Τεχνολογία

14 Sep, 2022 Ώρα 13:02

Το πρωτοποριακό σύστημα πλοήγησης της Jaguar / Land Rover

Thumbnail

Η Jaguar Land Rover προσφέρει στους πελάτες ακριβή πλοήγηση ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες, καθιστώντας την πρώτη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων που ενσωματώνει την παγκόσμια τεχνολογία εντοπισμού what3words. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σε οχήματα που βρίσκονται ήδη στο δρόμο μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού over-the-air (SOTA). Το what3words έχει χωρίσει την υδρόγειο σε ένα πλέγμα τετράγωνων διαστάσεων 3m x 3m και έδωσε στο κάθε ένα έναν μοναδικό συνδυασμό τριών λέξεων. Μέσω της τεχνολογίας ‘always-on’, η οποία λειτουργεί χωρίς την ανάγκη σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, νέοι και υπάρχοντες πελάτες θα μπορούν να  δέχονται οδηγίες προς οποιαδήποτε ακριβή τοποθεσία στον κόσμο χρησιμοποιώντας μόνο τρεις λέξεις.

Close

 

 

Η κίνηση αυτή είναι μέρος της τελευταίας αναβάθμισης SOTA που προσφέρεται φέτος στους πελάτες της. Και αυτό ακολουθεί την προηγούμενη ενημέρωση που έδωσε, σε περισσότερους από 200.000 κατόχους Jaguar και Land Rover, πρόσβαση στο Amazon Alexa. Συνολικά, η Jaguar Land Rover έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια ενημερώσεις σε  οχήματα και περισσότερες από τρία εκατομμύρια ενημερώσεις μονάδας ελέγχου κινητήρα ως μέρος της συνδεδεμένης ικανότητάς της να προσφέρει σύγχρονες λύσεις στους πελάτες.

 

Close

 

Μόλις ενημερωθεί, το σύστημα επιτρέπει στους πελάτες να εισάγουν τις διευθύνσεις what3words απευθείας στη γραμμή πλοήγησης του συστήματος Infotainment Pivi Pro. Η ενσωμάτωση έχει παραδοθεί από την HERE Technologies, τον συνεργάτη πλοήγησης της Jaguar Land Rover τα τελευταία 25 χρόνια. Οι ολοκληρωμένες, συνδεδεμένες υπηρεσίες οδήγησης του HERE περιλαμβάνουν καθοδήγηση στροφή προς στροφή, κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και στάθμευση εντός και εκτός δρόμου που επιτρέπουν μια εξατομικευμένη εμπειρία, καθοδηγώντας διαισθητικά τους οδηγούς σε ολόκληρο το ταξίδι τους. Το ενσωματωμένο what3words είναι διαθέσιμο σε όλα τα νέα και υπάρχοντα οχήματα Jaguar και Land Rover που διαθέτουν το προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας Pivi Pro.

28 Sep, 2022 Ώρα 16:38

Το επαναστατικό Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη DCT για τις μοτοσυκλέτες της Honda

Thumbnail

Πριν από δώδεκα περίπου χρόνια η Honda παρουσίασε για πρώτη φορά η τεχνολογία Κιβωτίου Διπλού Συμπλέκτη και από τότε, το DCT της Honda παραμένει μοναδικό στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Συνολικά, πάνω από 150.000 μοτοσυκλέτες με DCT έχουν πουληθεί στην Ευρώπη εφοδιασμένες με το DCT. Η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας, με βελτιώσεις στη ομαλή διαδικασία και συγχρονισμό των αλλαγών και τις απαραίτητες προσαρμογές σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά οδήγησης μίας ευρείας γκάμας διαφορετικών μοντέλων. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η προσθήκη ενός ‘διακόπτη G’ για συνθήκες εκτός δρόμου στην Africa Twin και το X-ADV, και ο συγχρονισμός με τα Hill Start Assist, Walking Mode και Idling Stop στην ναυαρχίδα GL1800 Gold Wing.

Close

 

 

Το DCT είναι ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το σύστημα αποτελείται από ένα ζεύγος ανεξάρτητων σετ συμπλεκτών τοποθετημένων σε μία μονάδα. Ο κάθε συμπλέκτης ελέγχεται ανεξάρτητα από το δικό του ηλεκτροϋδραυλικό κύκλωμα και είναι συνδεδεμένος με διαφορετικά σετ σχέσεων. Ο ένας συμπλέκτης χρησιμοποιείται για την εκκίνηση και ελέγχει τη μετάδοση για τις σχέσεις 1, 3 και 5, ενώ ο άλλος αντίστοιχα τη 2η, 4η και 6η σχέση. Αυτό σημαίνει ότι η «επόμενη» σχέση είναι ήδη επιλεγμένη, και απλά με την αλλαγή «αναλαμβάνει» ο ανάλογος συμπλέκτης. Οι αλλαγές σχέσεων γίνονται είτε στο μηχανικό πρόγραμμα από τον αναβάτη χρησιμοποιώντας τους διακόπτες τύπου ‘paddle-shift’ αριστερά στο τιμόνι, ή στο αυτόματο πρόγραμμα, σύμφωνα με χαρτογράφηση που λαμβάνει υπόψη ενημερωμένες παραμέτρους, όπως ταχύτητα οχήματος, στροφές κινητήρα και γωνία ανοίγματος γκαζιού. Σε κάθε περίπτωση, καταργούνται η μανέτα συμπλέκτη και ο λεβιές ταχυτήτων στο πόδι. Κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής, καθώς αποσυνδέεται ένας συμπλέκτης, ο άλλος εμπλέκει την επιθυμητή σχέση, διασφαλίζοντας μία συνεχή, ταχύτατη και ομαλή διαδικασία, χωρίς να διακόπτεται η μετάδοση ισχύος στον πίσω τροχό. Πέρα από τα φυσικά πλεονεκτήματα στη σπορ οδήγηση, το DCT επιτρέπει επίσης στον αναβάτη να εστιάζει περισσότερο στη γραμμή οδήγησης, στα σημεία φρεναρίσματος, στις στροφές και την επιτάχυνση. Επιπλέον, η κόπωση του αναβάτη μειώνεται, η οδήγηση στη πόλη είναι πιο άνετη , δεν υπάρχει το άγχος τους σβησίματος, ενώ περιορίζονται και οι διαμήκεις κλίσεις της μοτοσυκλέτας κατά τις αλλαγές σχέσεων.

 

Close