Video

02 Dec, 2022 Ώρα 08:25

Έτσι πρέπει να οδηγηθεί μια Bugatti Chiron Pur Sport για να το "νιώσεις"! (βίντεο)

Thumbnail

Η Bugatti αναφέρει ότι η Chiron Pur Sport έχει σχεδιαστεί για στροφές και έχει εξελιχθεί μηχανολογικά για μέγιστες πλευρικές επιταχύνσεις και ασύγκριτη δυναμική οδήγησης.

Close

Καθώς η παραγωγή της συγκεκριμένης έκδοσης του γαλλικού hypercar φτάνει στα μισά του δρόμου, με την 30η μονάδα να παραδίδεται πρόσφατα στον νέο της ιδιοκτήτη, η Bugatti γιορτάζει το φάσμα των επιδόσεων της οικογένειας Chiron που χαρακτηρίζει το Pur Sport ως το πιο ευέλικτο μέλος της με το Drifting The C.

 

Close

 

Το βίντεο ξεκινά με ένα burnout όλων των τροχών, καθώς η Pur Sport προσπαθεί να βάλει την τερατώδη δύναμή την στην άσφαλτο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ κινείται με μεγάλη ταχύτητα, ο οδηγός στρίβει το τιμόνι και πατάει τέρμα το γκάζι για έναν εντυπωσιακό ελιγμό. Μετά τα μαγευτικά πλάνα αργής κίνησης, μια εναέρια λήψη αποκαλύπτει το τέλειο “C” από σημάδια ελαστικών στην άσφαλτο.

Close

Μιλώντας για το αυτοκίνητο, η Bugatti έχει τροποποιήσει κατάλληλα το μοντέλο ώστε να επιτρέπει τον καλύτερο χειρισμό. Τα μπροστινά ελατήρια της ανάρτησης είναι κατά 65% πιο σκληρά, ενώ τα πίσω είναι κατά 33% πιο σκληρά.

Οι ζάντες είναι νέες, κατασκευασμένες από μαγνήσιο, έχουν αεροδυναμικό σχεδιασμό που συμβάλουν στη παραγωγή κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, ζυγίζουν 16 κιλά λιγότερο και βοηθούν στην ψύξη των φρένων. Η Bugatti Chiron Pur Sport φορά τα ειδικά Bugatti Sport Cup 2 R της Michelin διαστάσεων 285/30 μπροστά και 355/25 πίσω, με τις ζάντες να έχουν διάσταση 20″ μπροστά και 21″ πίσω.

Μηχανικά ο W16 quad-turbo κινητήρας 8,0-λίτρων αποδίδει 1.500 άλογα και στροφάρει 200 σ.α.λ πιο ψηλά, έως τις 6.900 σ.α.λ. Το αυτόματο κιβώτιο έχει νέες ρυθμίσεις που το κάνουν να έχει κατά 15% πιο κοντές σχέσεις μετάδοσης, κάτι που βελτιώνει κατά 40% της ελαστικότητα του μοντέλου σε σύγκριση με την Chiron.

 

 

Πηγή: Autoblog

30 Nov, 2023 Ώρα 14:22

Όταν η κόρη του Κεν Μπλόκ συνάντησε το είδωλό της!

Thumbnail

Η Audi πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της με το νέο βίντεο που δημοσιοποίησε. Το βίντεο φέρνει κοντά δύο σημαντικές γυναίκες των αγώνων αυτοκινήτου και ουσιαστικά ενώνει το παρελθόν με το παρόν με φόντο το εκρηκτικό Audi S1 Hoonitron. Η μία γυναίκα είναι η νεαρή και ταλαντούχα Λία Μπλοκ, κόρη του αδικοχαμένου Κεν Μπλοκ η οποία πλέον έχει περάσει στην οικογένεια της Audi Sport.

Close

Η δεύτερη γυναίκα δε χρειάζεται περισσότερες συστάσεις καθώς πρόκειται για τη μία και μοναδική Μισέλ Μουτόν που κατάκτησε τον κόσμο του WRC τη δεκαετία του 1980. Το σημείο που επιλέχθηκε για να γίνει αυτή η συνάντηση είναι το θρυλικό Σαν Ρέμο, την έδρα δηλαδή του μοναδικού αγώνα WRC. Εκεί η Λία Μπλοκ και η Μισέλ Μουτόν είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν δύο σπουδαία αυτοκίνητα.

 

Close

 

Από τη μία υπήρχε το θρυλικό αγωνιστικό Audi Quattro το οποίο σάρωσε τις νίκες και τους τίτλους στη σκληρή εποχή της κατηγορίας Group B του WRC. Από την άλλη η Audi είχε φέρει το ηλεκτρικό «κτήνος» S1 Hoonitron το οποίο ήταν ιδέα του Κεν Μπλοκ και υλοποιήθηκε από το αγωνιστικό τμήμα Audi Sport.

Close

Στη διάρκεια του βίντεο οι δύο γυναίκες μιλούν για την εξέλιξη που έχουν τις τελευταίες δεκαετίες οι αγώνες Ράλι και το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τόσο στην απόδοση των αυτοκινήτων όσο και στην αθλητική προσέγγιση των οδηγών. Σίγουρα η ατάκα που ξεχώρισε από τη Λία Μπλοκ ήταν «δεν είμαι εδώ για να γίνω η καλύτερη γυναίκα οδηγός, αλλά για να γίνω η καλύτερη οδηγός συνολικά».