Video

25 Jan, 2022 Ώρα 10:18

Ένα όχι και τόσο απλό VW Golf! (βίντεο)

Thumbnail

Οι μηχανικοί της drift team Maailmanlopun Vehkeet από την Φινλανδία θέλησαν να δουν πόσο μακριά μπορεί να πάει ένα Volkswagen Golf αναφορικά με τις δυνατότητες τους στο drifting. Και κάπου εδώ ξεκινούν οι μορφασμοί αφού τα στοιχεία του γερμανικού hatchback δεν προσφέρουν πολλά περιθώρια για σχετικούς πειραματισμούς. Κι όμως…

Close

Μπορεί να απουσιάζει η κίνηση στον πίσω άξονα, η θέση του κινητήρα να μην προσφέρεται για την άνετη τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου μοτέρ, ενώ και το μεταξόνιο είναι μικρό για να προκαλέσει τα προσδοκώμενα γλιστρήματα. Οι Φινλανδοί όμως δεν το έβαλαν κάτω και μέσα από τον σχεδιασμό ενός πολύ καλά μελετημένου project έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πιο δύσκολο σημείο της μετατροπής αφορούσε την τοποθέτηση ενός θηριώδους τετράλιτρου V8 κινητήρα M60B40 o οποίος συνοδεύει συνήθως μοντέλα της BMW από τη Σειρά 7 και 8. Αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες μετατροπές στη συνέχεια η δύναμή του συνδέθηκε με τον πίσω άξονα ενώ από εκεί και πέρα τοποθετήθηκε ένα roll cage στο εσωτερικό και το σύστημα των αναρτήσεων δέχθηκε μια σειρά τροποποιήσεων. Κάπου εκεί οι ισορροπίες άλλαξαν…

Close

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο νέος κινητήρας δεν δέχτηκε καμία μετατροπή και αποδίδει σχεδόν 290 PS και 400 Nm ροπής. Αριθμοί αρκετά υψηλοί για τα σχεδόν 1300 κιλά του συνολικού βάρους του γερμανικού hatchback.

Δείτε το VW Golf εν δράσει…

Close

 

Πηγή: car&driver.gr

08 Jun, 2023 Ώρα 18:44

Έσπασε τα χρονόμετρα η Ferrari στην «Πράσινη Κόλαση» (βίντεο)

Thumbnail

Πως τα φέρνει η Ιστορία μερικές φορές! Από όλες τις Ferrari με τους εκπληκτικούς V12 και τους αξέχαστους V8, χρειάστηκε να έρθει μία με έναν V6 και υβριδικό σύστημα κίνησης για να μπορέσει να ρίξει τον χρόνο κάτω από τα 7 λεπτά στον γύρο του Nurburgring.

Close

Σε αυτό το κλειστό κλαμπ μέχρι τώρα υπήρχαν 14 αυτοκίνητα, και η Ferrari 296 GTB με χρόνο 6:58,7 είναι πλέον το 15ο.

Είναι επίσης η πρώτη Ferrari παραγωγής που πέφτει κάτω από τα 7 λεπτά. Έχοντας στο τιμόνι τον Christian Gebhardt του Sport Auto ο οποίος γνωρίζει την πίστα απ’ έξω και ανακατωτά.

Close

Το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ είχε το πακέτο Assetto Fiorano και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Ο χρόνος που έκανε είναι 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερος από ό,τι κατάφερε με τη Ferrari 488 Pista, σε μία αντίστοιχη προσπάθεια το 2019.

Ο χρόνος σημαίνει ότι η 296 GTB είναι 0,5 δευτερόλεπτα πιο αργή από την Porsche 911 GT2 RS, την οποία ο Gebhart οδήγησε στην πίστα το 2018.

Close

Από την άλλη πλευρά, είναι περίπου ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την Lamborghini Aventador SuperVeloce LP750-4.

Βέβαια η Ferrari δεν συμμετέχει ενεργά στον άτυπο ανταγωνισμό για τον ταχύτερο γύρο στο Nurburgring, οπότε δεν γνωρίζουμε τι χρόνο θα μπορούσε να έχει η πολύ ισχυρότερη SF90.

Παρ’ όλα αυτά δείχνει τις δυνατότητες της εξακύλινδρης 296 GTB που με τα 830 άλογά της κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Ιδίως στο πακέτο Assetto Fiorano που διαθέτει αμορτισέρ Multimatic, μέρη του αμαξώματος από carbon και τα εξαιρετικά ελαστικά της Michelin.

 

 

Πηγή: Newsauto