Τεχνολογία

16 Feb, 2022 Ώρα 08:28

Σε ποιό αυτοκίνητο ανήκει αυτό το τεράστιο in-vehicle infotainment σύστημα;

Thumbnail

Το προηγμένο σύστημα IVI που διαθέτει οθόνη αφής «Pillar to Pillar»  το γνωρίζετε; Μάλλον όχι αφού είναι εντελώς καινούργιο και θα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό στο μοντέλο του 2022 EQS EV sedan της Mercedes-Benz. Το νέο  premium σύστημα In-Vehicle Infotainment (IVI) της LG Electronics (LG), με την «Pillar to Pillar» (P2P) οθόνη του ενσωματώνεται στην MBUX Hyperscreen, η οποία εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό.

Close

 

 

Με μοναδικό concept για τον εσωτερικό χώρο και ένα επαναστατικό σύστημα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής (human-machine interface) που διαθέτει, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα πολυτελείας της Mercedes-Benz AG αναδεικνύει τις φουτουριστικές τάσεις στον σχεδιασμό ηλεκτρικών οχημάτων και αποκαλύπτει ένα συναρπαστικό όραμα για τον μέλλον του mobility. 

Η HyperscreenMBUX παρουσιάστηκε από τη Mercedes-Benz AG στην CES το 2021 και αποτελείται από τρεις οθόνες, μία οθόνη  LCD - την ICD (Instrument Cluster Display) -  και δύο OLED - την CID (Central Information Display) και την CDD (Co-Driver Display) -  τοποθετημένες κάτω από ένα περίβλημα από ενισχυμένο γυαλί, ώστε να δημιουργούν την αίσθηση μιας  ενιαίας, συνεχόμενης οθόνης. 

Close

 

 

Το σύστημα IVI της LG σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες της Mercedes-Benz AG, με κυρτό και πανοραμικό σχεδιασμό, που ταιριάζει με το εξαιρετικά κομψό sedan όχημα. Σε στενή συνεργασία, οι μηχανικοί της LG και της Mercedes-Benz AG, αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα των οθονών για οχήματα, όπως πίνακες οργάνων, ταμπλό και συστήματα πλοήγησης, παρέχοντας στους οδηγούς και τους επιβάτες μεγαλύτερη ευκολία και έλεγχο της οδικής τους εμπειρίας.

Το υψηλής αισθητικής σύστημα IVI στο Mercedes-Benz EQS EV ανεβάζει τον πήχη, όχι μόνο όσον αφορά στην ευκολία χρήσης του, αλλά και στον παράγοντα της ασφάλειας, αφού διαθέτει νέες τεχνολογίες με αποδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτούμενες προδιαγραφές για μετωπικές και λοιπές συγκρούσεις.

16 Oct, 2023 Ώρα 13:45

Πως θα υποδεχθούν οι Κύπριοι τα φανάρια με τεχνητή νοημοσύνη;

Thumbnail

Το καινοτόμο πρόγραμμα Green Light της Google μεταμορφώνει τη διαχείριση της αστικής κυκλοφορίας, με στόχο την ανακούφιση των οδηγών από την κούραση του μποτιλιαρίσματος και τον περιορισμό της ρύπανσης.

Close

Αξιοποιώντας τεράστια σύνολα δεδομένων από τους χάρτες Google και χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, ο τεχνολογικός γίγαντας βελτιστοποιεί τις διαμορφώσεις των φωτεινών σηματοδοτών χωρίς να απαιτούνται δαπανηρές αναβαθμίσεις των υποδομών.

Το σύστημα αναλύει τις δομές των διασταυρώσεων, τα μοτίβα κυκλοφορίας και τα χρονοδιαγράμματα των φωτεινών σηματοδοτών, δημιουργώντας συστάσεις για τους τοπικούς μηχανικούς κυκλοφορίας.

Close

Αυτές οι προτάσεις, που κυμαίνονται από την προσαρμογή της διάρκειας των κόκκινων φαναριών έως τον συγχρονισμό πολλαπλών διασταυρώσεων, δημιουργούν “κύματα πράσινων φαναριών” που μειώνουν αποτελεσματικά την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους που βασίζονται σε αισθητήρες ή χειροκίνητες μετρήσεις οχημάτων, η προσέγγιση της Google προσφέρει μια βελτιωμένη λύση.

Close

Το έργο έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε 12 πόλεις παγκοσμίως, όπως το Σιάτλ, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Αμβούργο, επηρεάζοντας 30 εκατομμύρια μηνιαίες μετακινήσεις αυτοκινήτων.

Τα πρώτα δοκιμαστικά αποτελέσματα καταδεικνύουν μια πιθανή μείωση κατά 30% στα μποτιλιαρίσματα, με αποτέλεσμα μια αξιοσημείωτη μείωση κατά 10% στις εκπομπές ρύπων στις διασταυρώσεις.

Η Google σχεδιάζει να επεκτείνει την πρωτοβουλία το 2024, ενθαρρύνοντας τους μηχανικούς κυκλοφορίας των πόλεων παγκοσμίως να ενταχθούν στη λίστα αναμονής για την εφαρμογή της.

 

Πηγή: Newsauto.gr