Για περισσότερα από 10 χρόνια, η Renault έθεσε την ηλεκτρική κινητικότητα στο επίκεντρο του οράματος της για βιώσιμη κινητικότητα για όλους. Στόχος της είναι να καταστεί η ηλεκτρική εμπειρία και η οδηγική απόλαυση προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Μια τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τα ηλεκτρικά οχήματα και τη Formula 1 ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο περισσότερων από 150 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Τα αυτοκίνητα με την τεχνολογία E-TECH προσφέρουν συστηματική ηλεκτρική εκκίνηση, οδηγική απόλαυση ανά πάσα στιγμή και ενεργειακή απόδοση στο υψηλότερο επίπεδο.

Μεταξύ αυτών και το Renault Captur, το οποίο είναι διαθέσιμο σε E-TECH Hybrid έκδοση και σε Plug-In Hybrid έκδοση. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων και με απόδοση 140 ίππων στην Hybrid έκδοση ενώ προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση με 160 ίππους.

Ένα μοντέλο που ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο όχι μόνο για τη Renault αλλά και για την κατηγορία γενικότερα. Πέραν του εντυπωσιακού σχεδιασμού και κορυφαία τεχνολογία, η καινοτόμα πλήρως υβριδική E-TECH τεχνολογία, φέρνει νέα δεδομένα στην καθημερινότητα, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες μετακίνησης ακόμα περισσότερων οδηγών, χάρη στην ασυναγώνιστη ευελιξία και προσαρμοστικότητά του. Η υβριδική τεχνολογία της Renault επιτρέπει έως και 80% ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη και έως και 40% χαμηλότερη κατανάλωση σε έναν κινητήρα E-TECH Hybrid, επιτρέποντας έως και 65 χλμ. ηλεκτρικής οδήγησης στην πόλη (WLTP City), με τελική ταχύτητα τα 135 km/h.
Το υβριδικό Renault Captur βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα.

H διαφορά μεταξύ ενεργητικής και παθητικής τετραδιεύθυνσης.
Σε ποιες περιπτώσεις οι πίσω τροχοί στρίβουν αντίθετα με τους μπροστά και πότε με την ίδια φορά; Η τετραδιεύθυνση σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να εκτινάξει την οδηγική του συμπεριφορά και αποτελεί μια τεχνολογία που ποτέ δεν έμελλε να είναι προνόμιο μόνο των ακριβών supercars.
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου τριάντα χρόνια, όταν οι μηχανικοί της Honda κατάφεραν στο Prelude του 1988 να εισαγάγουν σύστημα διεύθυνσης και για τους πίσω τροχούς. Μια τεχνολογία που βελτίωνε σε απίστευτο βαθμό τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο, όμως τελικά ποτέ δεν πέρασε στη μαζική γραμμή παραγωγής λόγω… κακού marketing.
Ανά χρονικά διαστήματα εταιρείες εξοπλίζουν μερικά μοντέλα επιδόσεών τους με τετραδιεύθυνση, όπως π.χ. το Renault Megane RS. Όμως, ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενεργητικής και παθητικής τετραδιεύθυνσης;
Παθητική τετραδιεύθυνση: Αποτελεί την πιο απλή περίπτωση στην οποία οι πίσω τροχοί στρίβουν ελάχιστες μοίρες προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς. Με αυτόν τον τρόπο (ακόμα και με τις 2 ή 3 μοίρες κλίσης) μειώνεται σε τεράστιο βαθμό η πιθανότητα υπερστροφής.
Ενεργητική τετραδιεύθυνση: Μια πιο πολύπλοκη διαδικασία, που έχει όμως και θεαματικά αποτελέσματα και μεταβάλλεται ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης. Όταν το όχημα κινείται με μικρή ταχύτητα, τότε οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, κάνοντας το όχημα πιο ευέλικτο και ευκολοδήγητο. Όταν η ταχύτητα κίνησης αυξηθεί σε έναν βαθμό, τότε η στρέψη των πίσω τροχών γίνεται προς την όμοια φορά, βοηθώντας το όχημα να πετύχει καλύτερη πρόσφυση και σταθερότητα, ώστε ακόμα και απότομοι ελιγμοί, να γίνουν πιο ασφαλείς.
