Τεχνολογία

01 Nov, 2019 Ώρα 12:25

Στο.. έξυπνο εργοστάσιο της Lassa όλα γίνονται αυτόματα και χωρίς λάθη

Thumbnail

Στο “έξυπνο” εργοστάσιο της Lassa Tyres, που αποτελεί μια από κοινού επένδυση της Sabancı Holding και της Bridgestone Corporation ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, παράγονται ελαστικά που διατίθενται σε  56 χώρες.

Close

Η δεύτερη μονάδα παραγωγής της Lassa Tyres, αποτελεί πρότυπο εφαρμογής του Industry 4.0 και μπορεί να παράγει 4,2 εκατομμύρια ελαστικά, σε πλήρη παραγωγική ικανότητα.

Τα ελαστικά που παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο,  σχεδόν ποτέ δεν αγγίζουν το έδαφος, χάρη στο  πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα μεταφοράς. Η διπλή ψηφιακή ρύθμιση σε περιβάλλον κυβερνοχώρου,  επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν  τα ελαστικά εξ αποστάσεως και να παρεμβαίνουν σε τυχόν προβλήματα, το πολύ εντός 2 λεπτών.

Close

Τα ελαστικά παράγονται με μηδέν ελαττώματα, γεγονός  που  προσθέτει  και περιβαλλοντική αξία, καθώς  καταναλώνεται 30% λιγότερη ενέργεια.  Πιθανή δυσλειτουργία του εξοπλισμού, μπορεί να προβλεφθεί χάρη  στο  “προνοητικό”  σύστημα συντήρησης.

Τα έξυπνα οχήματα του εργοστασίου αναγνωρίζουν ακόμα και το προσωπικό και κατά συνέπεια ρυθμίζουν τις ταχύτητές τους και βελτιστοποιούν τη διαδρομή τους. Οι πρώτες ύλες μεταφέρονται με σύστημα κλειστού κυκλώματος και οι ηλιακοί συλλέκτες, που είναι εγκατεστημένοι στο διοικητικό κτήριο,  βοηθούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, το νερό από τις  βροχοπτώσεις και από τα υγρά απόβλητα διοχετεύεται  πίσω στο σύστημα.

Close

 

02 Jul, 2020 Ώρα 22:22

Νέο cruise control για μοτοσικλέτες που προσαρμόζεται ανάλογα με την ταχύτητα

Thumbnail

To active cruise control με αυτόματη προσαρμογή στην ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος είναι ένα σύστημα το οποίο προσφέρεται για τα αυτοκίνητα εδώ και αρκετά χρόνια, όχι όμως για τις μοτοσικλέτες. Ωστόσο, με το Active Cruise Control (ACC), η BMW Motorrad σύντομα θα προσφέρει στους αναβάτες αυτό το είδος υποβοήθησης που θα επαναπροσδιορίσει την εμπειρία οδήγησης μιας μοτοσικλέτας.

Close

Το ACC είναι ένα καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης αναβάτη που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Bosch. Η πολυετής εμπειρία από τα συστήματα υποβοήθησης των επιβατικών αυτοκινήτων και των δύο εταιρειών έτυχε επιλεκτικής εφαρμογής για χρήση σε μοτοσικλέτες.

_

Close

 

Άνεση

Close

Το εν λόγω σύστημα προσφέρει μέγιστη άνεση για απαιτητικούς αναβάτες μοτοσικλετών τουρισμού, προσαρμόζοντας αυτόματα την ταχύτητα που έχει ορίσει ο αναβάτης και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα της μοτοσικλέτας όταν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειώνεται, ώστε να διατηρείται η απόσταση που έχει ορίσει ο αναβάτης.

_

 

Εύκολη ρύθμιση

Αυτή η απόσταση μπορεί να αλλάζει σε τρία στάδια. Τόσο η ταχύτητα οδήγησης όσο και η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ρυθμίζεται άνετα μέσω ενός μπουτόν. Οι εκάστοτε ρυθμίσεις εμφανίζονται στην TFT οθόνη του πίνακα οργάνων. Το νέο BMW Motorrad ACC έχει δύο επιλέξιμα προφίλ ελέγχου: άνετο ή δυναμικό, με ανάλογη συμπεριφορά κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση. Ο έλεγχος απόστασης μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί ώστε να χρησιμοποιηθεί το Dynamic Cruise Control (DCC).

Όταν η μοτοσικλέτα στρίβει, η ταχύτητα μειώνεται αυτόματα από το ACC εάν είναι απαραίτητο ώστε να επιτυγχάνεται μία άνετη γωνία κλίσης. Ωστόσο, με την αύξηση της γωνίας κλίσης, το δυναμικό φρενάρισμα και η επιτάχυνση περιορίζονται προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα και να μην επηρεαστεί η άνεση του αναβάτη από ένα απότομο φρενάρισμα ή επιτάχυνση.