Τεχνολογία

23 Apr, 2019 Ώρα 23:51

Tο πρώτο πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο της Tesla

Thumbnail

H Tesla είναι μια φίρμα που έχει κάνει τη μεγαλύτερη αίσθηση στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια. Είναι αυτή που προχώρησε πρώτη στη μαζική παραγωγή των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, δημιούργησε δικές της υποδομές και δίκτυο φόρτισης και ενσωμάτωσε στα μοντέλα της την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Close

Πλέον, η Tesla είναι η πρώτη που τελειοποίησε το σύστημα πλήρους αυτόματης οδήγησης. Το νέο λογισμικό της μάρκας υποστηρίζει το «Full Self-Driving», δίνοντας τη δυνατότητα στον κάτοχο να επιλέξει τη διεύθυνση στο σύστημα πλοήγησης και το αυτοκίνητο να τον μεταφέρει χωρίς την ανθρώπινη συνδρομή στον τελικό προορισμό. Το σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης της Tesla ανιχνεύει οτιδήποτε κινείται στον δρόμο, επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα, «διαβάζει» τις διασταυρώσεις, τα σήματα, τα φανάρια, τις κυκλοφοριακές συνθήκες και κινεί εντελώς μόνο του το αυτοκίνητο.

Close

Οι εποχές και ο τρόπος που ξέραμε το αυτοκίνητο αλλάζουν...

 

Close

 

 

Tags
28 May, 2020 Ώρα 23:33

Κορυφαία τεχνολογικά η οθόνη πολυμέσων στο νέο Hyundai i10

Thumbnail

Το ολοκαίνουριο Hyundai i10 διαθέτει μία έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, που είναι η πιο προηγμένη σύμφωνα με τους Κορεάτες, στην  κατηγορία του. 

Close

Η κάμερα διαθέτει δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, όπου ο οδηγός τις βλέπει στην οθόνη του οχήματος να κινούνται όπως εκείνος κινεί το τιμόνι, για να προβλέπει σωστά τον ελιγμό παρκαρίσματος.

_

Close

 

Χάρτες της Google

Close

Το Apple CarPlay και το Android Auto εγγυώνται την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στα συστήματα iOS ή Android.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να διαχειρίζεται τις επαφές του, να πλοηγείται με τους κορυφαίους παγκοσμίως χάρτες Google στην οθόνη 8 ιντσών και με πραγματική πληροφόρηση κίνησης στο δρόμο καθώς και ενημέρωση για κάμερες ταχύτητας σε όποιες χώρες επιτρέπεται από το νόμο.

_

 

Φόρτιση κινητού από USB

Παράλληλα, η USB θύρα ταχείας φόρτισης smartphone, προσφέρει την αδιάκοπη λειτουργία του κινητού τηλεφώνου.