01 Νοε., 2019 Ώρα 12:25

Στο.. έξυπνο εργοστάσιο της Lassa όλα γίνονται αυτόματα και χωρίς λάθη

Thumbnail

Στο “έξυπνο” εργοστάσιο της Lassa Tyres, που αποτελεί μια από κοινού επένδυση της Sabancı Holding και της Bridgestone Corporation ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, παράγονται ελαστικά που διατίθενται σε  56 χώρες.

Η δεύτερη μονάδα παραγωγής της Lassa Tyres, αποτελεί πρότυπο εφαρμογής του Industry 4.0 και μπορεί να παράγει 4,2 εκατομμύρια ελαστικά, σε πλήρη παραγωγική ικανότητα.

Close

Τα ελαστικά που παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο,  σχεδόν ποτέ δεν αγγίζουν το έδαφος, χάρη στο  πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα μεταφοράς. Η διπλή ψηφιακή ρύθμιση σε περιβάλλον κυβερνοχώρου,  επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν  τα ελαστικά εξ αποστάσεως και να παρεμβαίνουν σε τυχόν προβλήματα, το πολύ εντός 2 λεπτών.

Τα ελαστικά παράγονται με μηδέν ελαττώματα, γεγονός  που  προσθέτει  και περιβαλλοντική αξία, καθώς  καταναλώνεται 30% λιγότερη ενέργεια.  Πιθανή δυσλειτουργία του εξοπλισμού, μπορεί να προβλεφθεί χάρη  στο  “προνοητικό”  σύστημα συντήρησης.

Close

Τα έξυπνα οχήματα του εργοστασίου αναγνωρίζουν ακόμα και το προσωπικό και κατά συνέπεια ρυθμίζουν τις ταχύτητές τους και βελτιστοποιούν τη διαδρομή τους. Οι πρώτες ύλες μεταφέρονται με σύστημα κλειστού κυκλώματος και οι ηλιακοί συλλέκτες, που είναι εγκατεστημένοι στο διοικητικό κτήριο,  βοηθούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, το νερό από τις  βροχοπτώσεις και από τα υγρά απόβλητα διοχετεύεται  πίσω στο σύστημα.

 

Close