Τεχνολογία

16 Jan, 2024 Ώρα 07:51

Φωτορεαλιστική απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο μέσα στα Volvo επόμενης γενιάς

Thumbnail

H Volvo Cars συνεχίζει να πρωτοπορεί στο χώρο της εφαρμοσμένης τεχνολογίας μέσα στα αυτοκίνητά της, προσφέροντας στους πελάτες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Η Volvo Cars εισάγει την τεχνολογία φωτορεαλιστικής απεικόνισης στα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, μέσω μίας νέας συνεργασίας με την Epic Games. Οι δύο εταιρείες συμπράττουν για να φέρουν τη μηχανή παιχνιδιών της Epic, Unreal Engine, στα επόμενα μοντέλα Volvo, ώστε να προσφέρουν γραφικά ασύγκριτα υψηλής ποιότητας μέσα στην καμπίνα.

Close

Η Epic Games είναι εταιρεία με ηγετική θέση στα πεδία της διαδραστικής ψυχαγωγίας και του λογισμικού, ευρύτερα γνωστή από το Fortnite, ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον κόσμο. Η Epic Games αναπτύσσει επίσης το Unreal Engine, που θεωρείται ευρέως το πιο προηγμένο εργαλείο δημιουργίας υπερσύγχρονων τρισδιάστατων απεικονίσεων. Eκτός των παιχνιδιών, το Unreal Engine βρίσκει εφαρμογές σε διάφορους άλλους τομείς. Η Volvo Cars θα το χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη ψηφιακών interface και για την απόδοση γραφικών σε πραγματικό χρόνο μέσα στα αυτοκίνητά της.

 

Close

 

Η Volvo Cars είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που θα κάνει χρήση του Unreal Engine στην ανάπτυξη του Human Machine Interface (HMI: Διεπαφή Ανθρώπου-Μηχανής). Πιο συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση θα εστιάσει στο Driver Information Module (DIM: Ενότητα Πληροφόρησης Οδηγού - Πίνακας Οργάνων), μία από τις οθόνες της καμπίνας που παρέχει στον οδηγό τις πληροφορίες που χρειάζεται αλλά και λειτουργίες infotainment. Στα μοντέλα Volvo επόμενης γενιάς, οι πελάτες θα απολαμβάνουν οθόνες με εντυπωσιακά γραφικά υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτές τις τεχνολογίες, το σύστημα infotainment επόμενης γενιάς της Volvo Cars θα είναι πάνω από δύο φορές πιο γρήγορο σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ η παραγωγή γραφικών και η επεξεργασία μέσα στην καμπίνα θα είναι έως και δέκα φορές ταχύτερη.

Close

 

 

Μεταγενέστερα, η εταιρεία προβλέπει ότι το Unreal Engine θα προσφέρει επιπλέον δυνατότητες προόδου και σε άλλες τεχνολογίες των νέων μοντέλων Volvo, καθώς οι μηχανικοί της Volvo Cars συνεχίζουν να διερευνούν νέες εφαρμογές για αυτήν αλλά και για άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που βασίζονται σε λογισμικό, έχοντας πάντοτε την ασφάλεια ως ζωτική προτεραιότητα.

Στόχος της Volvo Cars είναι έως τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας να αναπτύσσει in-house το ήμισυ του συνόλου του λογισμικού που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητά της, και για αυτό προχωρά σε εκτεταμένες προσλήψεις στο πεδίο της ανάπτυξης λογισμικού. Με την ένταξή τους στην εταιρεία, οι ταλαντούχοι προγραμματιστές έχουν πολλές ευκαιρίες να εργαστούν πάνω σε νέες συναρπαστικές και πρωτοποριακές εφαρμογές και πλατφόρμες.  

23 Feb, 2024 Ώρα 14:06

Το φορητό wallbox που κάνει τη φόρτιση παιχνίδι

Thumbnail

Η Mercedes με το Flexible Charging System Pro έχει ως στόχο να κάνει πιο απλή και αποτελεσματική τη διαδικασία φόρτισης. Η γερμανική εταιρεία το ονομάζει «μεταφερόμενο wallbox» και αναλαμβάνει τα πάντα μετά αφού ο οδηγός συνδέσει τη πρίζα με το αυτοκίνητο.

Close

Η συσκευή αυτή είναι συμβατή με τους περισσότερους τύπους πριζών στην Ευρώπη και είναι ικανό να παρέχει φόρτιση με ισχύ έως και 22 kW. Ο φορτιστής αυτός είναι φορητός και μπορεί να αποθηκευτεί στο αυτοκίνητο, για χρήση ακόμα και σε δημόσιο σημείο φόρτισης, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και στον τοίχο του γκαράζ του κατόχου του οχήματος.

 

Close

 

Όσον αφορά την ασφάλεια, η συσκευή διαθέτει αυτόματη ανίχνευση και ρύθμιση της βέλτιστης ισχύος φόρτισης, καθώς επίσης έχει και αισθητήρες θερμοκρασίας. Επίσης είναι αδιάβροχη, τόσο σε βροχή, όσο και σε σύντομη «βύθιση» σε νερό.

Close

Το σύστημα αυτό είναι συμβατό με όλα τα ηλεκτρικά και Plug-in Hybrid αυτοκίνητα που διαθέτουν βύσμα τύπου 2. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, για να αποδώσει τα μέγιστα θα πρέπει να τοποθετηθεί στο όχημα ένας ενσωματωμένος φορτιστής (κωδικός 84B) που επιτρέπει να φτάσει έως και τα 22 kW ισχύος.

Οι ενημερώσεις γίνονται απομακρυσμένα (over-the-air), ενώ ο κάτοχος μπορεί να ελέγχει τη διαδικασία μέσω της εφαρμογής Mercedes-Benz Charger App στο κινητό του.

Το σύστημα φόρτισης Pro συνοδεύεται από μια ποιοτική τσάντα με το σήμα της Mercedes-Benz, που κρατά τακτοποιημένα όλα τα εξαρτήματα. Το βάρος του συστήματος είναι 5 κιλά, επιτρέποντας έτσι την εύκολη μεταφορά του. Σε αυτή τη φάση είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελβετία, ενώ σχεδιάζεται η διαθεσιμότητά του και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.