Video

23 Feb, 2023 Ώρα 09:21

Ανεξέλεγκτο Tesla προκαλεί πανικό στους δρόμους της Κίνας (βίντεο)

Thumbnail

Το ατύχημα συνέβη στις 17 Φεβρουαρίου στην πόλη Ρουιάν, που βρίσκεται στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Το πλάνα CCTV δείχνουν αρχικά τον οδηγό του σκούρου μπλε Tesla να περνάει με ταχύτητα πάνω από μια γέφυρα, σε σημείο που το όχημα αναπήδησε, αλλά παραδόξως δεν βγήκε εκτός πορείας.

Close

Στη συνέχεια, ο οδηγός του Tesla κατευθύνεται προς μια πολυσύχναστη διασταύρωση διατηρώντας την ίδια μεγάλη ταχύτητα και περνώντας χειρουργικά ανάμεσα από δύο λευκά αυτοκίνητα, τα οποία εάν πετύχαινε δεν θα είχαν καλή κατάληξη.

Η ξέφρενη πορεία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου τελικά θα σταματήσει όταν αρχικά θα χτυπήσει από πίσω ένα εν κινήσει λεωφορείο και στη συνέχεια σταματήσει εντελώς πάνω σε ένα παρκαρισμένο Audi. Τα πλάνα θυμίζουν αρκετά ένα παρόμοιο ατύχημα που συνέβη περίπου πριν μισό χρόνο ξανά στην Κίνα, με ανεξέλεγκτο Tesla που σκόρπισε τον θάνατο. Οι αρχικές αναφορές από την Κίνα υποστήριξαν ότι ο συνοδηγός του Model 3 τραυματίστηκε θανάσιμα στη σύγκρουση, αλλά αργότερα τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι επιβάτης και οδηγός, επέζησαν από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. Το Car News China σημειώνει ότι η τοπική αστυνομία δεν έχει σχολιάσει το δυστύχημα.

Close

Δεν είναι σαφές εάν η σύγκρουση προήλθε αποκλειστικά από αλόγιστη οδήγηση ή αν συνέβαλαν άλλοι παράγοντες, όπως πιθανά προβλήματα με το ίδιο το αυτοκίνητο. «Είμαστε πολύ λυπημένοι για αυτό το ατύχημα», δήλωσε εκπρόσωπος της Tesla China μετά το συμβάν.«Κατανοούμε την ανησυχία όλων για αυτό το ατύχημα. Προς το παρόν, τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την τοπική τροχαία με την οποία έχουμε πλήρη συνεργασία. Επίσης, μην πιστεύετε και διαδίδετε μη επαληθευμένες πληροφορίες."

 

Close
14 Jun, 2024 Ώρα 13:31

Aspark SP600: Έσπασε το ρεκόρ για το ηλεκτρικό με τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα (βίντεο)

Thumbnail

Ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι ένα άλλο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο να διεκδικήσει ένα από τα 24 ρεκόρ που κατέχει το κορυφαίο EV, Rimac Nevera. Μια λιγότερο γνωστή μάρκα κατέρριψε τώρα το παντοδύναμο κροατικό θηρίο. Στις 8 Ιουνίου, η ιαπωνική Aspark με το νέο SP600 πέτυχε ταχύτητα 438,7χλμ./ώρα σύμφωνα με το ενσωματωμένο Racelogic V-Box (26χλμ./ώρα περισσότερα από το Nevera).

Close

Κατασκευασμένο στην Ιταλία από την Manifattura Automobili Torino, το Aspark SP600 έφτασε στα όριά του στο πεδίο δοκιμών της ATP στο Papenburg. Πρόκειται για την ίδια γερμανική πίστα δοκιμών όπου το Nevera σημείωσε το προηγούμενο ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας το 2022 και 23 επιπλέον ρεκόρ την επόμενη χρονιά. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε τις δυνατότητες ενός hypercar χάρη σε ένα ζευγάρι ευθειών μήκους 3.8χλμ.

Πίσω από το τιμόνι του νέου βασιλιά της ταχύτητας του EV ήταν ο Marc Basseng, ο 45χρονος Γερμανός οδηγός αγώνων που έκανε ρεκόρ γύρου στο Nürburgring το 2010 με μια Pagani Zonda R, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε 6 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. Αυτός ο χρόνος γύρου βελτιώθηκε στη συνέχεια από άλλα αυτοκίνητα, και το AMG One κατέχει σήμερα τον τίτλο με γύρο 6:35. Το 2012, ο ίδιος Marc Basseng κέρδισε τον 24ωρο αγώνα αντοχής οδηγώντας ένα Audi R8 LMS ultra.

Close

 

 

Λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά διαφημίζεται ως ένα νέο εξελιγμένο όχημα και όχι ως παραλλαγή του προηγούμενου Owl. Περιγράφεται ως ένα πρωτότυπο με σκοπό την παραγωγή, εξοπλισμένο με ειδικά ελαστικά Bridgestone Potenza Race. Η απουσία πλευρικών καθρεπτών για να ξεκλειδώσει περισσότερη ταχύτητα μειώνοντας την αντίσταση, μας λέει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για όχημα με άδεια κυκλοφορίας.