Όταν λέμε έχει τα όρια της δεν εννούμε φυσικά ότι είναι το πιο όμορφο κατασκεύασμα. Στα μάτια ενός petrolhead είναι όμως η καλύτερη μορφή που θα μπορούσε να πάρει χωρίς να χαλάσει τον αυθεντικό της χαρακτήρα. Φυσικά ποιός δεν θα ήθελε την επιστροφή της Lancia στην ενεργό δράση και κυρίως στην αγωνιστική. Η ιταλική εταιρεία κάποτε πρωταγωνιστούσε στις ειδικές διαδρομές όλου του κόσμου και ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής έρχεται να μας δείξει πως θα ήταν μια σύγχρονη εκδοχή της Lancia Delta S4.

Το Project ονομάζεται Lancia Delta Project UE4. Το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και αυτή τη φορά εμφανίζεται στις οθόνες μας με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. Μια σκληροπυρηνική Ιταλίδα 1000 ίππων.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, η Ιταλίδα φορεί ένα επιβλητικό bodykit με τεράστιους αεραγωγούς και πλατιά φτερά. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια τεράστια αεροτομή, ενώ ο δημιουργός επέλεξε να διατηρήσει τον εντυπωσιακό τρόπο ανοίγματος του engine bay όπως ήταν τότε.

Ο Dmitry Mazurkevich δηλώνει χαρακτηριστικά πως τα περισσότερα τμήματα θα μπορούσαν να είναι κατασκευασμένα από Kevlar για τη μείωση του βάρους. Οι εξωτερικές πινελιές ολοκληρώνονται με τις ζάντες Integrale Gravel, οι οποίες συνοδεύονται από Pirelli P Zero Trofeo, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δαγκάνες είναι της Brembo.

Στο εσωτερικό της Κυρίας βλέπουμε ένα καθαρά αγωνιστικό περιβάλλον. Χειρόφρενο κοντά στο τιμόνι, αγωνιστικό μπάκετ κάθισμα με την συνοδεία ζωνών τεσσάρων σημείων της Takata. Εννοείται πως όλη η καμπίνα είναι ενισχυμένη με roll-cage προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια.

Ο κινητήρας είναι της Abarth και ο εμπνευστής αναφέρει πως θα μπορούσε να αποδίδει περίπου 1000 ίππους.
Απολαυστε το βίντεο το οποίο έχει φτιαχτεί στην Unreal Engine για να μπορέσει ο δημιουργός να δώσει την καλύτερη ψηφιακή εικόνα της όμορφης αυτης καλλονής.
Πηγή: Traction.gr

Ασταμάτητη η Taycan Turbo GT, έχει πάρει τις πίστες με τη σειρά και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο
Η Porsche Taycan Turbo GT πρόσθεσε άλλο ένα ρεκόρ πίστας στο ιστορικό της. Τον περασμένο μήνα, το ηλεκτρικό σεντάν σημείωσε νέο χρόνο στο Road Atlanta, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 6,73 δευτερόλεπτα, το οποίο είχε σημειωθεί από μια Taycan Turbo S. Η Taycan Turbo GT διέσχισε την πίστα των 4.09χλμ. σε 1: 27,15, παρά τα λίγα βρεγμένα σημεία, σημειώνοντας ρεκόρ για τα ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής.

Το αυτοκίνητο που σημείωσε το νέο χρόνο ήταν μία Taycan Purple Sk, εξοπλισμένη με το πακέτο Weissach Package, το οποίο μειώνει το βάρος του συνόλου με εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ενώ προσθέτει και μια σταθερή πίσω αεροτομή.
Η Porsche παρουσίασε την Taycan Turbo GT πριν από ένα χρόνο ως το ισχυρότερο αυτοκίνητο της μάρκας. Το EV αποδίδει έως και 1.107 ίππους, ενώ χρειάζεται μόλις 2,1 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100χλμ./ώρα από στάση.

Η Porsche ολοκλήρωσε το ρεκόρ της στην πίστα Road Atlanta με τα καλοκαιρινά ελαστικά επιδόσεων Pirelli P Zero Trofeo RS NF0 ρυθμισμένα στα 37 psi. Η αυτοκινητοβιομηχανία ενεργοποίησε επίσης το Track Endurance Mode για να μειώσει τη θερμοκρασία εκκίνησης της μπαταρίας πριν από τις δύο προσπάθειες. Η Porsche είχε κάνει το προηγούμενο ρεκόρ το 2020 με μια Taycan Turbo S, ολοκληρώνοντας έναν γύρο σε 1:33.88.
Το τελευταίο ρεκόρ της Taycan Turbo GT έρχεται μετά τον χρόνο ρεκόρ 1:42.1 που σημείωσε το αυτοκίνητο στην πίστα Interlagos της Βραζιλίας τον Μάρτιο. Το αυτοκίνητο σημείωσε επίσης ρεκόρ στο Nürburgring στις αρχές του 2024.
