Τεχνολογία

02 Oct, 2020 Ώρα 11:18

Ένα πρωτότυπο Mazda με τεχνητή νοημοσύνη

Thumbnail

Το ποιο θα είναι το μέλλον των μετακινήσεων μας παρουσιάζει ο σχεδιαστής Hanchang Liu έχοντας ως βάση ένα πρωτότυπο μοντέλο της Mazda.

Close

Η ιστορική ιαπωνική εταιρεία μας έγινε ιδιαιτέρως αγαπητή με μοντέλα όπως το RX-7 και RX-8, το διαχρονικό MX-5, ενώ όπως τονίζει είναι έτοιμη να υποδεχτεί το μέλλον των μετακινήσεων με εντυπωσιακά σε σχεδίαση και ουσία αυτοκίνητα.

 

Close

 

Μέχρι τότε όμως, μπορούμε να ονειρευόμαστε, χάρη στο πρωτότυπο μοντέλο που σχεδίασε ο Hanchang Liu, ο οποίος εργάζεται στη Γαλλία, ενώ δήλωσε ότι για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκαν έξι μήνες. Το όνομά του είναι Mazda Ichi Concept One και αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι φυσικά η ξεχωριστή εικόνα του αμαξώματος, αλλά και η τεχνολογία που, στην περίπτωση που βγει σε παραγωγή, θα διαθέτει ανάμεσα σε άλλα και τεχνητή νοημοσύνη.

Close

 

concept mazda ai

 

Να αναφέρουμε ότι το Ichi Concept One χρησιμοποιεί κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας, ενώ όταν βρίσκεται εντός αστικού περιβάλλοντος εμπλέκεται η επιλογή «Enhanced», καθώς λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, αφήνοντας μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Παράλληλα η θέση του οδηγού μετατοπίζεται εμπρός με το πανοραμικό παρμπρίζ να βυθίζεται μέσα στο καπό, για να προσφέρει καλύτερη περιφερειακή ορατότητα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται με βάση τα εκάστοτε όρια.

 

 

Εκτός πόλης, το Ichi Concept One μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό σπορ μοντέλο. Η θέση του οδηγού αλλάζει θέση, προσομοιάζοντας περισσότερο ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, δίνοντας την εντύπωση της ταχύτητας. Εδώ, η τεχνολογία AI υποτίθεται ότι υπολογίζει τυχόν εμπόδια, βελτιώνοντας την προεπιλεγμένη διαδρομή και ίσως να χρησιμοποιεί τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

 

Πηγή: NewsAuto

Tags
16 Feb, 2022 Ώρα 08:28

Σε ποιό αυτοκίνητο ανήκει αυτό το τεράστιο in-vehicle infotainment σύστημα;

Thumbnail

Το προηγμένο σύστημα IVI που διαθέτει οθόνη αφής «Pillar to Pillar»  το γνωρίζετε; Μάλλον όχι αφού είναι εντελώς καινούργιο και θα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό στο μοντέλο του 2022 EQS EV sedan της Mercedes-Benz. Το νέο  premium σύστημα In-Vehicle Infotainment (IVI) της LG Electronics (LG), με την «Pillar to Pillar» (P2P) οθόνη του ενσωματώνεται στην MBUX Hyperscreen, η οποία εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό.

Close

 

 

Με μοναδικό concept για τον εσωτερικό χώρο και ένα επαναστατικό σύστημα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής (human-machine interface) που διαθέτει, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα πολυτελείας της Mercedes-Benz AG αναδεικνύει τις φουτουριστικές τάσεις στον σχεδιασμό ηλεκτρικών οχημάτων και αποκαλύπτει ένα συναρπαστικό όραμα για τον μέλλον του mobility. 

Η HyperscreenMBUX παρουσιάστηκε από τη Mercedes-Benz AG στην CES το 2021 και αποτελείται από τρεις οθόνες, μία οθόνη  LCD - την ICD (Instrument Cluster Display) -  και δύο OLED - την CID (Central Information Display) και την CDD (Co-Driver Display) -  τοποθετημένες κάτω από ένα περίβλημα από ενισχυμένο γυαλί, ώστε να δημιουργούν την αίσθηση μιας  ενιαίας, συνεχόμενης οθόνης. 

Close

 

 

Το σύστημα IVI της LG σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες της Mercedes-Benz AG, με κυρτό και πανοραμικό σχεδιασμό, που ταιριάζει με το εξαιρετικά κομψό sedan όχημα. Σε στενή συνεργασία, οι μηχανικοί της LG και της Mercedes-Benz AG, αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα των οθονών για οχήματα, όπως πίνακες οργάνων, ταμπλό και συστήματα πλοήγησης, παρέχοντας στους οδηγούς και τους επιβάτες μεγαλύτερη ευκολία και έλεγχο της οδικής τους εμπειρίας.

Το υψηλής αισθητικής σύστημα IVI στο Mercedes-Benz EQS EV ανεβάζει τον πήχη, όχι μόνο όσον αφορά στην ευκολία χρήσης του, αλλά και στον παράγοντα της ασφάλειας, αφού διαθέτει νέες τεχνολογίες με αποδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτούμενες προδιαγραφές για μετωπικές και λοιπές συγκρούσεις.