26 Ιουν., 2019 Ώρα 21:59

Το μέλλον του αυτοκινήτου όπως το βλέπει το BMW Group

Thumbnail

Το BMW Group Design προετοιμάζει το έδαφος για την εμπειρία της γνήσιας οδηγικής απόλαυσης στο μέλλον. Οι καινοτόμοι τομείς αυτόνομης οδήγησης, συνδεσιμότητας, εξηλεκτρισμού και υπηρεσιών  ανοίγουν το δρόμο για νέες ευκαιρίες και εμπειρίες και ταυτόχρονα, προαναγγέλλουν μία επαναστατική αλλαγή στη βιομηχανία αυτοκινήτου.

Το γερμανικό group θεωρεί τη σχεδίαση, κινητήρια δύναμη για το μέλλον: Αυτή δίνει μορφή σε καινοτομίες και υπόσταση σε τεχνολογίες. Η σχεδίαση έχει επίσης τη δύναμη να υπερβαίνει τα όρια του εφικτού και να κάνει πραγματικότητα φιλόδοξες ιδέες. Είναι κάτι το οποίο έχει επιβεβαιώσει το BMW Group με την πρώτη BMW X5, που εγκαινίασε την κατηγορία SUV, με το iDrive Controller, που δίνει τα παρών σε όλα σχεδόν τα οχήματα σήμερα με κάποιο τρόπο, και με τα μοντέλα BMW i. Όλα ήταν τα πρώτα στο είδος τους και στιγμάτισαν τον κόσμο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς σχεδίαση δεν σημαίνει μόνο επιλογή σχημάτων και γραμμών. Το BMW Group Design δημιουργεί εμπειρίες. Το αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα “όχημα”. Μπορεί να είναι ένας χώρος για χαλάρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία και αυτοσυγκέντρωση. Ταυτόχρονα, μπορεί να γίνει το απόλυτο εργαλείο οδήγησης, με τους πελάτες να βιώνουν τη δυναμική συμπεριφορά από μία νέα διάσταση. Το αυτοκίνητο μπορεί να μεταμορφώνεται σε ένα νέο είδος ζωτικού χώρου αφιερωμένου σε ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες.

Αυτούς τους μελλοντικούς κόσμους εμπειριών ενσαρκώνουν σήμερα δύο πρωτότυπα Vision Οχήματα: το BMW Vision iNEXT, που αποκαλύφθηκε το 2018, και το νέο BMW Vision M NEXT.