22 Οκτ., 2019 Ώρα 19:28

Όταν η νύχτα γίνεται μέρα με κορυφαιας τεχνολογίας φώτα IntelliLux LED matrix

Thumbnail

Η Opel φέρνει το νέο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix στη μικρή κατηγορία (και για τα μοντέλα Corsa, Astra και Insignia), συνεχίζοντας τον εκδημοκρατισμό μιας τεχνολογίας που, μέχρι πρότινος, αποτελούσε προνόμιο των μεγάλων και πολυτελών μοντέλων.

_

Close

Το σημερινό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED θεωρείται μακράν ανώτερο των συμβατικών ή xenon συστημάτων, καθώς είναι ακριβέστερο και ισχυρότερο καθώς οι «έξυπνοι» προβολείς αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Μόλις το αυτοκίνητο απομακρυνθεί από μία αστική περιοχή, οι προβολείς matrix ενεργοποιούν αυτόματα τη μεγάλη σκάλα φώτων και προσαρμόζουν συνεχώς το μήκος και την κατανομή της φωτεινής δέσμης.

_

Close

Όπως μπορείτε να δείτε τα φώτα προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες...

 

Close

Ανάλογα με το μοντέλο, 8, 16 ή 32 μονάδες LED προσαρμόζονται άμεσα και αυτόματα στις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας. Μεμονωμένα LED απενεργοποιούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου, ώστε η νύχτα να γίνεται μέρα, χωρίς το φως να είναι εκτυφλωτικό για τους άλλους οδηγούς.

Κάθε προβολέας LED matrix έχει εμβέλεια μέχρι 400 μέτρα και με τέτοιο φωτισμό, γίνονται άμεσα αντιληπτά πράγματα και έτσι ο οδηγός έχει στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο για να αντιδράσει.