Video

03 Jun, 2022 Ώρα 15:49

Αυτό είναι το Nissan Navara-R! 1000 αλογάγια με VR38DETT! (βίντεο)

Thumbnail

Τον Απρίλιο του 2020 και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στην Μεγάλη Βρετανία, η αγωνιστική ομάδα του επαγγελματία drifter Steve “Baggsy” Biagioni, SB Motorsport, έκανε γνωστό ότι ξεκινά ένα project με βάση ένα Navara NP300, το οποίο θα διαθέτει κάτω από το καπό τον κινητήρα του GT-R (R35).

Close

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Navara-R και σήμερα το project είναι ολοκληρωμένο, με τον Βρετανό οδηγό να ανεβάζει πριν λίγες ώρες ένα teaser video στο οποίο μπορούμε να ακούσουμε τα “σκασίματα” της εξάτμισης του ιαπωνικού pickup, ενώ αναφέρει ότι αύριο θα δώσει περισσότερες πληροφορίες.

 

Close

 

Close

Όλες οι εργασίες έχουν γίνει από τους μηχανικούς της ομάδας του Biagioni, ο οποίος αναφέρει ότι ο κινητήρας που φέρει το Navara-R ονομάζεται VR41. Όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για έναν υπερκυβισμένο στα 4,1 λίτρα VR38DETT, με τους μηχανικούς της SB Motorsport να έχουν εργαστεί πάνω από 160 ώρες για να τον ολοκληρώσουν και η απόδοση του αγγίζει τα 1.000 άλογα.

 

 

Ο κινητήρας διαθέτει valve train της Supertech, εκκεντροφόρους της Tomei, μπουζόνια της ARP, γρανάζια της King Racing, εισαγωγή της ASNU, σωληνώσεις της SamcoSport, ψυγεία και intercooler της Forge Motorsport, πολλαπλή εξαγωγής και ολόσωμο σύστημα εξάτμισης της Walton Motorsport, δύο G30-660 turbo της Garrett, φίλτρα της K&N και wastegates της Turbosmart.

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους του τροχούς, ενώ αλλαγές φυσικά υπάρχουν και στο στήσιμο του ιαπωνικού pickup, καθώς υιοθετεί την ανάρτηση του GT-R, με τα αμορτισέρ και τα ελατήρια να είναι της ST Suspensions.

 

 

Σύμφωνα με την SB Motorsport, το project ξεκίνησε για να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική απραξία που είχε επιφέρει ο νέος κορωνοϊός, με το Navara R να φέρει πινακίδες κυκλοφορίας και όσο το δυνατόν περισσότερα από τα βασικά εξαρτήματα του pickup, με τον Biagioni να δηλώνει:

Με αυτήν την κατασκευή, ο στόχος είναι να διατηρήσουμε το Navara road-legal με όλες τις ευκολίες που προσφέρει το αυτοκίνητο, παρά να δημιουργήσουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με άδειο εσωτερικό.

30 Jun, 2022 Ώρα 13:14

Με μηδενική ορατότητα κερδίζει το Pikes Peak ο Robin Shute! (βίντεο)

Thumbnail

Ο Robin Shute είχε να αντιμετωπίσει φέτος σημαντικά καιρικά φαινόμενα στο Colorado Springs, όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο η ανάβαση του Pikes Peak. Ο θαρραλέος οδηγός δεν φαίνεται να πτοήθηκε ιδιαίτερα και δεν άφησε καθόλου να “αναπνεύσει” το δεξί πεντάλ του Wolf TSC.

Close

Για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Shute οδήγησε το Wolf TSC του 2018 (όπως έκανε πέρυσι και το 2019) και βγήκε νικητής. Όπως είναι λογικό, ο χρόνος που έκανε είναι ο πιο αργός (λόγω των καιρικών φαινομένων που αναφέραμε παραπάνω) και συγκεκριμένα σημείωσε 10:09.525.

Ο χρόνος είναι τόσο αυξημένος, επειδή πυκνή ομίχλη κάλυψε την περιοχή και ολόκληρη την πίστα των 20,4 χιλιομέτρων. Μάλιστα, όσο οι οδηγοί ανέβαιναν υψόμετρο, τόσο τα πράγματα ήταν χειρότερα με την ορατότητα να είναι μηδενική. Ο Shute ανέφερε ότι κάποιες στιγμές έβλεπε τις διαγραμμίσεις τελευταία στιγμή και ότι δεν προσπαθούσαν να αγωνιστούν πλέον, αλλά απλά να οδηγήσουν.

Close

Να θυμίσουμε ότι ο καλύτερος χρόνος της ανάβασης είναι 7:57.148.

 

Close