Video

23 Feb, 2023 Ώρα 09:21

Ανεξέλεγκτο Tesla προκαλεί πανικό στους δρόμους της Κίνας (βίντεο)

Thumbnail

Το ατύχημα συνέβη στις 17 Φεβρουαρίου στην πόλη Ρουιάν, που βρίσκεται στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Το πλάνα CCTV δείχνουν αρχικά τον οδηγό του σκούρου μπλε Tesla να περνάει με ταχύτητα πάνω από μια γέφυρα, σε σημείο που το όχημα αναπήδησε, αλλά παραδόξως δεν βγήκε εκτός πορείας.

Close

Στη συνέχεια, ο οδηγός του Tesla κατευθύνεται προς μια πολυσύχναστη διασταύρωση διατηρώντας την ίδια μεγάλη ταχύτητα και περνώντας χειρουργικά ανάμεσα από δύο λευκά αυτοκίνητα, τα οποία εάν πετύχαινε δεν θα είχαν καλή κατάληξη.

Η ξέφρενη πορεία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου τελικά θα σταματήσει όταν αρχικά θα χτυπήσει από πίσω ένα εν κινήσει λεωφορείο και στη συνέχεια σταματήσει εντελώς πάνω σε ένα παρκαρισμένο Audi. Τα πλάνα θυμίζουν αρκετά ένα παρόμοιο ατύχημα που συνέβη περίπου πριν μισό χρόνο ξανά στην Κίνα, με ανεξέλεγκτο Tesla που σκόρπισε τον θάνατο. Οι αρχικές αναφορές από την Κίνα υποστήριξαν ότι ο συνοδηγός του Model 3 τραυματίστηκε θανάσιμα στη σύγκρουση, αλλά αργότερα τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι επιβάτης και οδηγός, επέζησαν από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. Το Car News China σημειώνει ότι η τοπική αστυνομία δεν έχει σχολιάσει το δυστύχημα.

Close

Δεν είναι σαφές εάν η σύγκρουση προήλθε αποκλειστικά από αλόγιστη οδήγηση ή αν συνέβαλαν άλλοι παράγοντες, όπως πιθανά προβλήματα με το ίδιο το αυτοκίνητο. «Είμαστε πολύ λυπημένοι για αυτό το ατύχημα», δήλωσε εκπρόσωπος της Tesla China μετά το συμβάν.«Κατανοούμε την ανησυχία όλων για αυτό το ατύχημα. Προς το παρόν, τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την τοπική τροχαία με την οποία έχουμε πλήρη συνεργασία. Επίσης, μην πιστεύετε και διαδίδετε μη επαληθευμένες πληροφορίες."

 

Close
28 Mar, 2023 Ώρα 09:22

Δες το Pininfarina Battista να πιάνει 358 χλμ/ώρα, σημειώνοντας νέα παγκόσμια ρεκόρ (βίντεο)

Thumbnail

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Automobili Pininfarina έκανε γνωστό ότι το Battista έσπασε μια σειρά από ρεκόρ ταχύτητας στις εγκαταστάσεις δοκιμών Natrax της Ινδίας, που έγιναν πριν λίγες ημέρες.

Close

Τώρα, θα δεις ένα video που δημοσιεύτηκε χθες με τον τρόπο που επιτεύχθηκαν αυτά τα ρεκόρ, και πιο συγκεκριμένα το Battista -φορώντας τα Michelin Pilot Sport Cup 2R ελαστικά- έγινε το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο στο 1/4 του μιλίου (402 μέτρα) και στο 1/2 μιλίου (804 μέτρα), καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα του VBox, το πρώτο ολοκληρώθηκε σε 8,55 δευτ. και το δεύτερο σε 13,38 δευτ. Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ για το 1/4 του μιλίου του είχε το Rimac Nevera με 8,58 δευτ.

 

Close

 

Πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού ιταλικού hypercar ήταν ο οδηγός εξέλιξης της Pininfarina, Stefano Costa, ενώ στις δοκιμές συμμετείχαν και δημοσιογράφοι του Autocar Ινδίας, καθώς στόχος της εταιρίας ήταν να παρουσιαστεί ότι η εξαιρετική απόδοση του αυτοκινήτου είναι προσβάσιμη σε όλους τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς.

Close

 

 

Επιπλέον, έγιναν δοκιμές για επίτευξη τελικής ταχύτητας για το Battista από τους δημοσιογράφους του παραπάνω μέσου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τα Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Michelin. Ο Hormazd Sorabjee κατάφερε να δει με ευκολία ταχύτητα 358,03 χλμ./ώρα στην πίστα, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην Ινδία των 332 χλμ./ώρα, με την Renuka Kirpalani να “πιάνει” τα 357,10 χλμ./ώρα, σημειώνοντας το ρεκόρ για την ταχύτερη Ινδή οδηγό στον κόσμο.

Και τα δύο αυτά ρεκόρ ταχύτητας επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ινδίας (FMSCI), τον ινδικό αθλητικό οργανισμό που συνδέεται με τη FIA.

 

Πηγή: Autoblog.gr