Video

26 Mar, 2021 Ώρα 09:22

Η Mercedes προβάλει με ένα φοβερό βίντεο την τεχνολογία αυτόνομης στάθμευσης της S-Class

Thumbnail

Η Mercedes έχει ήδη παρουσιάσει στο παρελθόν κάποια στοιχεία από την τεχνολογία αυτόνομης στάθμευσης που εξελίσσει για τα μοντέλα της. Έτσι όταν θα γίνει αυτή διαθέσιμη και θα έχουν λυθεί και τα όποια νομικά ζητήματα ο οδηγός θα μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητό του -όπως η κυρία της S-Class της στο βίντεο που ακολουθεί- στην είσοδο του πάρκινγκ θα ενεργοποιεί την κατάλληλη εφαρμογή και αυτό θα βρίσκει μόνο του την κατάλληλη θέση.

Close

Και φυσικά όταν θα θέλει να φύγει το αυτοκίνητο θα έρχεται μόνο του στην είσοδο προκειμένου να επιβιβαστεί και να αποχωρήσει.  

Close

 

 

Με τον τρόπο αυτό ο οδηγός γλιτώνει χρόνο, αλλά όπως προκύπτει από το -χιουμοριστικό- βίντεο το αυτοκίνητο γλιτώνει και… ταλαιπωρία. Και αυτό γιατί οι υπάλληλοι του πάρκινγκ, στη συγκεκριμένη περίπτωση ενός ξενοδοχείου δεν του φέρονται πάντα με το γάντι….

 

17 Jul, 2025 Ώρα 09:27

Η Koenigsegg Sadair’s Spear, έγινε το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία του Goodwood FoS (βίντεο)

Thumbnail

Το Goodwood Festival of Speed είναι από τις πιο γνωστές μηχανοκίνητες διοργανώσεις. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ετήσιο φεστιβάλ μηχανοκίνητου αθλητισμού που περιλαμβάνει σύγχρονα και ιστορικά αγωνιστικά οχήματα, τα οποία πραγματοποιούν την γνωστή ανάβαση μήκους 1.86χλμ. Το τριήμερο που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε και η φετινή διοργάνωση, με απίστευτους χρόνους και νέα ρεκόρ.

Close

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που δοκίμασαν την τύχη τους, ήταν και το νέο ριζοσπαστικό hypercar της Koenigsegg, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Το σύνολο έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας που κατέκτησε το διάσημο hillclimb.

Ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε μόλις 47,14 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, το Czinger 21C, κατά 1,68 δευτερόλεπτα. Το Czinger σημείωσε το ρεκόρ του πέρυσι, αρπάζοντάς το από το Rimac Nevera που έτρεξε τη διαδρομή σε 49,32 δευτερόλεπτα το 2023.

Close

 

Close

 

Το Sadair’s Spear είναι μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της Jesko Attack. Χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα V8 5,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση, αλλά μπορεί να αποδώσει έως και 1.650 ίππους.

Το αυτοκίνητο διαθέτει αναθεωρημένη αεροδυναμική που συμβάλλει στη βελτίωση της downforce σε χαμηλότερες ταχύτητες και της ροής του αέρα προς τον κινητήρα και τα συστήματα ψύξης, κάτι που το αυτοκίνητο φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε πλήρως στην πορεία του στο Goodwood. Τα ελαστικά Michelin Pilot Cup 2 είναι στάνταρ, με διαστάσεις 275/35/20 εμπρός και 335/30/21 πίσω.

Η Koenigsegg θα παράγει μόνο 30 Sadair’s Spear, ενώ το μοντέλο το αποκάλυψε σε πιθανούς πελάτες πίσω από κλειστές πόρτες, ξεπουλώντας το «αμέσως».