Τεχνολογία

01 Nov, 2019 Ώρα 12:25

Στο.. έξυπνο εργοστάσιο της Lassa όλα γίνονται αυτόματα και χωρίς λάθη

Thumbnail

Στο “έξυπνο” εργοστάσιο της Lassa Tyres, που αποτελεί μια από κοινού επένδυση της Sabancı Holding και της Bridgestone Corporation ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, παράγονται ελαστικά που διατίθενται σε  56 χώρες.

Close

Η δεύτερη μονάδα παραγωγής της Lassa Tyres, αποτελεί πρότυπο εφαρμογής του Industry 4.0 και μπορεί να παράγει 4,2 εκατομμύρια ελαστικά, σε πλήρη παραγωγική ικανότητα.

Τα ελαστικά που παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο,  σχεδόν ποτέ δεν αγγίζουν το έδαφος, χάρη στο  πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα μεταφοράς. Η διπλή ψηφιακή ρύθμιση σε περιβάλλον κυβερνοχώρου,  επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν  τα ελαστικά εξ αποστάσεως και να παρεμβαίνουν σε τυχόν προβλήματα, το πολύ εντός 2 λεπτών.

Close

Τα ελαστικά παράγονται με μηδέν ελαττώματα, γεγονός  που  προσθέτει  και περιβαλλοντική αξία, καθώς  καταναλώνεται 30% λιγότερη ενέργεια.  Πιθανή δυσλειτουργία του εξοπλισμού, μπορεί να προβλεφθεί χάρη  στο  “προνοητικό”  σύστημα συντήρησης.

Τα έξυπνα οχήματα του εργοστασίου αναγνωρίζουν ακόμα και το προσωπικό και κατά συνέπεια ρυθμίζουν τις ταχύτητές τους και βελτιστοποιούν τη διαδρομή τους. Οι πρώτες ύλες μεταφέρονται με σύστημα κλειστού κυκλώματος και οι ηλιακοί συλλέκτες, που είναι εγκατεστημένοι στο διοικητικό κτήριο,  βοηθούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, το νερό από τις  βροχοπτώσεις και από τα υγρά απόβλητα διοχετεύεται  πίσω στο σύστημα.

Close

 

28 Jan, 2020 Ώρα 23:11

Αυτό το όχημα γράφτηκε στο βιβλίο Guinness

Thumbnail

Ο Jonathan Tippett είναι από το Βανκούβερ του Καναδά και μαζί με την ομάδα του εξέλιξαν ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα που συνδυάζει άνθρωπο και μηχανή. Όπως θα δείτε σχεδίασε το μεγαλύτερο εξω-σκελετικό... τετρόποδο στον κόσμο, τον οποίο ονόμασε PROSTHESIS.

Close

Το PROSTHESIS έχει ύψος 3,96 μέτρα, 5,1 μέτρα μήκος  και πλάτος 5,51 μέτρα. Το σώμα και τα πόδια του έχουν κατασκευαστεί από σωλήνες χάλυβα Chromoly υψηλής αντοχής, ένα υλικό υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιείται συνήθως στην αεροδιαστημική και τη βιομηχανία αυτοκινήτων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Το μηχάνημα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εσωτερικό πιλότο...

Δείτε το video και... προσοχή μη το συναντήσετε στο δρόμο!

Close

 

 

Close