Video

07 Dec, 2022 Ώρα 18:27

Είδες το νέο Gymkhana; Αν όχι. Do it NOW! (βίντεο)

Thumbnail

Το 12ο Gymkhana ανέβηκε στο YouTube και πρωταγωνιστής δεν είναι ο Ken Block, αλλά ο Travis Pastrana που έχει αναλάβει τη θέση του Block από το προηγούμενο Gymkhana.

Close

Ο Pastrana οδηγεί ένα βελτιωμένο Subaru GL Wagon του 1983 που φέρει νέο bodyki, με το σώμα να είναι κατασκευασμένο από carbon. Επίσης έχει πλευρική απόληξη εξάτμισης, φαρδύτερα φτερά, ειδικά γραφικά, ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και μηχανικά φορά έναν τετρακύλινδρο boxer κινητήρα που αποδίδει 862 άλογα και συνδυάζεται με 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης.

Φέρει ενεργή αεροδυναμική, με την πίσω αεροτομή να λειτουργεί ως αερόφρενο. Οι σφυρήλατες ζάντες είναι της KMC και στο εσωτερικό συναντάμε νέο ταμπλό από μπλε carbon και ψηφιακό πίνακα οργάνων 12″ που έχει προγραμματιστεί να εμφανίζει ρετρό όργανα.

Close

 

08 Jun, 2023 Ώρα 18:44

Έσπασε τα χρονόμετρα η Ferrari στην «Πράσινη Κόλαση» (βίντεο)

Thumbnail

Πως τα φέρνει η Ιστορία μερικές φορές! Από όλες τις Ferrari με τους εκπληκτικούς V12 και τους αξέχαστους V8, χρειάστηκε να έρθει μία με έναν V6 και υβριδικό σύστημα κίνησης για να μπορέσει να ρίξει τον χρόνο κάτω από τα 7 λεπτά στον γύρο του Nurburgring.

Close

Σε αυτό το κλειστό κλαμπ μέχρι τώρα υπήρχαν 14 αυτοκίνητα, και η Ferrari 296 GTB με χρόνο 6:58,7 είναι πλέον το 15ο.

Είναι επίσης η πρώτη Ferrari παραγωγής που πέφτει κάτω από τα 7 λεπτά. Έχοντας στο τιμόνι τον Christian Gebhardt του Sport Auto ο οποίος γνωρίζει την πίστα απ’ έξω και ανακατωτά.

Close

Το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ είχε το πακέτο Assetto Fiorano και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Ο χρόνος που έκανε είναι 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερος από ό,τι κατάφερε με τη Ferrari 488 Pista, σε μία αντίστοιχη προσπάθεια το 2019.

Ο χρόνος σημαίνει ότι η 296 GTB είναι 0,5 δευτερόλεπτα πιο αργή από την Porsche 911 GT2 RS, την οποία ο Gebhart οδήγησε στην πίστα το 2018.

Close

Από την άλλη πλευρά, είναι περίπου ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την Lamborghini Aventador SuperVeloce LP750-4.

Βέβαια η Ferrari δεν συμμετέχει ενεργά στον άτυπο ανταγωνισμό για τον ταχύτερο γύρο στο Nurburgring, οπότε δεν γνωρίζουμε τι χρόνο θα μπορούσε να έχει η πολύ ισχυρότερη SF90.

Παρ’ όλα αυτά δείχνει τις δυνατότητες της εξακύλινδρης 296 GTB που με τα 830 άλογά της κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Ιδίως στο πακέτο Assetto Fiorano που διαθέτει αμορτισέρ Multimatic, μέρη του αμαξώματος από carbon και τα εξαιρετικά ελαστικά της Michelin.

 

 

Πηγή: Newsauto