Τεχνολογία

14 Sep, 2022 Ώρα 13:02

Το πρωτοποριακό σύστημα πλοήγησης της Jaguar / Land Rover

Thumbnail

Η Jaguar Land Rover προσφέρει στους πελάτες ακριβή πλοήγηση ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες, καθιστώντας την πρώτη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων που ενσωματώνει την παγκόσμια τεχνολογία εντοπισμού what3words. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σε οχήματα που βρίσκονται ήδη στο δρόμο μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού over-the-air (SOTA). Το what3words έχει χωρίσει την υδρόγειο σε ένα πλέγμα τετράγωνων διαστάσεων 3m x 3m και έδωσε στο κάθε ένα έναν μοναδικό συνδυασμό τριών λέξεων. Μέσω της τεχνολογίας ‘always-on’, η οποία λειτουργεί χωρίς την ανάγκη σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, νέοι και υπάρχοντες πελάτες θα μπορούν να  δέχονται οδηγίες προς οποιαδήποτε ακριβή τοποθεσία στον κόσμο χρησιμοποιώντας μόνο τρεις λέξεις.

Close

 

 

Η κίνηση αυτή είναι μέρος της τελευταίας αναβάθμισης SOTA που προσφέρεται φέτος στους πελάτες της. Και αυτό ακολουθεί την προηγούμενη ενημέρωση που έδωσε, σε περισσότερους από 200.000 κατόχους Jaguar και Land Rover, πρόσβαση στο Amazon Alexa. Συνολικά, η Jaguar Land Rover έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια ενημερώσεις σε  οχήματα και περισσότερες από τρία εκατομμύρια ενημερώσεις μονάδας ελέγχου κινητήρα ως μέρος της συνδεδεμένης ικανότητάς της να προσφέρει σύγχρονες λύσεις στους πελάτες.

 

Close

 

Μόλις ενημερωθεί, το σύστημα επιτρέπει στους πελάτες να εισάγουν τις διευθύνσεις what3words απευθείας στη γραμμή πλοήγησης του συστήματος Infotainment Pivi Pro. Η ενσωμάτωση έχει παραδοθεί από την HERE Technologies, τον συνεργάτη πλοήγησης της Jaguar Land Rover τα τελευταία 25 χρόνια. Οι ολοκληρωμένες, συνδεδεμένες υπηρεσίες οδήγησης του HERE περιλαμβάνουν καθοδήγηση στροφή προς στροφή, κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και στάθμευση εντός και εκτός δρόμου που επιτρέπουν μια εξατομικευμένη εμπειρία, καθοδηγώντας διαισθητικά τους οδηγούς σε ολόκληρο το ταξίδι τους. Το ενσωματωμένο what3words είναι διαθέσιμο σε όλα τα νέα και υπάρχοντα οχήματα Jaguar και Land Rover που διαθέτουν το προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας Pivi Pro.

13 Mar, 2023 Ώρα 15:56

ZF: Τέλος οι μανούβρες για το παρκάρισμα - Νέα τεχνολογία δίνει τη λύση

Thumbnail

Μία νέα τεχνολογία δια χειρός της ZF έρχεται να κάνει το παρκάρισμα παιχνιδάκι και να τελειώσει μία για πάντα, άγχος, μανούβρες και κόρνες. Η πατέντα αυτή ονομάζεται EasyTurn και ουσιαστικά επιτρέπει το στρίψιμο των εμπρός τροχών έως και 80 μοίρες (στις 35 μοίρες μπορεί να στρίψει κατά μέσο όσο ένα συμβατικό αυτοκίνητο) επιτρέποντας το παρκάρισμα με μία κίνηση.

Close

Το μυστικό βρίσκεται στις μπροστινές αναρτήσεις και στην προσθήκη επιπλέον συνδέσμων στο ακρόμπαρο, το οποίο έχει σχήμα S. Για την επίδειξη της εντυπωσιακής αυτής νέας τεχνολογίας, η εταιρία χρησιμοποίησε μία BMW i3 δείχνοντας πόσο ευκολότερη θα είναι η ζωή έχοντας την δυνατότητα να παρκάρεις και να ξεπαρκάρεις ουσιαστικά με μία κίνηση.

 

Close

 

Βέβαια η χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος βοηθάει ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη τεχνολογία να αναδείξει την χρηστικότητα της, κάτι που δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι εφικτό σε ένα σύνολο με θερμικό κινητήρα. 

Close

Η εταιρία για την ώρα δεν έχει ανακοινώνει εάν θα βγει η συγκεκριμένη τεχνολογία στην παραγωγή ή το πιθανό κόστος της, όμως εφόσον σταδιακά τα ηλεκτρικά μοντέλα θα κυριαρχήσουν στη ζωή μας, γιατί να μην είναι ευκολότερο και το παρκάρισμα με τη χρήση τέτοιον λειτουργιών;

Μία ακόμη περίπτωση που αποδεικνύει πως η ηλεκτροκίνηση έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην αυτοκίνηση και η επένδυση σε αυτή μπορεί να μας προσφέρει νέες δυνατότητες και σίγουρα πιο μανιτζέβελα μοντέλα.