08 Μαΐ., 2019 Ώρα 21:15

Τι άλλο θα δούμε - Καροτσάκι super market με τεχνολογία από αυτοκίνητα!

Thumbnail

Ένα πρωτότυπο καρότσι του super market που ενσωματώνει αισθητήρες όπως τα αυτοκίνητα, ανιχνεύοντας εμπόδια και ανθρώπους κατασκεύασε η Ford. Με λίγα λόγια σε περίπτωση που... διαπιστώσει επικείμενη σύγκρουση με ένα ράφι, για παράδειγμα, φρενάρει αυτόματα.

Πρόκειται για το “Self-Braking Trolley” το οποίο φέρει τεχνολογίες από αυτοκίνητα της Ford όπως εκείνες που συναντά κανείς στη γκάμα του νέου Focus και βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τα ατυχήματα στο δρόμο.

Close

_

Η τεχνολογία Pre-Collison Assist που διατίθεται στα περισσότερα μοντέλα Ford και είναι στάνταρ στα νέα Focus και Focus Active, χρησιμοποιεί μία εμπρόσθια κάμερα σε συνδυασμό με ραντάρ, προκειμένου να ανιχνεύει αυτοκίνητα, πεζούς και δικυκλιστές στο δρόμο ενεργοποιώντας αυτόματα τα φρένα, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

Close

Το πρωτοποριακό “Self-Braking Trolley” χρησιμοποιεί με τη σειρά του έναν αισθητήρα για να πετύχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα έχοντας την ικανότητα όχι μόνο να ανιχνεύει ανθρώπους και αντικείμενα, αλλά και να φρενάρει αυτόματα, εάν διαπιστώσει επικείμενη σύγκρουση.

_

Close

Σε πρωτότυπη προς το παρόν μορφή, το επαναστατικό “Self-Braking Trolley” αποτελεί μία εφεύρεση της σειράς Ford Interventions επιστρατεύοντας για την επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τα αυτοκίνητα παραγωγής της Ford.