Τεχνολογία

02 Oct, 2020 Ώρα 11:18

Ένα πρωτότυπο Mazda με τεχνητή νοημοσύνη

Thumbnail

Το ποιο θα είναι το μέλλον των μετακινήσεων μας παρουσιάζει ο σχεδιαστής Hanchang Liu έχοντας ως βάση ένα πρωτότυπο μοντέλο της Mazda.

Close

Η ιστορική ιαπωνική εταιρεία μας έγινε ιδιαιτέρως αγαπητή με μοντέλα όπως το RX-7 και RX-8, το διαχρονικό MX-5, ενώ όπως τονίζει είναι έτοιμη να υποδεχτεί το μέλλον των μετακινήσεων με εντυπωσιακά σε σχεδίαση και ουσία αυτοκίνητα.

 

Close

 

Μέχρι τότε όμως, μπορούμε να ονειρευόμαστε, χάρη στο πρωτότυπο μοντέλο που σχεδίασε ο Hanchang Liu, ο οποίος εργάζεται στη Γαλλία, ενώ δήλωσε ότι για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκαν έξι μήνες. Το όνομά του είναι Mazda Ichi Concept One και αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι φυσικά η ξεχωριστή εικόνα του αμαξώματος, αλλά και η τεχνολογία που, στην περίπτωση που βγει σε παραγωγή, θα διαθέτει ανάμεσα σε άλλα και τεχνητή νοημοσύνη.

Close

 

concept mazda ai

 

Να αναφέρουμε ότι το Ichi Concept One χρησιμοποιεί κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας, ενώ όταν βρίσκεται εντός αστικού περιβάλλοντος εμπλέκεται η επιλογή «Enhanced», καθώς λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, αφήνοντας μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Παράλληλα η θέση του οδηγού μετατοπίζεται εμπρός με το πανοραμικό παρμπρίζ να βυθίζεται μέσα στο καπό, για να προσφέρει καλύτερη περιφερειακή ορατότητα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται με βάση τα εκάστοτε όρια.

 

 

Εκτός πόλης, το Ichi Concept One μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό σπορ μοντέλο. Η θέση του οδηγού αλλάζει θέση, προσομοιάζοντας περισσότερο ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, δίνοντας την εντύπωση της ταχύτητας. Εδώ, η τεχνολογία AI υποτίθεται ότι υπολογίζει τυχόν εμπόδια, βελτιώνοντας την προεπιλεγμένη διαδρομή και ίσως να χρησιμοποιεί τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

 

Πηγή: NewsAuto

Tags
31 Aug, 2021 Ώρα 09:49

Η επαναστατική τεχνολογία Hybrid E-Tech στο Renault Captur

Thumbnail

Για περισσότερα από 10 χρόνια, η Renault έθεσε την ηλεκτρική κινητικότητα στο επίκεντρο του οράματος της για βιώσιμη κινητικότητα για όλους. Στόχος της είναι να καταστεί η ηλεκτρική εμπειρία και η οδηγική απόλαυση προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Μια τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τα ηλεκτρικά οχήματα και τη Formula 1 ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο περισσότερων από 150 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Τα αυτοκίνητα με την τεχνολογία E-TECH προσφέρουν συστηματική ηλεκτρική εκκίνηση, οδηγική απόλαυση ανά πάσα στιγμή και ενεργειακή απόδοση στο υψηλότερο επίπεδο. 

Close

 

 

Μεταξύ αυτών και το Renault Captur, το οποίο είναι διαθέσιμο σε E-TECH Hybrid έκδοση και σε Plug-In Hybrid έκδοση. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων και με απόδοση 140 ίππων στην Hybrid έκδοση ενώ προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση με 160 ίππους. 

 

Close

 

Ένα μοντέλο που ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο όχι μόνο για τη Renault αλλά και για την κατηγορία γενικότερα. Πέραν του εντυπωσιακού σχεδιασμού και κορυφαία τεχνολογία, η καινοτόμα πλήρως υβριδική E-TECH τεχνολογία, φέρνει νέα δεδομένα στην καθημερινότητα, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες μετακίνησης ακόμα περισσότερων οδηγών, χάρη στην ασυναγώνιστη ευελιξία και προσαρμοστικότητά του. Η υβριδική τεχνολογία της Renault επιτρέπει έως και 80% ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη και έως και 40% χαμηλότερη κατανάλωση σε έναν κινητήρα E-TECH Hybrid, επιτρέποντας έως και 65 χλμ. ηλεκτρικής οδήγησης στην πόλη (WLTP City), με τελική ταχύτητα τα 135 km/h.

Το υβριδικό Renault Captur βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα