Video

28 Mar, 2023 Ώρα 09:22

Δες το Pininfarina Battista να πιάνει 358 χλμ/ώρα, σημειώνοντας νέα παγκόσμια ρεκόρ (βίντεο)

Thumbnail

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Automobili Pininfarina έκανε γνωστό ότι το Battista έσπασε μια σειρά από ρεκόρ ταχύτητας στις εγκαταστάσεις δοκιμών Natrax της Ινδίας, που έγιναν πριν λίγες ημέρες.

Close

Τώρα, θα δεις ένα video που δημοσιεύτηκε χθες με τον τρόπο που επιτεύχθηκαν αυτά τα ρεκόρ, και πιο συγκεκριμένα το Battista -φορώντας τα Michelin Pilot Sport Cup 2R ελαστικά- έγινε το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο στο 1/4 του μιλίου (402 μέτρα) και στο 1/2 μιλίου (804 μέτρα), καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα του VBox, το πρώτο ολοκληρώθηκε σε 8,55 δευτ. και το δεύτερο σε 13,38 δευτ. Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ για το 1/4 του μιλίου του είχε το Rimac Nevera με 8,58 δευτ.

 

Close

 

Πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού ιταλικού hypercar ήταν ο οδηγός εξέλιξης της Pininfarina, Stefano Costa, ενώ στις δοκιμές συμμετείχαν και δημοσιογράφοι του Autocar Ινδίας, καθώς στόχος της εταιρίας ήταν να παρουσιαστεί ότι η εξαιρετική απόδοση του αυτοκινήτου είναι προσβάσιμη σε όλους τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς.

Close

 

 

Επιπλέον, έγιναν δοκιμές για επίτευξη τελικής ταχύτητας για το Battista από τους δημοσιογράφους του παραπάνω μέσου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τα Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Michelin. Ο Hormazd Sorabjee κατάφερε να δει με ευκολία ταχύτητα 358,03 χλμ./ώρα στην πίστα, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην Ινδία των 332 χλμ./ώρα, με την Renuka Kirpalani να “πιάνει” τα 357,10 χλμ./ώρα, σημειώνοντας το ρεκόρ για την ταχύτερη Ινδή οδηγό στον κόσμο.

Και τα δύο αυτά ρεκόρ ταχύτητας επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ινδίας (FMSCI), τον ινδικό αθλητικό οργανισμό που συνδέεται με τη FIA.

 

Πηγή: Autoblog.gr

23 Feb, 2024 Ώρα 13:23

Το κινέζικο Nio ET9 EV τινάζεται σαν… βρεγμένο σκυλί! (βίντεο)

Thumbnail

Στις χώρες με πολύ δυνατούς χειμώνες, οι… άσπρες μέρες είναι μια πολύ συνηθισμένη περίπτωση. Ωστόσο, όσο ωραίο μας φαίνεται εμάς να ξυπνάμε και να βλέπουμε τα πάντα χιονισμένα, άλλη τόση ταλαιπωρία ακολουθεί, ειδικά για εκείνους που το ζουν τακτικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ειδικά όσοι δεν έχουν στεγασμένο χώρο στάθμευσης, έχουν συνηθίσει να ξεχιονίζουν το αυτοκίνητο, μια διαδικασία που απαιτεί την απομάκρυνση του πυκνού χιονιού και το ξεπάγωμα των κρυστάλλων, για να μπορέσουν να οδηγήσουν. Και η Nio, η γνωστή μάρκα κατασκευής αυτοκινήτων από την Κίνα, τους το κάνει πιο εύκολο!

Close

Το Nio ET9 EV είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα παρουσιαστεί σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα. Η μάρκα το τοποθετεί ως ένα "ultra premium" αυτοκίνητο, άρα καταλαβαίνουμε ότι τοποθετείται στην κορυφαία κατηγορία της αυτοκίνησης, τόσο ως προς την τεχνολογία που θα ενσωματώνει, όσο πιθανότατα και στην… τιμή. Μια από τις καινοτομίες που φέρνει, χάρη στην επαναστατική ανάρτηση που εφοδιάζεται, είναι η αυτόματη λειτουργία αποχιονισμού. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τινάζεται σαν… βρεγμένος σκύλος ώστε το πολύ χιόνι να φύγει και ο οδηγός να έχει ευκολότερη δουλειά.

Μάλιστα, μαζί με τη θέρμανση των κρυστάλλων, επιταχύνει και τη διαδικασία αποθάμβωσης! Εδώ να θυμίσουμε ότι κατά την απομάκρυνση του χιονιού από το όχημα, ο οδηγός δεν πρέπει μόνο να καθαρίσει τα σημεία που πρέπει για να βλέπει (όπως για παράδειγμα τα τζάμια) αλλά όλο το αμάξωμα. Φανταστείτε να οδηγεί ο μπροστινός σας στον αυτοκινητόδρομο και να ξεκολλήσει μια μεγάλη μάζα χιονιού από το όχημά του, καταλήγοντας πάνω στο δικό σας ή ακόμη χειρότερα, στο παρμπρίζ… Στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα τυπικοί με αυτά τα θέματα, άρα η γρήγορη λειτουργία αποχιονισμού, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία!

Close