Τεχνολογία

22 Oct, 2019 Ώρα 19:28

Όταν η νύχτα γίνεται μέρα με κορυφαιας τεχνολογίας φώτα IntelliLux LED matrix

Thumbnail

Η Opel φέρνει το νέο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix στη μικρή κατηγορία (και για τα μοντέλα Corsa, Astra και Insignia), συνεχίζοντας τον εκδημοκρατισμό μιας τεχνολογίας που, μέχρι πρότινος, αποτελούσε προνόμιο των μεγάλων και πολυτελών μοντέλων.

Close

_

Το σημερινό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED θεωρείται μακράν ανώτερο των συμβατικών ή xenon συστημάτων, καθώς είναι ακριβέστερο και ισχυρότερο καθώς οι «έξυπνοι» προβολείς αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Μόλις το αυτοκίνητο απομακρυνθεί από μία αστική περιοχή, οι προβολείς matrix ενεργοποιούν αυτόματα τη μεγάλη σκάλα φώτων και προσαρμόζουν συνεχώς το μήκος και την κατανομή της φωτεινής δέσμης.

Close

_

Όπως μπορείτε να δείτε τα φώτα προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες...

Close

 

Ανάλογα με το μοντέλο, 8, 16 ή 32 μονάδες LED προσαρμόζονται άμεσα και αυτόματα στις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας. Μεμονωμένα LED απενεργοποιούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου, ώστε η νύχτα να γίνεται μέρα, χωρίς το φως να είναι εκτυφλωτικό για τους άλλους οδηγούς.

Κάθε προβολέας LED matrix έχει εμβέλεια μέχρι 400 μέτρα και με τέτοιο φωτισμό, γίνονται άμεσα αντιληπτά πράγματα και έτσι ο οδηγός έχει στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο για να αντιδράσει.

 

28 Jan, 2020 Ώρα 23:11

Αυτό το όχημα γράφτηκε στο βιβλίο Guinness

Thumbnail

Ο Jonathan Tippett είναι από το Βανκούβερ του Καναδά και μαζί με την ομάδα του εξέλιξαν ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα που συνδυάζει άνθρωπο και μηχανή. Όπως θα δείτε σχεδίασε το μεγαλύτερο εξω-σκελετικό... τετρόποδο στον κόσμο, τον οποίο ονόμασε PROSTHESIS.

Close

Το PROSTHESIS έχει ύψος 3,96 μέτρα, 5,1 μέτρα μήκος  και πλάτος 5,51 μέτρα. Το σώμα και τα πόδια του έχουν κατασκευαστεί από σωλήνες χάλυβα Chromoly υψηλής αντοχής, ένα υλικό υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιείται συνήθως στην αεροδιαστημική και τη βιομηχανία αυτοκινήτων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Το μηχάνημα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εσωτερικό πιλότο...

Δείτε το video και... προσοχή μη το συναντήσετε στο δρόμο!

Close

 

 

Close