίθεση με το sedan concept Precision του 2016, αυτό το ηλεκτρικό πρωτότυπο φαίνεται οικείο και όχι τόσο έντονο εξωτερικά. Πάντως σύμφωνα με την Acura, οι σχεδιαστές δείχνουν τα μοτίβα και τα σχήματα που θα παρουσιάσει η μάρκα στα ηλεκτρικά της νέα μοντέλα.

 

Close

 

Οι νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες φαίνονται ξεκάθαρα εμπρός στο «Diamond Pentagon», που έχει το ρόλο της «μάσκας». Το μπροστινό πάνελ φωτίζεται. Αρχικά, με ένα λεπτό φως/χαιρετισμού. Αυτό ξεκινά από το σήμα της Acura στο κέντρο για να επεκταθεί προς τους προβολείς. Το φωτιζόμενο πλαίσιο της «μάσκας» περιλαμβάνει επίσης μικρές ανάγλυφες διαμαντένιες λεπτομέρειες, βοηθώντας το αυτοκίνητο να προβάλει τη δυναμική του. Τα φώτα ομίχλης στις γωνίες του προφυλακτήρα παίρνουν σχήμα μέσω μεμονωμένων φωτιστικών LED.

Close

 

 

το βλέπετε προφίλ, το ηλεκτρικό Precision, δείχνει να έχει έντονες καμπύλες, χάρη στους τροχούς 23 ιντσών και τον σχεδιασμό τους. Το μπροστινό άκρο με κλίση προς τα εμπρός είναι ασυνήθιστο για ένα Acura, αλλά το περίγραμμα της οροφής φαίνονται οικείο όπως στα TLX και RDX. Η Acura λέει ότι η ανανεωμένη εμφάνιση θα σας δημιουργήσει την εικόνα ενός ταχύπλοου σκάφους που κόβει τα κύματα. Το ασημί κομμάτι, χαμηλά στο αμάξωμα, έρχεται σε αντίθεση με το ματ μπλε (Double Apex Blue). Το χρώμα αυτό θα γίνει το χαρακτηριστικό χρώμα για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Acura. Στο επάνω μέρος τα μαύρα τζάμια έρχονται σε αντίθεση με την γυαλιστερή μεταλλική επιφάνεια, η οποία τυλίγεται πάνω από το παρμπρίζ και γύρω από την οροφή μέχρι την κολόνα D.

 

 

Στο πίσω μέρος, το Precision EV Concept διαθέτει, περισσότερο επεξεργασμένη όψη, με τα χαρακτηριστικά φώτα LED της Acura να έχουν ανανεωθεί με πιο έντονο γεωμετρικό σχήμα. Η πίσω πόρτα ανοίγει μέχρι χαμηλά. Μια κεντρική λάμπα στοπ σε στυλ πτερυγίου στην οροφή θυμίζει το αγωνιστικό αγώνισμα αντοχής ARX-06.

 

 

Αν και στο concept δεν φαίνεται το εσωτερικό, η Acura, αποκάλυψε εικόνες για το πώς θα είναι η καμπίνας επιβατών. Το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων θυμίζουν το… πιλοτήριο μονοθέσιου της Formula 1 και έχει δύο λειτουργείες: Την «Instinctive Mode» με έμφαση στην οδήγηση και την «Spiritual Lounge» για αυτόνομη κίνηση.

 

 

Επίσης το εσωτερικό του Precision διαθέτει ξύλο με πιστοποίηση FSC που συλλέγεται από πηγές βιώσιμης καλλιέργειας, ενώ τα πράσινα ακρυλικά χειριστήρια του τιμονιού, η εσωτερική επένδυση και το πλαίσιο του πίνακα οργάνων από αλουμίνιο προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά.

 

 

Το Precision EV δείχνει μερικά σχεδιαστικά… κόλπα που είχε κρυμμένα η Acura. Αναμένουμε ότι κάποια από αυτά θα τα δούμε στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, που θα κάνει πρεμιέρα το 2024. Αυτό αναπτύχθηκε από κοινού με την GM και έχει τη μορφή ενός «δυναμικού στυλ SUV μοντέλου», αυτό το αυτοκίνητο είναι κατά τα άλλα καλυμμένο με… μυστήριο.

 

 

Πηγή: NewsAuto

10 May, 2024 Ώρα 11:51

Από πότε θα είναι στάνταρ το αυτόματο φρενάρισμα;

Thumbnail

Οι τεχνολογίες αιχμής, έχουν αλλάξει ριζικά τα επίπεδα ασφάλειας των αυτοκινήτων. Τα σύγχρονα οχήματα μπορούν να… δουν τον κόσμο γύρω τους και να ανιχνεύσουν σήμανση λωρίδων, οδικές πινακίδες, άλλα αυτοκίνητα και πεζούς.

Close

Τώρα, ένας νέος κανόνας από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) των Ηνωμένων Πολιτειών, θα επιβάλλει την αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, με αυξημένα πρότυπα στα νέα οχήματα.

Σύμφωνα με αυτό τον κανονισμό, έως το 2029 όλα τα νέα ελαφρά οχήματα που θα πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διαθέτουν τρεις τεχνολογίες: προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης για πεζούς . Σύμφωνα με τα στοιχεία NHTSA, η επιβολή αυτής της τεχνολογίας, θα σώσει τουλάχιστον 360 ζωές το χρόνο και θα αποτρέψει τουλάχιστον 24.000 τραυματισμούς.

Close

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι νέοι κανόνες, αρχικά θα εφαρμοστούν στις ΗΠΑ, αλλά είναι πολύ πιθανό να ισχύσουν αργότερα και για την Ευρώπη, με δεδομένο ότι η εξέλιξη αυτών των τεχνολογιών, απαιτείται απ’ όλους τους κατασκευαστές.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι σε καλό δρόμο, για να προσφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά ως βασικό εξοπλισμό, με την ώθηση για αύξηση της ασφάλειας να έρχεται από πολλές κατευθύνσεις.

Close

Στα τέλη του περασμένου έτους, 20 αυτοκινητοβιομηχανίες εκπλήρωσαν τη δέσμευση του Insurance Institute for Highway Safety να εξοπλίσουν περισσότερο από το 95% των οχημάτων που παράγουν στις ΗΠΑ με αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης.