Τεχνολογία

16 Feb, 2022 Ώρα 08:10

Καταγράφεις με το κινητό σου τη διαδρομή και την ξαναοδηγείς σε videogame!

Thumbnail

Η τεχνολογία στα καλύτερά της για κάθε φίλο της οδήγησης. Η Porsche, σε συνεργασία με την εταιρεία Way Ahead Technologies, παρουσιάζει το εξαιρετικά καινοτόμο πρόγραμμα «Virtual Roads», το οποίο έρχεται να αποδείξει πως η τεχνητή νοημοσύνη και η οδήγηση είναι πλέον δύο έννοιες συνυφασμένες, ακόμα και στη διασκέδαση.

Close

Πώς λειτουργεί;

Ο οδηγός τοποθετεί το smartphone του στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και μέσω της εφαρμογής (και φυσικά της κάμερας) καταγράφει την αγαπημένη του διαδρομή. Το σύστημα αποθηκεύει τα δεδομένα και μεταφέρει το υλικό σε videogame οδήγησης, όπου ο οδηγός μπορεί αργότερα να «τρέξει» ψηφιακά τον δρόμο που βιντεοσκόπησε. 

 

Close

 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό επίτευγμα σε όλο αυτό είναι πως το πρόγραμμα ψηφιοποιεί τον δρόμο με απίστευτη ταχύτητα, της τάξεως των 8 χλμ. ανά μία ώρα, νούμερο που μπορεί να είναι ακόμα πιο μεγάλο σε μια απλή διαδρομή χωρίς πολλά δεδομένα.

Close

Το λογισμικό είναι σε θέση να καταγράφει τα πάντα, αφήνοντας όμως εκτός της ψηφιοποίησης δεδομένα όπως πεζοί και πινακίδες κυκλοφορίας των άλλων αυτοκινήτων, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο χάρτης που θα δημιουργείται θα έχει μέχρι και… τις λακκούβες του δρόμου, ενώ ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί με ποια παιχνίδια racing θα συνεργάζεται η εν λόγω εφαρμογή της Porsche.

 

 

Πηγή: Zougla.gr

16 Feb, 2022 Ώρα 08:28

Σε ποιό αυτοκίνητο ανήκει αυτό το τεράστιο in-vehicle infotainment σύστημα;

Thumbnail

Το προηγμένο σύστημα IVI που διαθέτει οθόνη αφής «Pillar to Pillar»  το γνωρίζετε; Μάλλον όχι αφού είναι εντελώς καινούργιο και θα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό στο μοντέλο του 2022 EQS EV sedan της Mercedes-Benz. Το νέο  premium σύστημα In-Vehicle Infotainment (IVI) της LG Electronics (LG), με την «Pillar to Pillar» (P2P) οθόνη του ενσωματώνεται στην MBUX Hyperscreen, η οποία εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό.

Close

 

 

Με μοναδικό concept για τον εσωτερικό χώρο και ένα επαναστατικό σύστημα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής (human-machine interface) που διαθέτει, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα πολυτελείας της Mercedes-Benz AG αναδεικνύει τις φουτουριστικές τάσεις στον σχεδιασμό ηλεκτρικών οχημάτων και αποκαλύπτει ένα συναρπαστικό όραμα για τον μέλλον του mobility. 

Η HyperscreenMBUX παρουσιάστηκε από τη Mercedes-Benz AG στην CES το 2021 και αποτελείται από τρεις οθόνες, μία οθόνη  LCD - την ICD (Instrument Cluster Display) -  και δύο OLED - την CID (Central Information Display) και την CDD (Co-Driver Display) -  τοποθετημένες κάτω από ένα περίβλημα από ενισχυμένο γυαλί, ώστε να δημιουργούν την αίσθηση μιας  ενιαίας, συνεχόμενης οθόνης. 

Close

 

 

Το σύστημα IVI της LG σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες της Mercedes-Benz AG, με κυρτό και πανοραμικό σχεδιασμό, που ταιριάζει με το εξαιρετικά κομψό sedan όχημα. Σε στενή συνεργασία, οι μηχανικοί της LG και της Mercedes-Benz AG, αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα των οθονών για οχήματα, όπως πίνακες οργάνων, ταμπλό και συστήματα πλοήγησης, παρέχοντας στους οδηγούς και τους επιβάτες μεγαλύτερη ευκολία και έλεγχο της οδικής τους εμπειρίας.

Το υψηλής αισθητικής σύστημα IVI στο Mercedes-Benz EQS EV ανεβάζει τον πήχη, όχι μόνο όσον αφορά στην ευκολία χρήσης του, αλλά και στον παράγοντα της ασφάλειας, αφού διαθέτει νέες τεχνολογίες με αποδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτούμενες προδιαγραφές για μετωπικές και λοιπές συγκρούσεις.