Video

09 Feb, 2022 Ώρα 08:35

To Garage 54 μας παρουσιάζει το "αερόφρενο"! (βίντεο)

Thumbnail

Η ενεργή αεροδυναμική, είναι μια σύγχρονη τάση στη σχεδίαση των supercars και όπως όλα δείχνουν, το θέμα απασχολεί και το Garage 54 για τη δική μας ευχαρίστηση.

Close

Αυτά τα video πρέπει να τα βλέπουν στη Zenvo και να παραδειγματίζονται που κάθονται και φτιάχνουν αεροτομές που «χορεύουν» ανάλογα με την ταχύτητα, την πίεση στα φρένα και το στρίψιμο του τιμονιού για τη στροφή που ακολουθεί. Οι τύπου του Garage 54, αντιμετωπίζουν το θέμα των κινούμενων αεροδυναμικών βοηθημάτων με τρόπο πραγματικά ολιστικό.

 

Close

 

Η οροφή του Lada, «προσεκτικά» κομμένη για να παίζει το ρόλο του αερόφρενου και μάλιστα με χειροκίνητη ενεργοποίηση, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως βοήθημα για τον οδηγό που ξέρει τι θέλει από την αεροδυναμική του αυτοκινήτου του. Οι μηχανικοί του Garage 54 έφτιαξαν με προσοχή τη συγκεκριμένη κατασκευή –όπως και όλες τις άλλες που έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς- και από τα σχόλιά τους προκύπτει το πολύ σημαντικό συμπέρασμα πως το κρύο στην καμπίνα είναι έντονο όταν η οροφή παίζει το ρόλο του φρένου.

Close

 

Πηγή: Newsauto.gr

01 Aug, 2025 Ώρα 08:48

“Τρελάθηκε” ο Max Verstappen με τη νέα Ford Mustang GTD (βίντεο)

Thumbnail

Η Ford Mustang GTD κέρδισε τον τίτλο του ταχύτερου αμερικανικού αυτοκινήτου παραγωγής που έχει κάνει ποτέ γύρο στο Nürburgring πέρυσι. Το αυτοκίνητο αξίας 327.000 δολαρίων έχει πλέον κερδίσει και τον σεβασμό του τετράκις Πρωταθλητή Οδηγών της Formula 1. Η Ford Performance δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσίαζε την πρώτη φορά που ο Max Verstappen οδήγησε τη Mustang GTD. Ο ίδιος, παράλληλα με τους επαίνους του για το σύνολο των 826 ίππων, υπαινίχθηκε τους λόγους για τους οποίους θα παραμείνει στη Red Bull όταν η συνεργασία της ομάδας με τη Ford ξεκινήσει το 2026.

Close

Ο Verstappen οδήγησε την Mustang GTD στην πίστα Circuit du Grand Sambuc στη νότια Γαλλία με τον Chris Harris, δημοσιογράφο αυτοκινήτων και παρουσιαστή του Top Gear, στη θέση του συνοδηγού. Ενώ ο Harris εξέταζε την ιλιγγιώδη διαδικασία εγκλιματισμού του οδηγού της Red Bull στην πίστα, ο Verstappen έσπευσε να πει πόσο απόλαυσε τον ήχο του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα V8 5,2 λίτρων. Έτρεχε από apex σε apex με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Ο Ολλανδός περιέγραψε την Mustang GTD ως “ωραία και αγωνιστική. Νιώθεις την πρόσφυση. Η απόκριση των φρένων και των αλλαγών ταχυτήτων είναι εξαιρετική”.

Η δοκιμαστική οδήγηση της Mustang GTD ήταν πιθανώς μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής του Verstappen από την άτονη σεζόν του στην F1. Στα μισά της σεζόν, έχει μόνο δύο νίκες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Με την ξαφνική απόλυση του επικεφαλής της ομάδας Christian Horner και τη McLaren να μην έχει αντίπαλο, φαινόταν ότι ο Verstappen θα έψαχνε για μια έξοδο από την Red Bull Racing. Κυκλοφόρησαν εικασίες γύρω από μια πιθανή μεταγραφή στη Mercedes, καθώς οι οπαδοί παρακολούθησαν τα ιδιωτικά τζετ του επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff και του Verstappen σε μια εκδρομή διακοπών στη Σαρδηνία.

Close

 

Close