Τεχνολογία

31 Oct, 2019 Ώρα 18:18

Δοκιμές με εξωσκελετούς σε γραμμή παραγωγής της Nissan

Thumbnail

Πολύ σύντομα η Nissan στην Ισπανία θα ολοκληρώσει τη δοκιμαστική φάση ενός πρωτοποριακού έργου εξωσκελετών πριν την ενσωμάτωσή του στις γραμμές παραγωγής, στο εργοστάσιο Zona Franca της Βαρκελώνης.

Close

Οι εξωτερικές συσκευές των  εξωσκελετών, συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης που ασκείται σε κανονικές συνθήκες  στους μυς των εργαζομένων στις γραμμές παραγωγής, έως και 60%, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με την εργασία και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εργασιακή ευημερία.

_

Close

 

Πραγματικές δοκιμές

Close

Ο Καταλανικός Όμιλος Αυτοκινητοβιομηχανιών (CIAC) χρηματοδοτεί το έργο για την εισαγωγή εξωσκελετών στην αυτοκινητοβιομηχανία, με την συμμετοχή του Τεχνολογικού Κέντρου Eurecat και του Πολυτεχνείου της Καταλονίας (UPC).

Η Nissan Ισπανίας  διευκόλυνε την εκτεταμένη δοκιμή σε πραγματικό περιβάλλον παραγωγής, δοκιμάζοντας πέντε διαφορετικά μοντέλα που υποστηρίζουν τα πόδια, τους ώμους και την πλάτη,  από τις αρχές του 2018. Η ανατροφοδότηση από τους 14 εργαζόμενους που συμμετείχαν στη δοκιμή, βοήθησε την ιαπωνική φίρμα να προσδιορίσει τα δύο μοντέλα που προσφέρουν το χαμηλότερο βάρος, το υψηλότερο λειτουργικό επίπεδο και την καλύτερη απόδοση.

_

 

Μέχρι τέλος του 2019

Αυτά τα δύο μοντέλα, δοκιμάστηκαν περαιτέρω στο χρονικό διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου του 2019 και παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη στους  ώμους για τους εργαζομένους που εκτελούν εναέρια καθήκοντα, ως ένα σημαντικό ποσοστό κατά τη βάρδιά τους.  Κατασκευασμένες από υλικά ελαφρού κράματος, οι φουτουριστικές συσκευές ζυγίζουν μεταξύ 1,5 και 3 κιλών.

Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2019, με δυνατότητα ενσωμάτωσης στη διαδικασία παραγωγής της γραμμής Zona Franca και στη συνέχεια  σε άλλες παραγωγικές εγκαταστάσεις.

 

 

28 Jan, 2020 Ώρα 23:11

Αυτό το όχημα γράφτηκε στο βιβλίο Guinness

Thumbnail

Ο Jonathan Tippett είναι από το Βανκούβερ του Καναδά και μαζί με την ομάδα του εξέλιξαν ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα που συνδυάζει άνθρωπο και μηχανή. Όπως θα δείτε σχεδίασε το μεγαλύτερο εξω-σκελετικό... τετρόποδο στον κόσμο, τον οποίο ονόμασε PROSTHESIS.

Close

Το PROSTHESIS έχει ύψος 3,96 μέτρα, 5,1 μέτρα μήκος  και πλάτος 5,51 μέτρα. Το σώμα και τα πόδια του έχουν κατασκευαστεί από σωλήνες χάλυβα Chromoly υψηλής αντοχής, ένα υλικό υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιείται συνήθως στην αεροδιαστημική και τη βιομηχανία αυτοκινήτων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Το μηχάνημα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εσωτερικό πιλότο...

Δείτε το video και... προσοχή μη το συναντήσετε στο δρόμο!

Close

 

 

Close