Video

27 Sep, 2024 Ώρα 09:26

Η McLaren δείχνει το μέλλον, αναπολώντας το παρελθόν (βίντεο)

Thumbnail

Η McLaren δημοσίευσε μια νέα σειρά βίντεο που αναδεικνύει την F1 και την P1, καθώς πλησιάζει η μέρα και η ώρα για την αποκάλυψη του νέου υπεραυτοκίνητου που θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου.

Close

Η εταιρεία παραμένει διστακτική για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο hypercar, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Η αναδρομή στα εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος, περιλαμβάνει τον αρχιμηχανικό της McLaren, Maurizio Zagarella, ο οποίος είχε το προνόμιο να εργαστεί στην ανάπτυξη τόσο της F1, που έκανε το ντεμπούτο της το 1992, όσο και της P1 που ακολούθησε το 2013.

Close

 

 

Σε ό,τι αφορά στο επερχόμενο μοντέλο, όπως προαναφέραμε, η εταιρεία τηρεί… σιγή ασυρμάτου. Ένα μονοκόκ από ανθρακονήματα, μια εξελιγμένη διάταξη πλαισίου και η ενεργή αεροδυναμική εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι ένα ασφαλές στοίχημα, με αποτέλεσμα εντυπωσιακές επιδόσεις στην πίστα.

Η νέα McLaren πιθανότατα θα κοστίζει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια, με περιορισμένη παραγωγή 400 μονάδων. Αυτός ο αριθμός το καθιστά λιγότερο αποκλειστικό, σε σύγκριση με τους προκατόχους της, F1 (106 μονάδες) και P1 (375 μονάδες), αλλά αρκετά σπάνιο για να το κάνει συλλεκτικό κομμάτι.

16 May, 2025 Ώρα 10:57

Τι γίνεται όταν δύο κορυφαία Koenigsegg έρθουν αντιμέτωπα; (βίντεο)

Thumbnail

Για τους περισσότερους φίλους του αυτοκινήτου η οδήγηση ενός hypercar, πόσο μάλλον ενός όπως τα Koenigsegg Jesko και Regera, αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο.

Close

Οπότε, για να αναπληρωθεί αυτή η ανικανοποίητη επιθυμία, βλέπουμε στο διαδίκτυο άλλους να απολαμβάνουν τις καταιγιστικές τους επιδόσεις.

Ένας εξ αυτών είναι ο Ματ Γουότσον του CarWow, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην πίστα δοκιμών της Koenigsegg για ένα drag race μεταξύ του Jesko Absolut και του Regera.

Close

Το πρώτο είναι και το νεότερο της γκάμας. Εφοδιάζεται με τον θηριώδη 5λιτρο twin-turbo V8 της εταιρείας και έχει μέγιστη ισχύ 1.600 ίππων και 1.500 Nm όταν τροφοδοτείται με καύσιμα E85. Για την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς συνεργάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Και σαν να μην έφταναν αυτά τα χαρακτηριστικά, ζυγίζει μόλις 1.390 κιλά. Πρόκειται για ένα hypercar που το όνομά του τοποθετείται δίπλα σε άπιαστα ρεκόρ, όπως αυτό του κορυφαίου στον κόσμο που έχει ολοκληρώσει τα 0-400 χλμ./ ώρα. Διότι το έχει καταφέρει σε μόλις 27,83 δευτερόλεπτα!

Close

 

 

Απέναντί του σε αυτό το drag race βρίσκει ένα άλλο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας, το Regera. Εφοδιάζεται επίσης με twin-turbo V8 των 5,0 λίτρων και επίσης λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του με καύσιμα E85.

Αλλά διαθέτει και υποβοήθηση τριών ηλεκτρικών μοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 1.500 ίππους και 2.000 Nm. Όλη αυτή η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου μίας σχέσης που συνδυάζεται με μετατροπέα ροπής.

Λόγω της υβριδικής υποβοήθησης, το Regera ζυγίζει 1.590 κιλά. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ικανότατο ολοκληρώνοντας τα 0-400 χλμ./ ώρα σε 28,81 δευτερόλεπτα.

Στο βίντεο που το CarWow δημοσιοποίησε, βλέπουμε έναν ξεκάθαρο νικητή, έπειτα από τέσσερις προσπάθειες από στάση και μερικές εν κινήσει.

Για να μην κάνουμε… spoiler, οι απαντήσεις βρίσκονται παρακάτω και ίσως να μην περιμένετε τόσο μεγάλη κυριαρχία εντός της «οικογένειας».