Η νέα Chevrolet Corvette ZR1 δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει επίσημα στους δρόμους, αλλά ήδη αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά αμερικανικά σπορ αυτοκίνητα όλων των εποχών. Αρχικά πέτυχε ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας στην οβάλ πίστα υψηλής ταχύτητας στο ATP Automotive Testing στο Papenburg της Γερμανίας, όμως το σερί των ρεκόρ συνεχίζεται.
Η Chevrolet εξαπέλυσε τη ZR1 σε πέντε από τις καλύτερες πίστες της Αμερικής: Road America, Road Atlanta, Virginia International Raceway (Full Course και Grand Course) και το Watkins Glen. Με υπαλλήλους και μηχανικούς της GM πίσω από το τιμόνι, η ZR1 κατέρριψε το ρεκόρ γύρου σε κάθε μία από τις παραπάνω πίστες.
Το όχημα διαθέτει έναν twin-turbo V8 κινητήρα 5,5 λίτρων που αποδίδει 1.079 ίππους και 1.121 Nm ροπής. Συνδέεται με ένα αναβαθμισμένο οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και η τιμή του θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. Πετυχαίνει το 0-100 σε 2.3 δευτ. ενώ στο 400άρι χρειάζεται μόλις 9,6 δευτερόλεπτα πιάνοντας ταχύτητα εξόδου 241χλμ./ώρα.
Ρεκόρ – Ρεκόρ – Ρεκόρ
Καταρρίπτοντας τα ρεκόρ ασταμάτητα, σε πίστες της Αμερικής. Μάλιστα να τονίσουμε πως το μοντέλο δεν κοστίζει εκατομμύρια, όπως άλλα hypercars, αλλά 175.000 δολάρια. Ακολουθεί η λίστα με τις πίστες και τους νέους χρόνους – ρεκόρ που κατέγραψε.
Road America 2:08.6
Road Atlanta 1:22.8
VIR Full Course 1:47.7
VIR Grand Course 2:32.3
Watkins Glen 1:52.7
Η Corvette ZR1 κατέρριψε το χρόνο γύρου της Porsche 911 GT3 RS στο Road America κατά πέντε δευτερόλεπτα (2:13,8) με τον επικεφαλής μηχανικό δυναμικής της Corvette, Brian Wallace, πίσω από το τιμόνι.\
Ο Chris Barber, επικεφαλής μηχανικός εξέλιξης της Corvette, κατέρριψε το ρεκόρ της GT2 RS στην Road Atlanta κατά δύο δευτερόλεπτα (1:24,8).
Εν τω μεταξύ, στη μεγάλη πίστα VIR, ο παγκόσμιος διευθυντής επιδόσεων οχημάτων Aaron Link ξεπέρασε την McLaren Senna των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων πίσω από το τιμόνι της ZR1 κατά δύο δευτερόλεπτα (2:34,9).

Τι γίνεται όταν δύο κορυφαία Koenigsegg έρθουν αντιμέτωπα; (βίντεο)
Για τους περισσότερους φίλους του αυτοκινήτου η οδήγηση ενός hypercar, πόσο μάλλον ενός όπως τα Koenigsegg Jesko και Regera, αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο.
Οπότε, για να αναπληρωθεί αυτή η ανικανοποίητη επιθυμία, βλέπουμε στο διαδίκτυο άλλους να απολαμβάνουν τις καταιγιστικές τους επιδόσεις.
Ένας εξ αυτών είναι ο Ματ Γουότσον του CarWow, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην πίστα δοκιμών της Koenigsegg για ένα drag race μεταξύ του Jesko Absolut και του Regera.
Το πρώτο είναι και το νεότερο της γκάμας. Εφοδιάζεται με τον θηριώδη 5λιτρο twin-turbo V8 της εταιρείας και έχει μέγιστη ισχύ 1.600 ίππων και 1.500 Nm όταν τροφοδοτείται με καύσιμα E85. Για την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς συνεργάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Και σαν να μην έφταναν αυτά τα χαρακτηριστικά, ζυγίζει μόλις 1.390 κιλά. Πρόκειται για ένα hypercar που το όνομά του τοποθετείται δίπλα σε άπιαστα ρεκόρ, όπως αυτό του κορυφαίου στον κόσμο που έχει ολοκληρώσει τα 0-400 χλμ./ ώρα. Διότι το έχει καταφέρει σε μόλις 27,83 δευτερόλεπτα!

Απέναντί του σε αυτό το drag race βρίσκει ένα άλλο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας, το Regera. Εφοδιάζεται επίσης με twin-turbo V8 των 5,0 λίτρων και επίσης λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του με καύσιμα E85.
Αλλά διαθέτει και υποβοήθηση τριών ηλεκτρικών μοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 1.500 ίππους και 2.000 Nm. Όλη αυτή η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου μίας σχέσης που συνδυάζεται με μετατροπέα ροπής.
Λόγω της υβριδικής υποβοήθησης, το Regera ζυγίζει 1.590 κιλά. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ικανότατο ολοκληρώνοντας τα 0-400 χλμ./ ώρα σε 28,81 δευτερόλεπτα.
Στο βίντεο που το CarWow δημοσιοποίησε, βλέπουμε έναν ξεκάθαρο νικητή, έπειτα από τέσσερις προσπάθειες από στάση και μερικές εν κινήσει.
Για να μην κάνουμε… spoiler, οι απαντήσεις βρίσκονται παρακάτω και ίσως να μην περιμένετε τόσο μεγάλη κυριαρχία εντός της «οικογένειας».
