Τεχνολογία

16 Jul, 2020 Ώρα 23:56

Έτσι επιτυγχάνει καλύτερη ψύξη η Lamborghini

Thumbnail

Οι καινοτομίες στα αυτοκίνητα και ιδίως στα σπορ μοντέλα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Πόσο μάλιστα σε μία Lamborghini που στόχος είναι πάντα η κορυφή.

Close

Όπως θα δείτε στο παρακάτω video, η ιταλική φίρμα χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα που σκοπό έχει να ψύχει καλύτερα και να βελτιώνει τη θερμική απόδοση του υβριδικού Super Car με την ονομασία Sián…

Να σας θυμίσουμε για όσους δεν διαβάσατε το σχετικο άρθρο στο Car.com.cy πως η συνολική απόδοση για την Sian Roadster αγγίζει τους 819 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 350 χλμ./ώρα.

Close

 

10 Nov, 2020 Ώρα 08:45

Η Skoda πατένταρε φωτεινούς υποδοχείς για τις ζώνες ασφαλείας

Thumbnail

Η τσεχική εταιρεία κατοχύρωσε παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα έξυπνο νέο σύστημα με φωτεινούς υποδοχείς για τις ζώνες ασφαλείας, το οποίο βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Skoda.

Close

O σκοπός των φωτιζόμενων κουμπωμάτων είναι να αποτελέσουν ένα επιπλέον μέτρο υπενθύμισης, προκειμένου να μην ξεχνάς να φοράς τη ζώνη ασφαλείας. Οι υποδοχείς ζωνών ασφαλείας της Skoda είναι απλοί στη σκέψη, αλλά εξαιρετικά καινοτόμοι, που σε κάνουν να απορείς γιατί δεν τους είχαμε δει μέχρι σήμερα.

 

Close

 

Αυτοί ενσωματώνουν LED στοιχεία, τα οποία αλλάζουν χρώμα και φωτισμό, αναλόγως με το αν κάθεται ή μη κάποιος στο κάθισμα. Πιο συγκεκριμένα, αν δεν κάθεται κάποιος στο κάθισμα, το φως τους είναι λευκό. Από τη στιγμή ωστόσο που ο αισθητήρας βάρους του καθίσματος καταλάβει την παρουσία επιβάτη, αν αυτός δέσει τη ζώνη του σωστά, το φως θα γίνει αρχικά πράσινο και στη συνέχεια και πάλι απαλό λευκό προκειμένου να μην ενοχλείται ο οδηγός.

Close

Αν, όμως, ο επιβάτης δεν δέσει τη ζώνη του, το φως θα γίνει κόκκινο, υποδεικνύοντάς ότι η ζώνη ασφαλείας δεν έχει δεθεί.

Η Skoda αναφέρει ότι o οδηγός θα μπορεί να παραμετροποιήσει την φωτεινότητα μέσω της οθόνης του infotainment, ενώ θα υπάρχει και φωτεινή ακολουθία υποδοχής, προκειμένου οι επιβαίνοντες να βρίσκουν ευκολότερα στο σκοτάδι τον υποδοχέα της ζώνης.