Τuning

27 May, 2019 Ώρα 13:48

Η νέα Supra είναι "Tuner Friendly"

Thumbnail

Αυτό ξεκαθάρισε ο αρχιμηχανικός της Supra, Tetsuya Tata, σε συνεντευξή του. Η Toyota το είχε κατά νου όταν σχεδίαζε το mk5. Χαρακτηριστικά που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του.

Close

 

 

H Toyota σχεδίασε τον μπροστά προφυλακτήρα να έχει μεγάλες εισαγωγές αέρα, προκειμένου να διασφαλίσει πως αν κάποιος βελτιώσει τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο turbo κινητήρα, τότε αυτός να τροφοδοτείται από επαρκή ποσότητα αέρα.

 

Αυτές οι εισαγωγές δεν ανοικτές στο μοντέλο που βγαίνει από το εργοστάσιο, αφού καλύπτονται από μαύρα προστατευτικά πλαστικά, τα οποία ωστόσο μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες εισαγωγές χωρίς τα καπάκια, αυξάνοντας έτσι τον αέρα που πηγαίνει στον κινητήρα.

Επίσης η Toyota σχεδίασε εισαγωγές αέρα στα μπροστινά φτερά και κάτω από τα φωτιστικά σώματα. Και αυτές οι εισαγωγές είναι κλειστές από το εργοστάσιο, αλλά μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες με ανοίγματα, ώστε να ψύχονται τα φρένα, να βελτιώνεται η αεροδυναμική και να μειώνεται η θερμοκρασία κάτω από το καπό. Αντίστοιχες εισαγωγές αέρα υπάρχουν και για τα πίσω φρένα, με τις εισαγωγές αυτές να βρίσκονται στις πόρτες.

Close

 

 

Η ιαπωνική εταιρία προνόησε και για την πρόσθετη ψύξη του διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και έτσι άφησαν χώρο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί ένα ψυγείο με όλες τις σωληνώσεις του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουν δημιουργήσει και την βάση για να εγκατασταθούν αυτά.

Η Toyota έχει κάνει τις απαιτούμενες ενισχύσεις για να μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια μια μεγάλη πίσω αεροτομή, με το αυτοκίνητο να διαθέτει ακόμη και τις τρύπες που θα βιδώσει η μπάρα θόλων, αλλά και ένα πρόσθετο intercooler.

 

Tags
22 Jan, 2021 Ώρα 09:23

Αυτή είναι μια Manhart MH2 GTR

Thumbnail

Η Manhart βελτιώνει την BMW M2 CS δυναμώνοντας τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα, κάνοντάς τον να αποδίδει 600 άλογα με 830 Nm ροπής, όταν από το εργοστάσιο αποδίδει 450 άλογα και 550 Nm ροπή. Η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα προήλθε από την τοποθέτηση νέας εισαγωγής αέρα, νέας εξάτμισης και νέου προγράμματος.

Close

 

 

Τα 0-100 χμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, με τον βελτιωτικό οίκο να τοποθετεί αεραγωγούς -τύπου GT3 RS- στα εμπρός φτερά, νέο πίσω διαχύτη, μπροστινό splitter, μεγάλη αεροτομή, ζάντες 20″ και χαμηλότερη ανάρτηση κατά 20 χλστ. της H&R.

 

Close

 

Σύμφωνα με την Manhart, το κόστος του πακέτου που φοράει το αυτοκίνητο των φωτογραφιών ανέρχεται στη Γερμανία σε €38.919,50.