Video

16 Jan, 2020 Ώρα 22:28

Απορίες και απαντήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πώς φορτίζουν, τι αυτονομία έχουν, πόσο καίνε...

Thumbnail

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους και όσο περνά ο καιρός θα βλέπουμε ακόμα περισσότερα. Είναι λογικό  λοιπόν οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν πολλά για την ηλεκτροκίνηση και να έχουν πολλές απορίες.

Close

Από το πως μπορεί να φορτίζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πόση ώρα απαιτείται για να γεμίσουν οι μπαταρίες, τι αυτονομία έχουν, αν είναι γρήγορα κ.ά. Στο παρακάτω video ο Βασίλης Σαρημπαλίδης δίνει απαντήσεις σε βασικές απορίες που έχουν οι περισσότεροι που ίσως να μην έχουν μπει ποτέ σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Στο συγκεκριμένο video θα δείτε το ηλεκτρικό BMW i3 που ήδη κυκλοφορεί αρκετά χρόνια στην παγκόσμια αγορά...

Close

 

 

Close
01 Aug, 2025 Ώρα 08:48

“Τρελάθηκε” ο Max Verstappen με τη νέα Ford Mustang GTD (βίντεο)

Thumbnail

Η Ford Mustang GTD κέρδισε τον τίτλο του ταχύτερου αμερικανικού αυτοκινήτου παραγωγής που έχει κάνει ποτέ γύρο στο Nürburgring πέρυσι. Το αυτοκίνητο αξίας 327.000 δολαρίων έχει πλέον κερδίσει και τον σεβασμό του τετράκις Πρωταθλητή Οδηγών της Formula 1. Η Ford Performance δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσίαζε την πρώτη φορά που ο Max Verstappen οδήγησε τη Mustang GTD. Ο ίδιος, παράλληλα με τους επαίνους του για το σύνολο των 826 ίππων, υπαινίχθηκε τους λόγους για τους οποίους θα παραμείνει στη Red Bull όταν η συνεργασία της ομάδας με τη Ford ξεκινήσει το 2026.

Close

Ο Verstappen οδήγησε την Mustang GTD στην πίστα Circuit du Grand Sambuc στη νότια Γαλλία με τον Chris Harris, δημοσιογράφο αυτοκινήτων και παρουσιαστή του Top Gear, στη θέση του συνοδηγού. Ενώ ο Harris εξέταζε την ιλιγγιώδη διαδικασία εγκλιματισμού του οδηγού της Red Bull στην πίστα, ο Verstappen έσπευσε να πει πόσο απόλαυσε τον ήχο του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα V8 5,2 λίτρων. Έτρεχε από apex σε apex με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Ο Ολλανδός περιέγραψε την Mustang GTD ως “ωραία και αγωνιστική. Νιώθεις την πρόσφυση. Η απόκριση των φρένων και των αλλαγών ταχυτήτων είναι εξαιρετική”.

Η δοκιμαστική οδήγηση της Mustang GTD ήταν πιθανώς μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής του Verstappen από την άτονη σεζόν του στην F1. Στα μισά της σεζόν, έχει μόνο δύο νίκες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Με την ξαφνική απόλυση του επικεφαλής της ομάδας Christian Horner και τη McLaren να μην έχει αντίπαλο, φαινόταν ότι ο Verstappen θα έψαχνε για μια έξοδο από την Red Bull Racing. Κυκλοφόρησαν εικασίες γύρω από μια πιθανή μεταγραφή στη Mercedes, καθώς οι οπαδοί παρακολούθησαν τα ιδιωτικά τζετ του επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff και του Verstappen σε μια εκδρομή διακοπών στη Σαρδηνία.

Close

 

Close