Video

18 Oct, 2022 Ώρα 19:05

Η Porsche 911 GT3 RS ολοκληρώνει το Ring σε 6:49,328 λεπτά

Thumbnail

Η νέα Porsche 911 GT3 RS ολοκλήρωσε τον γύρο των 20,8 χλμ. στο Nordschleife του Nürburgring σε 6:49.328 λεπτά – 10,6 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την τωρινή 911 GT3. Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο πρεσβευτής της μάρκας Porsche, Jörg Bergmeister, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην εξέλιξη της νέας ναυαρχίδας της σειράς 911. Ο χρόνος του γύρου πιστοποιήθηκε από αρμόδιο αξιωματούχο.

Close

Η νέα 911 GT3 RS έχει σχεδιαστεί χωρίς συμβιβασμούς, για μέγιστες επιδόσεις. Αυτό το sport αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με ισχύ 525 ίππων που διαθέτει έγκριση τύπου για χρήση στον δρόμο εκμεταλλεύεται πλήρως την τεχνολογία και τη φιλοσοφία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εκτός από τον υψηλόστροφο ατμοσφαιρικό κινητήρα με αγωνιστικό DNA και έξυπνη κατασκευή μειωμένου βάρους, είναι η φιλοσοφία του συστήματος ψύξης και του αεροδυναμικού σχεδιασμού ειδικότερα που αποδεικνύουν την άμεση συγγένεια αυτού του μοντέλου με τα αντίστοιχα αγωνιστικά μοντέλα. Με ταχύτητα 285 χλμ./ώρα, η 911 GT3 RS επιτυγχάνει συνολική αρνητική άντωση 860 κιλών, δηλαδή τριπλάσια σε σχέση με την 911 GT3.

 

Close

 

«Σήμερα η 911 GT3 RS κατάφερε αυτό που είχε ήδη υποσχεθεί με την πρώτη ματιά, δηλαδή απόλυτη αριστεία στην αγωνιστική πίστα», λέει ο Andreas Preuninger, Επικεφαλής του τομέα των αυτοκινήτων GT. «Λαμβάνοντας υπόψη τις κάθε άλλο παρά ιδανικές συνθήκες, καθώς επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι στη μεγάλη ευθεία του Döttinger Höhe και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ασφάλτου, είμαστε ικανοποιημένοι με αυτόν τον χρόνο. Η 911 GT3 RS θέτει νέα πρότυπα για την αεροδυναμική και το πλαίσιο. Ποτέ στο παρελθόν ένα αυτοκίνητο δρόμου δεν ενσωμάτωνε τη φιλοσοφία των αγώνων αυτοκινήτου σε τόσο μεγάλο βαθμό.»

Close

Η 911 GT3 RS με το πακέτο Weissach ήταν εξοπλισμένη με τα προαιρετικά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R, διαστάσεων 275/35 R 20 μπροστά και 335/30 R21 πίσω. Η νέα 911 GT3 RS ολοκλήρωσε τον προηγούμενο τυποποιημένο μικρότερο γύρο σε 6:44.848 λεπτά.

 

 

«Χάσαμε λίγη αρνητική άντωση λόγω των ισχυρών και, μερικές φορές, θυελλωδών ανέμων, αλλά παρ’ όλα αυτά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον χρόνο», λέει ο Bergmeister. «Ειδικά στα γρήγορα τμήματα, η 911 GT3 RS δεν έχει ανταγωνισμό. Πρόκειται για ένα επίπεδο επιδόσεων που συναντά κανείς μόνο σε κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα. Το αυτοκίνητο αυτό θέτει επίσης νέα πρότυπα σε ό,τι αφορά τα φρένα. Οι γρήγοροι γύροι στο Nordschleife είναι απλά τόσο διασκεδαστικοί με αυτό το αυτοκίνητο.» 

 

 

Ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος των γραμμών μοντέλου 911 και 718, παρακολούθησε τον γρήγορο γύρο από τα πιτς: «Είμαι απίστευτα υπερήφανος για όσα έχει επιτύχει ολόκληρη η ομάδα στη διάρκεια των φάσεων εξέλιξης και δοκιμών της νέας 911 GT3 RS», λέει. «Σήμερα ο Jörg Bergmeister συνδύασε τα πάντα ιδανικά και απελευθέρωσε τις πλήρεις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Η 911 δεν σταματά να μας εκπλήσσει και αποδεικνύει ότι η ιδέα του κινητήρα πίσω εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά κατάλληλη για τα sport αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.»

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

 

08 Jun, 2023 Ώρα 18:44

Έσπασε τα χρονόμετρα η Ferrari στην «Πράσινη Κόλαση» (βίντεο)

Thumbnail

Πως τα φέρνει η Ιστορία μερικές φορές! Από όλες τις Ferrari με τους εκπληκτικούς V12 και τους αξέχαστους V8, χρειάστηκε να έρθει μία με έναν V6 και υβριδικό σύστημα κίνησης για να μπορέσει να ρίξει τον χρόνο κάτω από τα 7 λεπτά στον γύρο του Nurburgring.

Close

Σε αυτό το κλειστό κλαμπ μέχρι τώρα υπήρχαν 14 αυτοκίνητα, και η Ferrari 296 GTB με χρόνο 6:58,7 είναι πλέον το 15ο.

Είναι επίσης η πρώτη Ferrari παραγωγής που πέφτει κάτω από τα 7 λεπτά. Έχοντας στο τιμόνι τον Christian Gebhardt του Sport Auto ο οποίος γνωρίζει την πίστα απ’ έξω και ανακατωτά.

Close

Το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ είχε το πακέτο Assetto Fiorano και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Ο χρόνος που έκανε είναι 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερος από ό,τι κατάφερε με τη Ferrari 488 Pista, σε μία αντίστοιχη προσπάθεια το 2019.

Ο χρόνος σημαίνει ότι η 296 GTB είναι 0,5 δευτερόλεπτα πιο αργή από την Porsche 911 GT2 RS, την οποία ο Gebhart οδήγησε στην πίστα το 2018.

Close

Από την άλλη πλευρά, είναι περίπου ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την Lamborghini Aventador SuperVeloce LP750-4.

Βέβαια η Ferrari δεν συμμετέχει ενεργά στον άτυπο ανταγωνισμό για τον ταχύτερο γύρο στο Nurburgring, οπότε δεν γνωρίζουμε τι χρόνο θα μπορούσε να έχει η πολύ ισχυρότερη SF90.

Παρ’ όλα αυτά δείχνει τις δυνατότητες της εξακύλινδρης 296 GTB που με τα 830 άλογά της κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Ιδίως στο πακέτο Assetto Fiorano που διαθέτει αμορτισέρ Multimatic, μέρη του αμαξώματος από carbon και τα εξαιρετικά ελαστικά της Michelin.

 

 

Πηγή: Newsauto